Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 26 липня 2024, 15:14
3011
7

Україна на Олімпіаді-2024: 3 золота і 18 медалей загалом. Прогноз Sport.ua

Окреслюємо наші олімпійські перспективи

| Оновлено 26 липня 2024, 15:14
3011
7
Україна на Олімпіаді-2024: 3 золота і 18 медалей загалом. Прогноз Sport.ua
Getty Images/Global Images Ukraine

Днями аналітики Gracenote оновили свій традиційний медальний прогноз напередодні Олімпіади-2024, відкриття якої відбудеться 26 липня в Парижі. Україні вони пророкують лише 13 медалей, дві з яких – золоті.

Сьогодні свій прогноз дає Sport.ua. Оптимістичніший, хоча ще до старту очевидно, що у зв’язку з повномасштабною війною кадровий потенціал українського спорту стає щораз обмеженішим. Фактично, нові імена, здатні втрутитися в боротьбу за медалі, в порівнянні з Токіо-2020 з’явилися лише у плаванні. У Парижі Україна виступить найменшою за історію кількістю атлетів – лише 142. Правда, претендентів на медалі маємо все ж чимало.

Тож прогноз Sport.ua такий: Україна здобуде на 33 літній Олімпіаді 18 нагород: 3 золотих, 5 срібних і 10 бронзових.

Нижче свій прогноз деталізуємо. Починаємо зі спортовців, яким пророкуємо бронзу.

Бронза – 10

Олексій Середа (стрибки у воду з 10-метрової вишки)

Синхронні стрибки: фінал – 29 липня
Індивідуальна першість: попередній раунд – 9 серпня; півфінал і фінал – 10 серпня

European Aquatics

Від 18-річного стрибуна у воду Олексія Середи можна очікувати медалей в обох видах програми на десятиметровій вишці. Свого часу 14-річним він став наймолодшим чемпіоном Європи. На попередній Олімпіаді Олексій у свої 15 посів шості місця як в індивідуальних стрибках з десятиметрової вишки, так і в синхронних — у дуеті з Олегом Сербіним. За три наступних роки Середа подорослішав, здобув чотири медалі чемпіонатів світу, виграв ще одне золото чемпіонату Європи й став дворазовим чемпіоном Європейських ігор-2023. Безперечно, у Парижі Олексій буде претендентом на медаль і сам, і в дуеті з Кирилом Болюхом.

В індивідуальній першості основними суперниками Середи будуть чотириразові чемпіони світу Лянь Цзюньцзє і Ян Гао з Китаю, чинний чемпіон світу Кессієл Руссо з Австралії, а також британці Ноа Вільямс і Кайл Котарі. У синхронних стрибках пара Середа/Болюх на торішньому чемпіонаті світу поступилася лише зірковій китайській парі Лянь Цзюньцзє / Ян Гао. Бронзу тоді виграли мексиканці Кевін Берлін / Рандал Вільярс.

Ольга Харлан (фехтування на шаблях)

Індивідуальні змагання шаблісток – 29 липня; командна першість – 3 серпня

Facebook

33-річна Харлан їде на свою п’яту Олімпіаду з досі нереалізованою мрією про індивідуальне золото. За плечима Ольги вже є чотири олімпійських нагороди — командні золото й срібло Пекіна-2008 та Ріо-2016, дві індивідуальних бронзи в Лондоні-2012 і в Ріо-2016. Харлан — шестиразова чемпіонка світу й восьмиразова чемпіонка Європи. У її колекції трофеїв бракує лише індивідуальної олімпійської звитяги. Наразі Ольга йде в світовому рейтингу шостою. Цьогоріч вона виграла етап Кубка світу в Лімі, була третьою в Афінах і другою в Пловдиві. Основними суперницями Харлан будуть чинна чемпіонка світу Місакі Емура з Японії, француженка Сара Бальцер, якій Ольга програла два останніх бої, гречанка Деспіна Ґеорґіаду, іспанка Люсія Мартін-Портуґес та ще одна представниця Франції Манон Апіті-Брюне.

У командній першості шанси українських шаблісток на медаль теж традиційно високі. Там разом з Харлан честь України захищатимуть Юлія Бакастова, Аліна Комащук і Олена Кравацька.

Дарина Білодід (дзюдо, вагова категорія до 57 кг)

Турнір у категорії до 57 кг – 29 липня

Getty Images/Global Images Ukraine

Свого часу Дарина була непереможною, виступаючи в найлегшій ваговій категорії – до 48 кг. Вона стала дворазовою чемпіонкою світу, чемпіонкою Європи і Європейських ігор. Але з дорослішанням втримуватися в рамках ваги ставало все важче. Немає сумніву, якби Ігри-2020 не були перенесені у зв’язку з пандемією коронавірусу на 2021 рік, Білодід виборола б золото. А так досягненням виглядає і бронза Дарини три роки тому. Змінивши в новому олімпійському циклі вагову категорію, українка змушена була коригувати й стиль боротьби. Нині 23-річна Дарина у категорії до 57 кг вже не є непереможною, але постійно бореться за найвищі місця. Цьогоріч вона стала чемпіонкою Європи, а на етапі Grand Slam у Баку посіла третє місце, поступившись у чвертьфіналі дворазовій чемпіонці світу, канадійці Крісті Деґучі. Крім представниці Канади, претендентками на медаль у цій вазі будуть чинна чемпіонка світу Га Мі-Мі з Кореї і японка Момо Тамаокі.

Михайло Романчук (плавання 1500 м вільним стилем)

Кваліфікаційний заплив – 29 липня, фінал – 30 липня

Getty Images/Global Images Ukraine

На найдовшій дистанції у басейні Михайло три роки тому в Токіо виграв срібну нагороду. В міжолімпійському циклі Романчук на чемпіонаті Європи-2022 у Римі переміг, оновивши власний національний рекорд – 14.36,10. На торішньому чемпіонаті світу в Фукуоці час українця був скромніший (14.53,21), а місце сьоме. Цьогоріч у червні Михайло на дистанції 1500 м виграв срібло чемпіонату Європи з результатом 15.00,99. Зрозуміло, що тоді в Белграді Романчук виступав під навантаженнями, готуючись до Олімпіади. Щоб боротися на рівних з олімпійським чемпіоном Токіо Робертом Фінком зі США, ірланцем Даніелем Віффеном та тунісцем Ахмедом Аюб Хафнауї, нашому досвідченому плавцеві треба повернутися на рівень особистого рекорду.

Ілля Ковтун (гімнастичне багатоборство)

Кваліфікація – 27 липня; фінал – 31 липня

Getty Images/Global Images Ukraine

Торішня бронза Іллі на чемпіонаті світу в Антверпені стала найвищим досягненням українців у гімнастичному багатоборстві за всю незалежну історію виступів на першостях планети. Ковтун поступився лише чинному олімпійському чемпіону та чемпіону світу Дайкі Гашимото з Японії. Ілля зазвичай отримує найвищі оцінки за вправи на брусах і поперечині, але має проблеми з вправами на кільцях і на коні. Якщо 20-річному українцеві вдасться підкорити ці снаряди, він може поборотися навіть за золото багатоборства. Крім Гашимото, суперниками Ковтуна будуть американець Фред Річард, ще один японець Кента Чіба і казахстанець Мілад Карімі.

Олександр Желтяков (плавання 200 м на спині)

Кваліфікаційний заплив і півфінал – 31 липня; фінал – 1 серпня

Getty Images/Global Images Ukraine

18-річний Желтяков гучно заявив про себе, здобувши у червні золото чемпіонату Європи. Юнак із Дніпра, який ще 2023 року виграв по два золота на обох дистанціях на спині на юніорських чемпіонатах світу та Європи, у Белграді став чемпіоном континенту на 200-метрівці з національним рекордом — 1.55,39. Цікаво, що навіть на зламі тисячоліть, у найкращі для українського плавання роки дійсно топових спиністів Україна не мала. З результатами рівня того, який Олександр показав півтора місяці тому, він здатен боротися на рівних і з чинним чемпіоном світу Губертом Кошем з Угорщини, і з американцем Раяном Мерфі, і з австралійцем Бредлі Вудвордом.

Еліна Світоліна (теніс)

Старт турніру – 27 липня; медальні поєдинки – 3 серпня

Getty Images/Global Images Ukraine

У тенісі Україна матиме найбільше представництво в історії. Найбільше та найякісніше. У жіночій сітці українок буде відразу чотири: Еліна Світоліна, Марта Костюк, Даяна Ястремська й Ангеліна Калініна. За певних розкладів за нагороди здатна поборотися кожна з них. Хоча особлива увага, звісно, буде прикута до Еліни Світоліної, багаторічної представниці першої десятки світового рейтингу, яка 2021 року в Токіо виграла бронзу, у міжолімпійському циклі народила дитину, а нині поступово знову рухається вгору й перебуває в поточному рейтингу WTA на 31-й позиції.

У першому колі олімпійського турніру Еліна зіграє з 66-ю ракеткою світу Моюкою Учідзімою з Японії. Ці суперниці досі не зустрічалися. А вже в 1/16-й на Світоліну може очікувати зустріч з однією з головних фавориток Парижа-2024 – Джессікою Пеґулою зі США. То якщо нині шоста ракетка світу обіграє в стартовому матчі швейцарку Вікторію Ґолубіч, звісно. З Пеґулою Еліна грала п’ять разів і виграла лише раз – у 2021-му в Абу-Дабі. Але треба враховувати, що на ґрунтовому покритті, на якому проводиться тенісний турнір Олімпіади, українка почувається комфортніше. Так само як і полячка Іґа Свьонтек. Чотириразова чемпіонка Roland Garros потрапила у свою стихію і вважається головною претенденткою на олімпійське золото.

Жан Беленюк (греко-римська боротьба, вагова категорія до 87 кг)

Початок турніру – 7 серпня, медальні сутички – 8 серпня

Getty Images/Global Images Ukraine

Олімпійський чемпіон Токіо-2020, дворазовий чемпіон світу й триразовий чемпіон Європи, Жан у міжолімпійському циклі більше сконцентрувався на діяльності народного депутата, ніж на спорті. Через те його досягнення протягом останніх трьох років — бронза чемпіонатів світу та Європи — не вражають. Утім, згадуючи, як раціонально й прагматично Беленюк, маючи травмоване плече, провів олімпійський турнір у Токіо, можна не сумніватися, що він здатен поборотися за медаль й сьогодні. Основними суперниками Жана в Парижі будуть чинний чемпіон світу Алі Дженґіз з Туреччини, якому Жан і поступився на торішній світовій першості, угорець Давід Лосончі, азербайджанець Іслам Аббасов. А родзинкою олімпійського турніру може стати можлива зустріч Беленюка з харків’янином Семеном Новіковим, який свого часу був дворазовим чемпіоном світу серед молоді і чемпіоном Європи серед дорослих під прапором України, але взяв спортивне громадянство Болгарії, бо вважав, що тренерський штаб нашої збірної не забезпечує йому чесних умов відбору в протистоянні з Беленюком.

Людмила Лузан (веслування на каное-одиночці, 200 м)

Кваліфікаційний заплив і чвертьфінал – 7 серпня; півфінал і фінал – 9 серпня

Getty Images/Global Images Ukraine

Людмила – чинна чемпіонка світу, Європи і Європейських ігор у довгому спринті на 500 м. В суперспринті на 200-метровій дистанції вона виграла бронзу Олімпіади-2020 і буде претенденткою на нагороду зараз. Основними конкурентками Лузан будуть чинна чемпіонка світу Невін Гаррісон, іспанки Марія Корбера та Антія Джаком, чинна чемпіонка Європи Дорота Боровска та китаянка Лінь Веньцзюнь.

Ірина Коляденко (жіноча боротьба, вагова категорія до 62 кг)

Початок турніру – 9 серпня, медальні сутички – 10 серпня

Getty Images/Global Images Ukraine

Бронза Ірини на Іграх-2020 у Токіо стала якщо не сенсацією, то приємною несподіванкою. У міжолімпійському циклі Ірина двічі виграла чемпіонати Європи, здобула бронзу чемпіонату світу й тепер хоче розвинути олімпійський успіх. Головною претенденткою на золото вагової категорії до 62 кг в Парижі буде лідер світового рейтингу, срібна призерка Ігор-2020, чинна чемпіонка світу Айсулуу Танибекова з Киргизстану, якій Коляденко, власне, й програла півфінальну сутичку на Олімпіаді три роки тому. Тоді Ірина поступилася достроково, а на торішньому чемпіонаті світу програла в рівній боротьбі, що обнадіює. Крім того, найреальнішими претендентками на нагороди вважаються 22-річна японка Сакура Мотокі та чинна чемпіонка Європи Ґрейс Джейкоб Буллен з Норвегії.

Срібло – 5

Олена Костевич (кульова стрільба)

Пневматичний пістолет 10 м: кваліфікація – 28 липня; фінал – 29 липня
Пневматичний пістолет 10 м (мікст): кваліфікація – 29 липня; фінал – 30 липня
Пістолет 25 м: кваліфікація – 2 серпня; фінал – 3 серпня

НОК України

Для 39-річної олімпійської чемпіонки Афін-2004 нинішня Олімпіада буде шостою в кар’єрі. На попередніх вона, крім золота 20-річної давнини, здобула три бронзи. Буде Олена серед фаворитів змагань пістолетниць і в Парижі. І у двох індивідуальних видах, і в міксті, де вона виступатиме з Павлом Коростильовим. Цікаво, що в змаганнях пістолетниць Костевич протистоятиме 55-річна Ніно Сулаквадзе з Грузії, для якої ця Олімпіада буде десятою в кар’єрі. Це – повторення рекорду канадського майстра кінного спорту Ієна Міллара за числом участей на Іграх. На попередніх дев’яти Олімпіадах Сулаквадзе вигравала по одному золоту, сріблу і бронзі.

Владислав Бухов (плавання 50 м вільний стиль)

Кваліфікаційний заплив і півфінал – 1 серпня; фінал – 2 серпня

Getty Images/Global Images Ukraine

22-річний донеччанин – головне відкриття українського спорту в цей міжолімпійський період. Владислав переписав історію. У лютому 2024-го він приніс Україні перше за 17 років золото чемпіонату світу з плавання, перемігши на дистанції 50 метрів кролем. Тоді у Досі Владислав теж перевершив національний рекорд — 21,38 секунди. Звісно, кролева 50-метрівка – дистанція специфічна. Факторів, які можуть напряму вплинути на результат такого блискавичного запливу, чимало – від реакції на старті до розрахованого заключного гребка на фініші. Тому прогнози на цій дистанції – річ особливо невдячна. Серед очевидних фаворитів, окрім Бухова, можна згадати чемпіона світу-2023 Кемерона Макевоя з Австралії, дворазового чемпіона світу Бена Прауда з Великої Британії, олімпійського чемпіона Токіо в естафеті і срібного на 50-метрівці Майкла Ендрю зі США.

Марина Бех-Романчук (потрійний стрибок)

Кваліфікація – 2 серпня; фінал – 3 серпня

НОК України

Марина, яка свого часу була срібною призеркою чемпіонату світу та посіла п’яте місце на Олімпіаді у Токіо в стрибках у довжину, у новому олімпійському циклі поступово перекваліфікувалася на потрійний стрибок. І вже досягла там певних успіхів, ставши чемпіонкою Європи-2022 і срібною призеркою чемпіонату світу 2023-го. В обох випадках українці підкорювався гросмейстерський рубіж у 15 метрів. На світовій першості Бех-Романчук поступилася лише Юлімар Рохас з Венесуели, яка 2022-го, стрибнувши на 15,74 метра, побила світовий рекорд іншої українки Інеси Кравець. Але непереможна венесуелка пропустить Олімпіаду через травму. Відповідно, перед Бех-Романчук відкривається дорога навіть до золота. Основними суперницями українки в Парижі будуть кубинка Леяніс Перес, Шаніка Рікеттс з Ямайки і Теа Лафорд з Домінікани. Вся ця четвірка – приблизно одного рівня. Тому спрогнозувати, хто переможе, а хто опиниться за межею призерів, вкрай складно.

Євгенія Довгодько, Катерина Дудченко, Дарина Верхогляд, Анастасія Коженкова (академічне веслування, четвірка парна)

Кваліфікаційний заїзд – 27 липня; півфінал – 30 липня; фінал – 1 серпня

НОК України

У цьому виді програми українки – традиційні фаворитки ще з совєцьких часів, коли вони складали кістяк олімпійських команд, починаючи з Ігор-1988 у Сеулі. Сучасний склад нашого квартету вельми титулований. Торік Катерина Дудченко, Дарина Верхогляд разом з олімпійськими чемпіонками Лондона-2012 Анастасією Коженковою і Наталією Довгодько стали чемпіонками Європи у словенському Бледі. Тепер українки спробують розвинути успіх на олімпійській воді. Тільки Наталію Довгодько в команді замінить її братова Євгенія Довгодько (в дівоцтві – Німченко). Вона – теж атлетка титулована, призерка чотирьох чемпіонатів Європи. Конкурувати за перемогу українки традиційно будуть з екіпажами Великої Британії, Нідерландів і Китаю.

Ілля Ковтун (спортивна гімнастика, вправи на брусах)

Кваліфікація – 27 липня; фінал – 5 серпня

Getty Images/Global Images Ukraine

Ілля – сильний багатоборець, а бруси – його улюблений снаряд. На них Ковтун виграв чемпіонати Європи 2023 і 2024 років. Та й загалом історично так склалося, що бруси є для України золотими. На попередніх Іграх на цьому снаряді наші гімнасти тріумфували тричі: Рустам Шаріпов в Атланті-1996, Валерій Гончаров в Афінах-2004, Олег Верняєв у Ріо-де-Жанейро-2016. Тепер настав час Ковтуна. Основними суперниками Іллі будуть чинний чемпіон світу і володар олімпійського срібла-2020 Лукас Даузер з Німеччини, китаєць Ши Цун, японці Кайто Суґімото і Казума Кая.

Золото – 3

Ярослава Магучіх (легка атлетика, стрибки у висоту)

Кваліфікація – 2 серпня; фінал – 4 серпня

Getty Images/Global Images Ukraine

22-річна Магучіх – наша головна надія на золото. 2021 року на Олімпіаді в Токіо виграла бронзу, у міжолімпійському циклі стала чемпіонкою світу, дворазовою чемпіонкою Європи, а менше ніж місяць тому побила світовий рекорд. На етапі Діамантової ліги в Парижі Ярослава підкорила планку на висоті 2,10 метра й на один сантиметр перевищила досягнення, яке з 1987-го належало болгарці Стефці Костадіновій. Основною суперницею Магучіх буде австралійка Нікола Оліслаґерс, яка 2024 року перемогла Ярославу на чемпіонаті світу в приміщенні. Правда, особистий рекорд Ніколи, для порівняння з українкою, скромніший — 2,02 метра. Також серед претенденток на нагороди в секторі для стрибків у висоту буде киянка Ірина Геращенко, яка на чемпіонаті світу 2022-го в Юджині (США) була четвертою, уперше підкоривши планку на висоті два метри, а 2024-го на чемпіонаті Європи здобула бронзу.

Олександр Хижняк (бокс, вагова категорія до 80 кг)

1/16 фіналу – 27 липня; 1/8 фіналу – 30 липня; 1/4 фіналу – 2 серпня; 1/2 фіналу – 4 серпня; фінал – 7 серпня

Getty Images/Global Images Ukraine

28-річний Хижняк спробує зробити те, що йому через власну легковажність не вдалося 2021 року в Токіо. На попередню Олімпіаду він їхав, не знаючи гіркоти поразок у ваговій категорії до 75 кг чотири роки. За цей час він устиг виграти чемпіонати світу, Європи та Європейські ігри. З олімпійським золотом колекція була б повною і наступним кроком був би перехід у професіонали. Проте, маючи в перших двох раундах абсолютну перевагу над бразильцем Ебертом Консейсау у фінальному бою, у третьому українець надто захопився атакою, пропустив лівий боковий та опинився на помості — нокаут, а разом з ним прикре срібло замість омріяного золота. Через скандали в Міжнародній федерації боксу офіційних турнірів в міжолімпійському циклі було мало, тому основним досягненням Олександра в новій ваговій категорії є золото Європейських ігор-2023. Основними суперниками Хижняка в боротьбі за золото Ігор мають стати дворазовий олімпійський чемпіон Арлен Лопес із Куби і чинний чемпіон світу Нурбек Оралбай з Казахстану.

Людмила Лузан / Анастасія Рибачок (веслування на каное-двійках, 500 м)

Кваліфікаційний заїзд – 6 серпня; півфінал і фінал – 8 серпня

Getty Images/Global Images Ukraine

Три роки тому в Токіо Людмила і Анастасія здобули в цій дисципліні срібло. В міжолімпійському циклі дівчата закріпили цей успіх золотом чемпіонату Європи і Європейських ігор. На чемпіонаті світу-2022 в Галіфаксі українки програли тільки китайському екіпажу Сюй Шисяо / Сунь Мен’я, які, власне, й є й чинними олімпійськими чемпіонками. Китаянки виглядають фаворитками й цього олімпійського турніру. Проте виглядає, що Лузан і Рибачок вже здатні їх перемагати.

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал націлився на мегатрансфер головного фаворита на Золотий м'яч 2024
Футбол | 26 липня 2024, 01:14 1
Реал націлився на мегатрансфер головного фаворита на Золотий м'яч 2024

Родрі готовий залишити «Манчестер Сіті»

Олімпійське селище: дитячі малюнки й швейцарський концепт
Олімпійські ігри | 26 липня 2024, 13:09 0
Олімпійське селище: дитячі малюнки й швейцарський концепт

Репортаж кореспондента Sport.ua з олімпійського селища в Парижі

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ViAn
Оптимізм - завжди добре. Треба вірити в кожного нашого спортсмена. На ОІ буває різне, фаворити провалюються, а нікому не відомі спортсмени беруть медалі. Тому завтра у нас є шабля, дзюдо. Та й спортивна гімнастика вирішальна кваліфікація саме 27.07. Вболіваємо за своїх!!!
ALKOSruLKA
...дуже частно наші фаворити, від яких чекають медалей, - о6сираються!... Тому давайте без прогнозів, просто тримати кулачки!
D.Lanskoy
ну такий, скромний прогноз. Насправді, ті, хто поставлений на бронзу чи срібло, можуть принести і золото, а можуть не взяти нічого. До того ж, підозрюю, що, нажаль, тренери у нас не дуже аналітичні і провалюють вихід на пік форми саме під час Олімпіади, тож всі ті медалі, які спортсмени отримують перед Олімпіадой, як той світовий рекорд Магучих чи золото Желтякова, можуть бути їхнім піком перед іграми, а не під час ігор. Сподіваюсь насамперед на боксера Хижняка. Також вірю в Білодід та Харлан, чому б і ні. Та й Беленюк має досвід і може підтвердити клас. Світоліна... кілька суперниць знялися, може поборотися. Успіхів всім!
Nba37
Хочется в дзюдо сенсации от Халматова или Литвиненко, Билодид будет сложно выиграть золото, но медаль надеюсь, что сможет взять 
Nba37
Как по мне Свитолина не выиграет даже бронзы, причём спина по прежнему тревожит, в Романчука в плаванье тоже не верю, вот Абдураимов в боксе может выиграть медаль, сабля женская команда тоже могут выиграть медаль, в пулевой стрельбе может Кулиш взять медаль , может кто-то в женской борьбе сделает сенсацию, в Плаванье у Бухова шансы 50 на 50 , короткая дистанция, у Желтякова шансы 50 на 50 , что выиграет хотя бы бронзу
Baltika8
Ще б додав Кохана, хоча там 3-те скоріш за все стеля (якщо ніхто з поляко-канадців не схибить), в гимнастиці Верняєв, Радівілов можуть в опорному стрибку, особливо якщо обидва попадуть в фінал, то вірю що хтось да буде з медаллю, Верняєв на брусах, теж може. Синхрон плавання, та худ. гімнастика надія є на бронзу. Ходьба - раптом Оляновська знов... Єдина важкоатлетка - дай то бог! Беломоїна у маунті, та Ус у слаломі - слабенька надія живліє. В Скіті у підопічної Миколи Мільчева - може статись диво, як в Сіднеї в нього самого. Щеб від пари-трійки неочікуванчиків))) не відмовився б (найбільш вирогідно у жіночій шпазі).
Це найбільш очікуваний для мене спортивний захід - раз на 4 роки починаючи з Атланти 1996. Як казав Віктор Андрієнко в шоу довгоносиків: "не зупинити жодному гаду нашу олімпіяду!" Всім приємного перегляду, та перемог від наших олімпійців!