Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 липня 2024, 11:58
1647
0

Джойс та Чісора – ідеальний бій. Їхні стилі створені для бійки

Дерек отримав те, чого чекав давно

| Оновлено 27 липня 2024, 11:58
1647
0
Джойс та Чісора – ідеальний бій. Їхні стилі створені для бійки
Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Джойс та Дерек Чісора

27 липня у Великій Британії відбудеться вікове протистояння британських зірок боксу, яке все одно викликає інтерес. Дерек Чісора (34-13, 23 КО) зустрінеться із Джо Джойсом (16-2, 15 КО). На кону – жодних титулів, але Джойс все ще сподівається та вірить, що повернеться на топовий рівень та битиметься за пояси.

Наскільки це реально – розбираємося сьогодні.

Джойс та Чісора створені для бою один проти одного. Але він став можливим після поразки Джо.

Дерек Чісора говорив про поєдинок проти Джо Джойса доволі довго. Ще тоді, коли його співвітчизник йшов без поразок у профі і був одним з претендентів на титул. Вже тоді Чісора запевняв, що має зустрітись із Джойсом та має його перемогти.

Але Джойсу було не до цього. Він планував великі протистояння і навіть збирався претендувати на Тайсона Ф’юрі або ж Олександра Усика. Бажано все ж на першого.

Пригадуєте дуель поглядів Тайсона Ф’юрі та Олександра Усика, коли вони спілкувались через канати? Тоді, коли Ф’юрі в черговий раз переміг Дерека Чісору. Там саме поруч знаходився Джо Джойс. Вони навіть сиділи з Усиком поруч.

Джойс дійсно розраховував на титульний бій. Особливо він сподівався на те, що відбудеться зустріч проти Тайсона Ф’юрі. Та й фанати розраховували на це теж. Джойс мав відмінний рекорд, перемогу над Дюбуа і яскравий стиль. Особливо це бажання закріпилось, коли британець побив Джозефа Паркера та поклав того спати лівим боковим.

На той момент багато кому здавалось, що ось він – боксер, який має створити проблеми чемпіонам. Все, завдяки фізичній потужності, готовності пресингувати хоч весь поєдинок та вмінню нав’язувати свій бокс.
Проте, чемпіонський поєдинок не склався. Ф’юрі та Усик все ж домовились. І, хоча протистояння переносилось не один раз, Джойс уже мав суперника. Чжан Чжилей, який програв Філіпу Хрговичу, збирався якось впоратися з Джойсом, якого легко ставити в топ-4 дивізіону – одразу за Усиком, Ф’юрі та Джошуа. І так, вище за Вайлдера.

Але у Джойса не склалося з китайцем. Виявилось, що просто йти вперед – згубна тактика, коли боксер володіє ударом, який може тебе зупинити. Голова Джо знайшла свою тотальну перевірку і не пройшла її.

У першому протистоянні британець протримався до шостого раунду, але був жорстко побитий. Мало того, що китаєць перевірив голову опонента справжніми влучаннями, він ще й повністю перебоксував його.

Але цього виявилось замало. Джойс заявив про бажання провести реванш, який також було зроблено і доволі скоро. Рішення не просто спірне, а буквально погане – китаєць виглядав занадто сильнішим у першому протистоянні та довів це у реванші. Цього разу Чжилею вистачило всього трьох раундів, щоб фінішувати опонента.

У такому віці, як у Джойса, такі поразки даються ще тяжче. Одна справа повертатись, коли тобі 22 роки. Інша – коли 38 і часу залишилось ще менше. Якби Джо пішов на пенсію – всі б зрозуміли. Якби залишився боксувати у Британії проти середняків – також. Він обрав щось середнє.

Першим поєдинком після повернення став середняк Кеш Алі. Бій склався дивно. Джойс для чогось набрав ще більше ваги. Важко пересувався, переслідуючи суперника. А той не бажав влазити у розміни. Відбивався, закривався по кутах і іноді контратакував.

Останнє виходило досить добре. Моментами Джо пропускав важкі оверхенди в голову, але продовжував тиснути. І все ж дотиснув – здобув дострокову перемогу у фінальному десятому раунді.

В той же час, Чісора провів усього один поєдинок. Дерек давно не думає про титульні шанси, які йому, безумовно, були б цікаві. І які іноді з’являються, як от бій проти Тайсона Ф’юрі за пояс WBC, який фактично для Дерека створив сам чемпіон.

У 2023 році Чісора бився один раз – проти Джеральда Вашингтона. Складний поєдинок для британця проти дуже непоганого американця. Вашингтон – теж віковий боксер, який має досвід спарингів з Усиком. Він розбив Дереку обличчя і створив купу проблем. Але програв рішенням суддів.

Після того Чісора в ринг не виходив. Бо він підіймається туди зараз тільки на ті бої, які цікаві. І зустріч із Джойсом – саме така. Дерек дочекався.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джо Джойс та Дерек Чісора

Хто фаворит?

У букмекерів Джо Джойс має величезний відрив. На його перемогу можна поставити за 1.21. На Дерека Чісору – за 4.65.

Чи є зараз різниця в рівнях боксерів настільки великою – найголовніше запитання. Адже Джойс проти Алі виглядав якщо не посередньо, то точно нижче за свій звичний рівень.

Проте варто розуміти, що і Дерек – це вже не той боксер, який створював проблеми Усику. Його пік минув, а сам Чісора виїжджає більше на тому, що про нього пам’ятають, а сам він в ринзі просто любить битись та нав’язувати силове протистояння.

Хто є фаворитом зустрічі у цьому випадку? Скоріше, все ж Джойс. Джо свіжіший фізично. Хоча варто враховувати, який наслідок мали ті два нокаути від Чжилея. Він молодший на два роки. А ще просто більший. Давненько Джо не зустрічався із настільки невисокими суперниками.

Але скидати Чісору з рахунків саме у цьому поєдинку було б дивно. Адже Джойс зі своєю рухливістю може стати клієнтом Дерека. Джо посередньо захищається тулубом і є не найкращим боксером на ногах. Його захист – це напад, і там він може вимотати Чісору. Але може і нарватись.

Якщо Джойс пропускав удари і від посереднього Кеша Алі, то від Дерека прилітатиме точно. Головне питання – чи тримає голова Джо так, як раніше. До тих самих надважких влучань від Чжана Чжилея?

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ОФІЦІЙНО. Стало відомо, де пройде вирішальний матч за путівку до УПЛ
Футбол | 27 липня 2024, 04:30 3
ОФІЦІЙНО. Стало відомо, де пройде вирішальний матч за путівку до УПЛ

Команди Лівий Берег та Минай зустрінуться у Рівному на стадіоні Авангард

Анонс Олімпіади на 27 липня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?
Олімпійські ігри | 27 липня 2024, 06:23 24
Анонс Олімпіади на 27 липня. Коли та в яких видах виступатимуть українці?

Sport.ua представляє анонс першого дня ОІ-2024 спільно з FAVBET

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.