Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 27 липня 2024, 05:47
644
0

Вперше на воді. Деталі церемонії відкриття – зі штучним інтелектом

Представники команд 206 країн пройшли річкою Сена на 85 катерах та човнах

| Оновлено 27 липня 2024, 05:47
644
0
Вперше на воді. Деталі церемонії відкриття – зі штучним інтелектом
НОК

26 липня в Парижі, столиці Франції, відбулася урочиста церемонія відкриття Олімпіади-2024.

На грандіозній події серед почесних гостей були присутні президент Франції Емманюель Макрон та президент МОК Томас Бах. Церемонія відкриття розпочалася з унікального представлення команд 206 країн-учасниць, які пройшли річкою Сена на 85 катерах та човнах.

Флотилія під номером 80 провезла 6-кілометровим маршрутом українську делегацію у складі 58 осіб до площі Трокадеро. Чи не найбільша увага була прикута до головних дійових осіб – прапороносців національної збірної України: тенісистки Еліни Світоліної та плавця Михайла Романчука.

Приїхати на відкриття Ігор змогли не усі українські спортсмени: переважна більшість тих, хто розпочне свій шлях на Олімпіаді у перший змагальний день, залишилися у Олімпійському селищі спостерігати за церемонією з телеекранів. Тим не менш, на відкритті побували низка провідних українських спортсменів: Ольга Харлан, Дар'я Білодід, Марта Костюк та інші представники фехтування, дзюдо, тенісу, плавання, боксу, бадмінтону, настільного тенісу разом зі своїми тренерами та представниками офіційної делегації на чолі з президентом НОК України Вадимом Гутцайтом.

У різних історичних куточках Парижа – на пам'ятках архітектури, в музеях та інших визначних місцях, відбувалися вражаючі перформанси. Серед найяскравіших – лазерне шоу на Ейфелевій вежі. Особливістю церемонії стало використання технологій штучного інтелекту: на екранах глядачів оживали статуї, малювалися інтерактивні образи та відбувалося безліч дивовижних речей. Вздовж річки Сена, парад супроводжували шоу паркурщиків, скейтбордистів, акробатів, велосипедистів та брейкдансерів. На одному з мостів Парижа, на імпровізованому подіум, було організовано епатажний показ мод. Також, на підтримку Паралімпійських ігор були продемонстровані танцювальні номери, в яких брали участь люди з обмеженими можливостями.

Окрім технологій штучного інтелекту, також було задіяно і робототехнології: вершниця на залізному коні з рухливими ногами «бігла» по Сені до Ейфелевої вежі. Піднявшись на центральну сцену, вона несла Олімпійський прапор. Під час офіційної частини церемонії виступили президент Олімпійського та Паралімпійського комітету Франції, президент МОК Томас Бах та президент країни-господаря Еммануель Макрон. За традицією прозвучали й клятви атлетів.

Олімпійський вогонь від початку церемонії пронесли майже через увесь Париж – по дахах, музеях та історично важливих пам'ятках. Навіть дощ, який завітав цього вечора до Парижа, не зміг зіпсувати цієї справді вражаючої церемонії, яка залишиться в пам’яті кожного присутнього на трибунах вздовж Сени. Неймовірні враження від наймасштабнішої події в історії Олімпійських ігор отримали і глядачі біля екранів телевізорів.

Завершилася церемонія феєричним запаленням Олімпійського вогню титулованими олімпійцями Франції. Вогонь було піднято на повітряній кулі, яка здійнялась в небо над Парижем. Кожен присутній був під неймовірним враженням від побаченого. Відкриття Олімпійських ігор назавжди запам'ятається усім, хто мав честь бути присутнім на цьому заході. 27 липня на Олімпійських іграх будуть розіграні перші комплекти нагород.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Врятувати рядового Мудрика. Челсі має лише три варіанти, як вчинити
Футбол | 01 вересня 2024, 00:24 7
Врятувати рядового Мудрика. Челсі має лише три варіанти, як вчинити

Михайло провів в АПЛ вже півтора сезони, й жодних послаблень йому робити більше не будуть

Медальна таблиця Паралімпіади. Збірна України піднялася на 14-ту позицію
Олімпійські ігри | 31 серпня 2024, 07:47 0
Медальна таблиця Паралімпіади. Збірна України піднялася на 14-ту позицію

Синьо-жовта команда має 1 золоту, 5 срібних, 2 бронзові нагороди

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.