Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Стрільба
| Оновлено 02 серпня 2024, 18:09
1321
1

Титулована Костевич та її тренер прокоментували фіаско на Олімпіаді-2024

Олена посіла 25-те місце у загальному заліку ОІ у кваліфікації зі стрільби з пневматичного пістолета

| Оновлено 02 серпня 2024, 18:09
1321
1
Титулована Костевич та її тренер прокоментували фіаско на Олімпіаді-2024
AP/Manish Swarup. Олена Костевич

На Олімпіаді-2024 відбулася кваліфікація зі стрільби з пневматичного пістолета (25 м, жінки). Україну у змаганні представляла Олена Костевич, яка не зуміла пробитися у фінал, посівши 25-те місце у загальному заліку.

Після завершення виступів на Олімпійських іграх Костевич та її тренер Ігор Чередінов прокоментували результати стрільби.

Олена Костевич: «Я зробила все, що могла, на той день, коли виступала. Не хочу давати собі оцінку. [...] Гадаю, що тренер дасть оцінку всьому, ми поспілкуємося з ним, зробимо висновки та будемо дивитися далі вперед.

Ми тут всі в сльозах, всі претенденти, від яких щось очікували. Ми постійно були на змаганнях у топі, але це Олімпійські ігри. Гадаю, що всі були готові, всі тренувалися, і я готувалася багато до цієї Олімпіади. Ігри-2028? Можливо, не знаю поки що. Закінчили тут, а далі побачимо, як складеться».

Ігор Чередінов: «На тренуваннях все було добре, але зараз... Кількість Олімпіад психологічний стан не покращують. Не все склалося так, як ми планували.

Я б так не сказав, що [конкуренції бракує]. У нас були два навчально-тренувальні збори в Австрії, попрацювали. І на тренуваннях результати були на рівні світових рекордів. Не сказав би, що були якісь нюанси під час підготовки.

Це чисто психологічні моменти. Виходиш на старт — і наче вперше, що для мене, що для [Олени]. В якому вона стані? Переживає. Зробимо висновки і будемо готуватися далі. Олімпіада-2028 для Костевич? Ще чотири роки. Важко щось говорити, але будемо готуватися. Ні, немає [вікових обмежень], турок срібну медаль виграв у 51 рік».

Раніше Костевич не змогла вийти у фінал стрільби з пневматичного пістолета на дистанції 10 м. Також Олена та Віктор Банькін не пройшли у фінал мікст стрільби з пневматичного пістолета на цій же дистанції.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Сергій КУЛІШ: «Моя медаль належить всій Україні»
Олімпійські ігри | 02 серпня 2024, 18:46 1
Сергій КУЛІШ: «Моя медаль належить всій Україні»

Український стрілець – про срібло на Олімпіаді

ОФІЦІЙНО. Артем Довбик – гравець Роми
Футбол | 02 серпня 2024, 18:09 41
ОФІЦІЙНО. Артем Довбик – гравець Роми

Форвард збірної України покинув «Жирону»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Да, так бывает... По себе знаю, когда занимался (довольно долго и успешно) пулевой стрельбой. На  тренировке все получается, результаты на контрольных срельбах - выше мирового рекорда. Выходишь на старт соревнований и понимаешь, что на огневом рубеже совсем не то, что было на тренировке. Одно время  принимал препараты для успокоения, но вовремя остановился,понял, что могу стать инвалидом.....Так что понимаю Костевич, это очень тяжело, тем более на ОИ... Ответственность совершенно другая, чем на ЧЕ и ЧМ.