Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2024, 15:28
2852
0

Микола ПАВЛОВ: «Якщо Лівий Берег мав бути в УПЛ, то він туди і вийшов»

Почесний президент «Лівого Берега» – про вихід в УПЛ

| Оновлено 31 липня 2024, 15:28
2852
0
Микола ПАВЛОВ: «Якщо Лівий Берег мав бути в УПЛ, то він туди і вийшов»
ФК Ворскла. Микола Павлов

Почесний президент «Лівого Берега» Микола Петрович Павлов ексклюзивно для Sport.ua поділився враженнями від виходу команди в УПЛ.

– Микола Петрович, вчора «Лівий Берег» оформив путівку в УПЛ, що це для вас значить?
– Це дуже незвичайна ситуація. Всього за 7 років, в наші непрості часи: коронавірус, війна. І створити такі умови, таку інфраструктуру майже з нуля. Це могла зробити лише одна людина – Микола Миколайович Лавренко (президент «Лівого Берега», – прим. Sport.ua). До цього він 20 років пропрацював в «Олександрії» і їхня інфраструктура вважається однією з найкращих в Україні. Відтепер і «Лівий Берег» може з ними посперечатися у цьому аспекті. Наша інфраструктура одна з найкращих в Україні, як для дорослих спортсменів, так і для дітей. Тому ми дуже раді та пишаємось, що у нас є такий президент.

– Як «Лівий Берег» взагалі відреагував на ідею провести «турнір чотирьох»?
– Якщо є така можливість, то чому нею не скористатися? Радий, що УАФ ухвалили рішення, яке влаштувало всі чотири сторони. Спортивний принцип було враховано, хоча і вважаю, що «Лівий Берег» і мав потрапити в УПЛ. Тому ми потрапили туди ще раз, тепер через турнір. Єдине, що ніхто з тренерів не наголосив на тому, що цей турнір може потенційно зірвати тренувальний процес, гравців будуть втомлені й треба буде переносити ігри. Вважаю, що хоча б перший матч з «ЛНЗ» треба було перенести. Рішення про участь в турнірі було ухвалене разом, тому нам всім разом і треба за нього відповідати.

– Перший матч проти «Металіста 1925», за рахунок чого вдалося перемогти безумовного фаворита турніру?
– Без везіння не обійшлося. Також була дуже серйозна підготовка, тренувальний процес. Тому хочу ще раз подякувати тренерському штабу команди на чолі з головним тренером Віталієм Перваком, який працює лише другий рік. Щодо матчу, то у другому таймі суперника взагалі не було видно, Допомогла наша якісна фізична підготовка і найголовніше - бажання, якого було більше, ніж у «Металіста 1925». Окрема подяка – нашим вболівальникам, які прийшли підтримати команду. Тому все це разом зіграло велику роль в загальному успіху.

– Що подумали, коли Кравець зрівняв рахунок на останній хвилині?
– Розуміли, що «Металіст 1925» – фаворит, але все одно хвилювались та вірили у перемогу. Від долі - не втечеш, якщо «Лівий Берег» мав бути в УПЛ, то він туди і вийшов.

– Дивилися матч «Миная» і «Епіцентра»? Що можете сказати?
– Хочу сказати декілька приємних слів на адресу «Епіцентра», вони мали проходити у фінал, вони мені сподобались набагато більше за «Минай» і якби не дитячі помилки, то саме «Епіцентр» мав бути нашим суперником у фіналі. За грою вони були сильніші.

– Декілька слів про фінальну гру. Впевнена перемога або були нюанси?
– Спочатку трохи хвилювалися, «Минай» вже на цьому полі грав, а ми лише перший раз. З 20-ї хвилини все було під контролем «Лівого Берега». Голи були не стихійні, а трудові, добре розіграні та виконані. Тому заслужена перемога.

– Старт УПЛ вже незабаром. Що плануєте міняти, можливо, нові гравці під оновлені завдання?
– Селекційна робота у нас не зупинялась, їй повністю керував головний тренер. Без його думки у клубі не приймається жодне рішення щодо запрошення футболістів. Вони спілкуються з президентом та приймають рішення щодо трансферу. Жодних кардинальних змін не плануємо, будемо готуватися до першої гри з «ЛНЗ», на виїзді, з непростим суперником.

– Тобто, плануєте дати шанс хлопцям показати себе на рівні УПЛ?
– Вони заслуговують на це. Більше запитань у нас з приводу Ю-19 та жіночої команди. Тому за ці два-три дні на нашого президента очікує величезна робота, бо «Лівий Берег» буде розвиватися й далі.

– Яке майбутнє у «Лівого Берега», це проект на довгі роки?
– Поки наш президент живий та здоровий, разом зі своєю родиною та партнерами, то будемо рухатися тільки вперед, не маю жодних сумнівів щодо цього.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк та Ястремська не вийдуть на гру 1/8 фіналу парного розряду Олімпіади
Олімпійські ігри | 30 липня 2024, 20:59 17
Костюк та Ястремська не вийдуть на гру 1/8 фіналу парного розряду Олімпіади

Марта та Даяна мали зіграти проти Се Шувей / Цао Цзяї в Парижі

Олімпіада-2024 (футбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф
Олімпійські ігри | 31 липня 2024, 08:45 0
Олімпіада-2024 (футбол): розклад, результати, таблиці, сітки плей-оф

Олімпійський турнір із футболу відбудеться з 24 липня по 10 серпня

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.