Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футбол
| Оновлено 27 липня 2024, 18:39
829
1

Володимир МИКИТИН: «Сьогодні буде останній шанс для Олімпійської збірної»

Ексзахисник збірної України – про матч підопічних Ротаня на Олімпіаді проти Марокко

| Оновлено 27 липня 2024, 18:39
829
1
Володимир МИКИТИН: «Сьогодні буде останній шанс для Олімпійської збірної»
УАФ. Руслан Ротань

27 липня олімпійська збірна України U-23 на Іграх-2024 у Франції проведе черговий поєдинок – з марокканцями.

Колишній гравець національної збірної України Володимир Микитин в розмові з кореспондентом Sport.ua поділився своїми очікуваннями від сьогоднішнього матчу підопічних Руслана Ротаня:

– Цей поєдинок сміливо можна назвати фінальним. Адже у випадку чергової втрати очок шанси в українців здобути перепустку до наступного раунду стануть мізерними.

– В стартовому турі з Іраком підопічні Руслана Ротаня провели різні тайми. Чим можна пояснити такі перепади в грі, які й призвели в підсумку до сенсаційної поразки?

– Важко дати вичерпну відповідь, можливо, є якісь негаразди в середині колективу, також не виключено, що в збірній бракує лідерів, які б в скрутну хвилину взяли гру на себе. Тут можна погодитися з керманичем Ротанем, що наші віддали свої три очки.

– Ви бачили гру інших суперників українців – Марокко та Аргентини?

– Так, і одержав насолоду від побаченого. Суперники продемонстрували високий рівень підготовки, особливо сильне враження залишилося від швидкого переходу від оборони до наступу. Зрештою, це й не дивно: в лавах марокканців та аргентинців чимало гравців національних збірних, які зараз на видноті в світовому футболі.

– Завдяки яким «козирям» українці сьогодні можуть скласти конкуренцію марокканцям, які на старті склали таке сильне враження?

– Дуже багато залежатиме від того, як українці виходитимуть з–під високого пресингу африканців. Якщо налагодять гру у відборі й з допомогою розрізних передач будуть знаходити вразливі місця в вільних зонах суперника, то є шанси дати бій.Тим паче, що наші нападники – Краснопір і Сікан – можуть втекти від опікунів. В позиційній боротьбі буде важко обіграти марокканців, бо серед них вистачає індивідуально сильних виконавців. Хочеться нагадати нашим хлопцям, що сьогодні в них чи не останній шанс залишитися в грі, тому мотивація повинна бути максимальною.

– А нічия нас зовсім не влаштовує?

– Думаю, що ні, бо сьогодні Аргентина візьме гору над Іраком й тоді в останньому турі українцям треба буде обов'язково перемагати латиноамериканців. Це практично нереально, бо вони за класом вищі. Втім, давайте не загадувати, головне для початку завдати поразки марокканцям. Тоді інтрига збережеться.

Раніше ми також повідомляли, що було названо фаворита матчу Олімпіади 2024 Україна – Марокко.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
c_a_p2
Він вже відбувся...
Соплями вмиються ще раз