Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Дзюдо
|
185
0

Тренер Литвиненко прокоментував виліт Єлизавети з Олімпіади-2024

Віталій Дуброва висловився про виступи 20-річної дзюдоїстки на ОІ у Парижі

Тренер Литвиненко прокоментував виліт Єлизавети з Олімпіади-2024
Getty Images/Global Images Ukraine. Єлизавета Литвиненко

Головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва прокоментував виліт Єлизавети Литвиненко з Олімпійських ігор 2024:

Про причини програшу у втішному поєдинку: «Це не хвилювання. У Лізи стиль більш контратакувальний, але все ж суперниці її досить гарно вивчили. Як італійка, так і китаянка робили більше не реальні атаки, а імітації. Але все ж вони атакували, і тому судді карали її «шидо». В обидвох сутичках вона не пропустила технічні дії у стійці чи партері, але програла за зауваженнями через пасивність».

Про комунікацію під час поєдинку: «Чи підказували більше атакувати? Тренер казав, що треба ризикувати, швидше, швидше. Але китаянка її увесь час випереджала та робила атаки. І це, звісно, виливалося у зауваження. Лізі потрібно було бути активнішою. Можливо, ризикувати чи боротися у тому ж стилі, як китаянка, не атакувати, а імітувати, шукати гарний захват для гарного прийому, робити те, що є. Але отримала три зауваження — все справедливо».

Про фактор дебютних Ігор: «Чи вплинуло те, що Литвиненко очікувала на свій старт на Олімпіаді? Гадаю, що ні, все було гаразд. Вона підігнала вагу досить добре, була у гарному настрої, щоб боротися. Та й суперницям треба віддати належне: італійка Белланді — перший номер світового рейтингу, китаянка Ма Чженчжао — срібна призерка чемпіонату світу-2022, саме їй Ліза поступилася тоді у півфіналі».

Про емоції Єлизавети після програшу: «У якому вона стані? Засмучена, відходить. Емоції не дуже добрі. Як я вже казав, Олімпіада є якимось підсумком роботи. Якщо на інших змаганнях є якісь місця, то на Олімпіаді — лише 1-2-3, решта програли, вони не рахуються. Ліза хотіла б цю нагороду отримати, але не сталося».

Про фактор досвіду суперниць Литвиненко: «Я був упевнений, що вона буде у фінальному блоці мінімум. Планували, що боротиметься за нагороди, але не сталося. Під силу була і Белланді, і китаянка, але, можливо, не вистачило досвіду, Лізі всього 20 років. Для Белланді й Чженчжао — це друга Олімпіада тому, може, не вистачило олімпійського досвіду, щоб перебудуватися по ходу сутички. А може налаштуватися просто, вийти та битися на татамі та віддати всі сили».

Про виступ українських збірників у Парижі: «Рівень досить високий, але, на жаль, так сталося, що у Парижі ніхто зі спортсменів не стрибнув вище голови. Вони показали пристойний рівень, але цього виявилося замало для нагород Олімпіад».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анонс Олімпіади на 1 серпня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?
Олімпійські ігри | 01 серпня 2024, 06:23 5
Анонс Олімпіади на 1 серпня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?

Sport.ua представляє анонс 6-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET

«Огидні. Це ж судді серби!» Усик розніс рефері матчу Полісся – Олімпія
Футбол | 01 серпня 2024, 22:19 14
«Огидні. Це ж судді серби!» Усик розніс рефері матчу Полісся – Олімпія

Українська команда вилетіла із кваліфікації Ліги конференцій 2024/25

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.