Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 01 серпня 2024, 19:14
1372
2

Ігор ГЛАВАН: «Можливо, й самому доведеться також йти боронити Україну»

Український легкоатлет розповів про свій виступ на Олімпійських іграх 2024 та планах на майбутнє

| Оновлено 01 серпня 2024, 19:14
1372
2
Ігор ГЛАВАН: «Можливо, й самому доведеться також йти боронити Україну»
Getty Images/Global Images Ukraine. Ігор Главан

Український легкоатлет Ігор Главан розповів про свій виступ на Олімпійських іграх 2024 та планах на майбутнє.

«Якщо вологість 100% і сонце є надворі, то вологість один з мінусів. Це серйозно повпливало на результат та на спортсменів. На початку почував себе добре і розминка була гарною. Чим відрізняється Олімпіада у Парижі від попередніх? Підготовкою. Завдяки французам, які нам надали тренувальні бази, ми готувалися у Фон-Роме, Аттіні біля Лілля. Підготовка була неслабкою і у фізичному плані, і у технічному – в усіх аспектах.

Гадаю, що зі мною зіграв злий жарт психологічний момент. Тренера не було поруч, бо завжди у цей час з тренером, звик, що він нам підказує. У нас технічний вид, одне-два слова від тренера, як на тренуванні, можуть відіграти велику роль. Він був на трасі, але не так поруч, як хотілося б, я його не бачив.

На початку почував себе добре і розминка була гарною. Сказати що щось було не так – не скажу. Стартували, ніби все добре, йшли, а в один момент мене почало розпускати після п'ятого кілометра. Вийшов у лідери, швидкість була приблизно 4 хвилини на кілометр, вона була для мене комфортною, ми так тренувалися. Але десь побоявся психологічно йти, і це, можливо, теж вплинуло на мене.

Коли я пішов 4:01 – це була та швидкість, з якою я почувався дуже добре. Але я злякався: як так? Позаду мене такі топи, які мають результати по 1:16-1:17 години, а в мене час 1:20 години. Сам себе загальмував, а коли це сталося, то все, почав втрачати ту амплітуду та хід. Можливо, якби я йшов далі за 3:57-3:58 хв на кілометр – все було б інакше. А так, що можна сказати – маємо те, що маємо.

Олімпіада-2028? Не знаю, чесно кажучи, як буде далі. Найближчі плани? Оскільки я військовослужбовець Збройних Сил України, то гадаю, що приїду і поїду до військової частини. А там вже буде видно. Можливо, піду захищати нашу Україну від ворога – будемо бачити. Я готовий до будь-якого розвитку подій: займатися спортом чи захищати Україну. Вважаю це за честь.

Виступ невдалий, це однозначно, нема чого лукавити. Дуже багато спортсменів є, які, на жаль, вже не можуть виступати, багатьох вже немає. Багато хто не може виїжджати на змагання. Вдячний тим, хто захищає нашу Україну, воїнам та спортсменам. що боронять нашу Україну. Можливо, й самому доведеться також йти боронити Україну».

Ігор Главан подолав дистанцію 20 кілометрів за 1:24:52 годину, отримавши дві штрафні хвилини наприкінці гонки через порушення правил. В загальному заліку Главан показав 40-й результат, відставши від олімпійського чемпіона на 5:57 секунд.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Андрій Шевченко
Сцикулянти і недобиткі даунецькі таке не одобрять....
fedd1979
Блін, ще не одного не бачив, хто пішов воювати після такого ляпання язиком. Мовчав би вже краще, вояка