Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 22 липня 2024, 01:14
352
0

Туз проти Чарівника. Трамп розгромив Мерфі та вперше виграв Шанхай Мастерс

У півфіналі Джадд впевнено обіграв Ронні О'Саллівана

| Оновлено 22 липня 2024, 01:14
352
0
Туз проти Чарівника. Трамп розгромив Мерфі та вперше виграв Шанхай Мастерс
WST. Джадд Трамп

Англійський снукерист Джадд Трамп розгромив Шона Мерфі з рахунком 11:5 та вперше у своїй кар'єрі виграв турнір Shanghai Masters.

Перемога поклала край низці фінальних поразок у Шанхаї для Туза. Він не втримав перевагу 7:3, програвши фінал 2012 року з рахунком 9:10 Джону Хіггінсу. Потім Трамп зазнав ще однієї поразки 9:10 від Кайрена Вілсона у 2015 році та був розгромлений з рахунком 3:10 Ронні О'Салліваном у 2017 році.

Трамп помстився Ракеті у півфіналі цього року, поклавши край неймовірній переможній серії – О'Салліван виграв 21 матч поспіль і 4 титули поспіль у Шанхаї, допоки не зіткнувся з Трампом, який розгромив його з рахунком 10:3 у 1/2 фіналу.


WST. Джадд Трамп

Джадд вперше зіграв турнір цього сезону, він із самого початку був у блискучій формі. Трамп зробив рекордні 10 сенчурі, побивши попередній рекорд О'Саллівана (8). Трамп отримав приз за перше місце у розмірі £210 тисяч.

Мерфі програв і не отримав трофей у Шанхаї. Чарівник двічі посідав друге місце – він також програв фінал 2019 року О'Саллівану. Шон залишає Шанхай із призом за друге місце у розмірі 105 тисяч фунтів стерлінгів.

У денній сесії Трамп влаштував демонстрацію своєї переваги – 7:1. Мерфі взяв останні два фрейми і закінчив сесію з рахунком 3:7. Увечері Трамп знову підтвердив свою перевагу та зробив серії – 61, 86 та 114 очок, рахунок став 10:3.

Мерфі видав послідовні сенчурі – 110 та 101, залишаючись у гонці (5:10). Проте камбек був недовгим, оскільки Трамп узяв 16-й фрейм і виграв матч із рахунком 11:5.


WST. Джадд Трамп

34-річний Джадд Трамп розповів: «Шанхай – моє улюблене місто у Китаї. Вони всі особливі, але це одне з перших міст, куди я пройшов кваліфікацію після того, як став професіоналом. Я був у фіналі тричі і ніколи не перемагав. Це особливо – грати з Ронні у півфіналі, адже він вигравав стільки разів поспіль. Перемогти його було чудово».

Вік глядачів у Китаї набагато молодший, ніж у решті світу. Мені завжди подобається грати перед фанатами, які можуть надихати наступне покоління. Думаю, саме тому мої результати в Китаї такі хорші.

Я хочу виграти якнайбільше великих турнірів цього сезону. Це, ймовірно, одна з п'яти найкращих подій у календарі. Виграти його на ранній стадії – це чудовий початок. Я хотів би повторити те, що я зробив минулого сезону, і наблизитися до п'яти перемог або навіть більше. Я не міг і мріяти про кращий початок».

Шон Мерфі зазначив: «На такому турнірі завжди бувають погані дні, й, на жаль, для мене сьогодні був поганий день. Кожен другий день цього тижня був справді хорошим. Я завжди намагаюся і викладаюся на повну. Цього просто не мало статися».

Представники ЗМІ попросили Мерфі пояснити, чому він кинув карти у натовп наприкінці церемонії вручення трофею.

Шон пояснив: «Я Чарівник. Це моє прізвисько. Карти всі були підписані, тому що я хотів вручити їх фанатам як подарунок за величезну підтримку, яку вони мені надавали протягом тижня. Було два набори карт, тож близько 100 щасливчиків отримали по одній».

За матеріалами World Snooker Tour


WST. Шон Мерфі


WST. Шон Мерфі

Шанхай Мастерс 2024

1/2 фіналу, 19–20 липня

  • Ронні О'Салліван (Англія) – Джадд Трамп (Англія) – 3:10
  • Марк Селбі (Англія) – Шон Мерфі (Англія) – 8:10

Фінал, 21 липня

  • Джадд Трамп (Англія) – Шон Мерфі (Англія) – 11:5

Відеофрагменти матчу

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тайсон відреагував на перемогу блогера Джейка Пола над Перрі
Бокс | 21 липня 2024, 10:10 1
Тайсон відреагував на перемогу блогера Джейка Пола над Перрі

Майк – про плани після поєдинку, у якому він мав узяти участь

Україна – Італія – 3:2. Вийшли до півфіналу Євро-2024! Відео голів та огляд
Футбол | 21 липня 2024, 22:59 4
Україна – Італія – 3:2. Вийшли до півфіналу Євро-2024! Відео голів та огляд

Дивіться відеоогляд поєдинку 3-го туру Євро-2024 U-19

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.