Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 25 липня 2024, 15:04
266
1

СТЕПАНОВСЬКИЙ: «У нас залишається проблема на позиції пʼятого номера»

Головний тренер національної команди розповів про виступ збірної на турнірі William Jones Cup

| Оновлено 25 липня 2024, 15:04
266
1
СТЕПАНОВСЬКИЙ: «У нас залишається проблема на позиції пʼятого номера»
Федерація баскетболу України. Віталій Степановський

Головний тренер національної команди Віталій Степановський розповів про виступ збірної на турнірі William Jones Cup.

Яке було завдання для команди на турнір на Тайвані?

– По-перше хочу сказати, що була відмінна організація турніру. Було цікаво пограти проти цього стилю, який дуже відрізняється від європейського баскетболу. Був швидкісний баскетбол без довгих сетів, багато гри один в один та швидкого нападу. Це було трохи незвично для нас і ми зіткнулися з іншою баскетбольною філософією, що було насправді цікаво.

Ми викликали багато дебютантів до складу збірної і хотіли передивитися всіх хлопців у грі. Ми не хотіли, щоб хтось із гравців переграв, але в той же час, грали на результат і хотіли перемагати в кожному матчі. Третє місце вважаю задовільним результатом. Так, була прикра поразка в другому матчі проти філіппінської збірної, які стали чемпіонами турніру, обігравши Тайвань в овертаймі фіналу. В перших матчах далася взнаки акліматизація, але я не хочу шукати виправдань.

Щодо суперників, можна сказати, що це були другі збірні своїх країн, які додали до складів по два-три сильних американців з досвідом гри в НБА та топ-чемпіонатах Європи. Рівень турніру був достатньо пристойний, було цікаво пограти проти цих команд.

Наскільки новим хлопцям вдалося втягнутися до системи гри команди за першу частину збору в Ризі та турнір на Тайвані?

– Я задоволений ставленням гравців, інформації було багато, але хлопці підхопили її та увійшли в процес. Я просив гравців, щоб ми від гри до гри прогресували в нападі та захисті. Вони добре реагували на мої зауваження і добре виконували настанови.

Я вперше працював із Ростиславом Новицьким, Степаном Лесиком, Максимом Сафоновим і був приємно вражений. Вони добре себе проявили, особливо можу виділити Новицького, який починав матчі в стартовій пʼятірці. Цікавий гравець, який заслуговує на додаткову увагу і, більш того, він звернув на себе увагу місцевих клубів із Тайваню. Але зараз у нього є контракт із Валмієрою і поки що він в Європі, але там він викликав великий інтерес. Наші більш досвідчені гравці також добре себе показали, Володимир Конєв добре відіграв, він знаходиться у чудовій формі і гарно проявив себе у якості капітана.

Які завдання стоятимуть перед командою на заключний етап збору та контрольний матч проти Естонії?

– У нас є певні зміні в ростері: Ігор Сергеєв, якого я також хочу відзначити — він добре показав себе на зборі, та Богдан Бринюк вирушили до табору збірної України 3х3 U-23. До нас додаються В’ячеслав Петров, який, на жаль, за сімейними обставинами не зміг поїхати на Тайвань, а також Ілля Сидоров та Іссуф Санон.

Тож завершуватимемо ми цей збір із 14 гравцями в ростері а зіграємо проти естонців більш досвідченим складом. Ми будемо продовжувати тренувальний процес. У естонців буде оптимальний склад, приєднався до складу збірної їхній лідер Майк Котсар, який в минулому році грав за Басконію в Євролізі. Естонці зіграли контрольний матч проти Японії, але вони повністю закрили гру та навіть не повідомили рахунок матчу. У естонців бойовий склад, 19 гравців на зборі, вони теж серйозно готуються до нашої гри.

Наскільки цей збір важливий в розрізі майбутніх офіційних матчів у відборі на Євробаскет-2025?

– Дуже важливий збір. На Тайвані ми оцінили наш резерв, ми маємо максимально використовувати наші можливості. У нас залишається проблема на позиції пʼятого номера, адже гравці, які грають за океаном, вони навряд приїдуть під час сезону, Володимир Герун перепідписав контракт в Японії, звідки теж проблемно виїхати на вікно збірних. У нас залишаються Артем Пустовий та В’ячеслав Бобров, Слава Кравцов поки що без контракту і треба побачити, де він продовжить кар’єру. І тепер ті самі Новицький, Сергеєв, та інші гравці будуть краще готові і їм буде значно легше влитися в систему гри національної збірної під час офіційних вікон.

Чоловіча збірна України повернулася до Риги, де проведе завершальну частину літнього тренувального збору. 27 липня наша національна команда зіграє заключний контрольний матч, в якому протистоятиме збірній Естонії.

Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Історичне фіаско. Україна U-23 програла дебютний матч на ОІ Іраку
Футбол | 24 липня 2024, 22:07 176
Історичне фіаско. Україна U-23 програла дебютний матч на ОІ Іраку

Команда Ротаня забила після перерви, але потім щось пішло не за планом

Віталій Кличко оцінив виступ сина на Євробаскеті
Баскетбол | 22 липня 2024, 16:10 2
Віталій Кличко оцінив виступ сина на Євробаскеті

Колишній чемпіон у боксі стежить за успіхами сина у баскетболі

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
potemkin78
это какой такой сезон за океаном идёт?