Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Маунтінбайк
|
3550
0

Вкрадене свято: британець Том Підкок вдруге став олімпійським чемпіоном

Sport.ua – про драматичну гонку в чоловічому маунтинбайку

Вкрадене свято: британець Том Підкок вдруге став олімпійським чемпіоном
Getty Images/Global Images Ukraine. Том Підкок

На схилах Еланкур під час чоловічої маунтинбайк-гонки було складно проштовхнутися. Пробігшись пару кіл схилами перед початком гонки, я не знайшла жодної вільної ділянки. На деяких локаціях було навіть неможливо пройти!

Люди приходили за кілька годин до старту: одні облаштовували собі місця, на яких планували дивитися гонку від початку й до завершення, інші оглядали найбільш виграшні для фото позиції й готували свої маршрути пересування під час змагань. Але на що точно очікували всі, так це на видовище й інтригу. Так, зрештою, й сталося.

Після перемоги француженки Полін Ферран-Прево місцеві вболівальники дуже хотіли побачити перемогу й у чоловічій гонці. Віктор Корецкі мав усі шанси подарувати їм це свято. Але легкою ця гонка для нього точно не могла бути. Та й «Хоп, Швіц!!!» від швейцарських уболівальників, яких по схилу знаходилося чи не більше, ніж французьких, було промовистішим за будь-які коментарі.


Getty Images/Global Images Ukraine. Матіас Флюкігер

Саме швейцарець Матіас Флюкігер з перших кіл захопив лідерство. Щоправда, відірватися від суперників йому не вдалося. Натомість це зробив Віктор Корецкі.

За два кола до фінішу французькі вболівальники, які розташувалися на фініші, співали пісні й уже були готові святкувати перемогу, проте за коло до фінішу все змінилося. На нього троє атлетів – Корецкі, а також британець Томас Підкок і південноафриканець Алан Хезерлі – поїхали разом. При цьому француз був на той момент другим. Так другим він перетнув і фінішну лінію (час 1:26:31). Хезерлі – у двох секундах позаду та з першою медаллю такого рівня в кар’єрі.

А переміг Підкок (1:26:22). Зробив це британець у драматичному, і навіть в якомусь сенсі героїчному стилі. В середині дистанції у нього трапився прокол, через не надто вдалу роботу механіків збірної Великої Британії заміна колеса зайняла дуже багато часу, і Тому доводилося відігравати 35 секунд відставання від Корецкі.

«Захищати титул – це зовсім інакше, ніж приїхати на Олімпійські ігри без нього. Від мне зовсім інші очікування й тиск, відповідно, відчувається, – говорить Підкок на пресконференції після змагання. – Бути тиждень тут, відчувати це, тримати концентрацію – це нелегко».


Getty Images/Global Images Ukraine. Том Пиідкок

Швейцарці ж, як і в жіночій гонці, були близькими до призової трійки, але потрапити в неї у Парижі так і не змогли. Флюкігер п’ятий, а Ніно Шуртер – на дев’ятій позиції.

Україна була представлена одним з наймолодших учасників гонки Олександром Гудимою. Молодшими за нього були лише фін Йоні Савасте та єдиний представник Ліхтенштейну на цих Олімпійських іграх Романо Пюнтенер. 20-річний Пюнтенер завершив дистанцію 28-м. На рік старший Гудима – 32-й. Коментарі обох атлетів читайте вже незабаром на сайті Sport.ua.

Всі результати гонки можна подивится тут.

Ольга НІКОЛАЄНКО, спеціально для Sport.ua із Парижа

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анонс Олімпіади на 29 липня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?
Олімпійські ігри | 29 липня 2024, 06:23 37
Анонс Олімпіади на 29 липня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?

Sport.ua представляє анонс 3-го дня ОІ-2024 спільно з FAVBET

Білодід вилетіла з ОІ. Дар'я програла у додатковий час через третє шидо
Олімпійські ігри | 29 липня 2024, 13:01 88
Білодід вилетіла з ОІ. Дар'я програла у додатковий час через третє шидо

Українка поступилася японській спортсменці Харуці Фунакубо

Ольга ХАРЛАН: «Ненько, рідна, це для тебе!»
Олімпійські ігри | 29.07.2024, 22:09
Ольга ХАРЛАН: «Ненько, рідна, це для тебе!»
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.