Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
|
2572
3

Чісора взяв і переміг Джойса. Феноменальна бійка у Лондоні

Це було яскраво

Чісора взяв і переміг Джойса. Феноменальна бійка у Лондоні
Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Джойс і Дерек Чісора

У ніч на 28 липня у Лондоні на O2 Arena 40-річний Дерек Чісора (35-13, 23 КО) здивував. При всій повазі до британця, фаворитом у поєдинку проти 38-річного Джо Джойса (16-3, 15 КО) він не був. Але не тільки переміг, а ще й зміг похитнути фаворита, зваливши його на землю.

Це було не дуже технічно, але дуже яскраво. Якраз те, чого очікували всі

Чісора не був фаворитом цієї зустрічі, але переміг. Можливо, трохи допомогли судді.

При всій повазі до Дерека Чісори і до того, що він примудряється у сорок років боксувати на такому рівні, фаворитом у цьому поєдинку він не був. Все ж опонент молодший. Так, всього не два роки, але ж молодший. Та й свіжіший. Як не крути, а Дерек занадто давно в профі і занадто багато ударів пропустив, щоб вважати, що він все ще новенький, як огірок.

Разом з цим, у попередніх поєдинках обидва боксери не виглядали добре. І дуже погано не виглядали, але ми всі розуміли, що це вже не ті ж самі боксери, що раніше.

Джо Джойс повертався після двох поразок поспіль. Причому вони видались настільки жорсткими, що вся казка Джо неначе закінчилась в момент. Він із претендента номер один на Олександра Усика і Тайсона Ф’юрі перетворився на людину, яка лежить посеред рингу після декількох міцних влучань лівою.

Чжан Чжилей виявився занадто сильним. Він і габаритами переважав Джойса, і швидкістю, і реакцією. Жодної характеристики на користь Джо, що склалось у дві поразки поспіль – двома нокаутами. І повернення у поєдинку проти Кеша Алі – посереднє шоу, в якому Джойс переміг тільки, бо більший від опонента, а той недостатньо потужний.

Але й Чісора не дивував. Зустріч проти Джеральда Вашингтона – те ще шоу. Дереку довелось дуже потрудитись. Розбите обличчя, багато пропущених ударів, багато розмінів та важкого дихання. Все це призвело до перемоги Чісори, але добре він у тому поєдинку не виглядав.


Getty Images/Global Images Ukraine. Дерек Чісора

Тож логічно, що більший та молодший боксер був фаворитом зустрічі проти меншого та старшого. Звичайно, букмекери подарували великий коефіцієнт – понад чотири на перемогу Дерека. Але й у фаворити ставити його було б нерозумно.

Та й у ринзі не сказати, щоб Дерек був значно кращим. У чому він був точно вдалішим – він більш ефектно атакував. Влучав з дистанції, зустрічав силовими. На фоні монотонного суперника це мало ефект. Та ще й коли весь стадіон так яскраво реагує на кожне влучання.

Якщо подивитись на бій з іншого боку, ми бачимо Джо Джойса, який постійно викидав удари та тиснув суперника до канатів. Бив боковим точно в ціль, декілька разів похитнув суперника. Загалом Джо викинув майже 900 ударів за бій. Він постійно атакував та створював активність у ринзі. Нехай так нокдауну досягти і не зміг, але загалом виглядав на фоні Чісори добре.

Що робив Дерек – так це бив силовими назустріч супернику. Все ж ту дірку під бокові та оверхенди Джойс так і не залатав. Залітало туди багато і жорстко.

Довгий період часу голова Джо тримала так, як раніше. Прийняв, кліпнув очима та пішов далі. Але все ж вічно це працювати не може. Нехай Чісора й не нокаутер, але удар має важкий. А підборіддя Джойса все ж не таке, як раніше – після двох нокаутів від Чжана Чжилея.

У дев’ятому раунді Чісора все-таки дістав суперника. Відхилився до канатів, звідки атакував черговим оверхендом, який застав Джойса в момент, коли той очікував менше за все. Чому? Незрозуміло. Дерек атакував у такі моменти кожного раунду. Але саме цей удар шокував Джойса.


Getty Images/Global Images Ukraine

Не можна сказати, що Джо тотально поплив. У моменті він точно не очікував влучання і тому впав. Важкий кулак, удар назустріч. Все логічно. Але, піднявшись, саме Джойс ганяв суперника по рингу до кінця раунду.

Загалом картина зрозуміла. Джойс бив більше та загалом зробив багато роботи та міг перемагати. Але Чісора був гострішим, відправив опонента у нокдаун. А ще вся арена була за нього, а це був останній бій на O2 Arena в кар’єрі. Ніхто виявився не проти поразки Джойса у цьому поєдинку. Хоча, якби Джо переміг – помилкою суддів це б не було.

Що тепер?

Джо Джойс може боксувати далі. Звичайно, жодних чемпіонських титулів та претендентств. Сенсу в цьому не було й до зустрічі з Чісорою. І до зустрічі з Кешем Алі. Джо зруйнувався, як топовий претендент, коли вдруге впав від рук Чжилея.

Але у Великій Британії він легко організує ще цілу серію поєдинків проти середняків. Заробить кошти, збере фанатів. І це теж непоганий результат. Та й шоу будуть стовідсотково цікавими.

Дерек Чісора не збирається йти на пенсію. З рингу прозвучало це слово після бою, але лиш у контексті боїв на O2 Arena. Далі Дерек збирається битись у Манчестері – про це також сказав він особисто.

Хто буде суперником, поки незрозуміло. Але ніхто не заважає закрити трилогію проти Ділліана Вайта. Або ж нарешті зустрітись із Деонтеєм Вайлдером. А чому б і ні? Нікому немає чого втрачати. Лишається лише давати якісне шоу.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Як ветеран Чісора відправив Джо Джойса у нокдаун у 9-му раунді
Бокс | 28 липня 2024, 01:59 1
ВІДЕО. Як ветеран Чісора відправив Джо Джойса у нокдаун у 9-му раунді

Судді за підсумками 10 раундів одноголосно віддали перевагу Чісорі

Україна U23 – Марокко U23 – 2:1. Шалений кінець матчу! Відео голів, огляд
Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 22:28 6
Україна U23 – Марокко U23 – 2:1. Шалений кінець матчу! Відео голів, огляд

Дивіться найцікавіші моменти футбольного матчу на Олімпіаді

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
LexХХХ
Як той Джойс взагалі протримався всі 10 раундів після потужних ударів Чісори🤔