Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інше
| Оновлено 02 серпня 2024, 05:02
235
0

Здійснено обмін 26 ув'язненими між рф та країнами Заходу

Звільнені Еван Гершкович, Пол Вілан, Ріко Крігер, Ілля Яшин

| Оновлено 02 серпня 2024, 05:02
235
0
Здійснено обмін 26 ув'язненими між рф та країнами Заходу

1 серпня в турецькій Анкарі відбулася масштабна операція з обміну ув'язненими між Росією та країнами Заходу.

Було звільнено 26 ув'язнених, які утримувалися у в'язницях 7 різних країн – США, Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії, рф та рб.

10 ув'язнених, зокрема двоє дітей, було передано до рф, 13 ув'язнених – Німеччини, три ув'язнених – США. Було залучено 7 літаків: два – зі США та по одному – з Німеччини, Польщі, Словенії, Норвегії та рф.

За підсумками обміну звільнені: репортер The Wall Street Journal Еван Гершкович, морський піхотинець США Пол Вілан (в'язні кремля), ув'язнений у білорусі громадянин Німеччини Ріко Крігер, російські опозиціонери Ілля Яшин та Володимир Кара-Мурза. До росії відправлений офіцер ФСБ, вбивця Вадим Красіков.

Турецька розвідка стверджує, що відігравала посередницьку роль в обміні, а також координувала процес та забезпечувала його безпеку. Одним із фінальних етапів стала зустріч представників 7 країн у Туреччині у липні.

Радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван заявив на брифінгу, що російський опозиціонер Олексій Навальний, який помер у лютому в колонії, мав бути частиною домовленості Заходу та Росії про обмін ув'язнених. Салліван заявив: «США разом із партнерами працювали над угодою, яка стосувалася Олексія Навального. На жаль, він помер».

Канцлер ФРН Олаф Шольц в аеропорту Кельна, де приземлився літак з рф, заявив про обмін ув'язненими: «Я вважаю, що це правильне рішення. Ми є суспільством, для якого важлива ідея свободи. Ми також повернули німецьких громадян, які інакше могли б перебувати у небезпеці. Це особливий момент».

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.