Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Шахи
| Оновлено 19 липня 2024, 18:04
674
2

Вони не мають контракта. Чому сестри Музичук не зіграють за збірну України?

Головний тренер жіночої збірної України Михайло Бродський розповів про ситуацію

| Оновлено 19 липня 2024, 18:04
674
2
Вони не мають контракта. Чому сестри Музичук не зіграють за збірну України?
Getty Images/Global Images Ukraine. Марія Музичук

Федерація шахів України оприлюднила склад збірної на Всесвітню шахову Олімпіаду, в якому нема сестер – Анни та Марії Музичук.

Головний тренер жіночої збірної України Михайло Бродський розповів про ситуацію у команді:

— Я знаю, що цього року Федерація шахів України зробила певні кроки та доклала зусиль, щоб їх переконати зіграти за збірну у Всесвітній шаховій Олімпіаді, яка буде у вересні у Будапешті. Подробиць я не знаю, але бачу, що ці зусилля, на жаль, виявилися марними. Які були причини, я не знаю.

Я як тренер завжди був радий працювати з такими визначними шахістками. З іншого боку, я маю працювати з тими, хто готовий грати за збірну. Як тренер, я, звісно, ​​зацікавлений, щоб склад команди був максимально сильним. Але, на жаль, з різних причин не вдається цього досягти.

Теоретично я припускаю, що можуть бути якісь зміни, але це малоймовірно, тому що склад команди вже оприлюднений, і зазвичай після цієї зміни відбуваються лише якщо хтось, на жаль, захворів. Чому їх треба було переконувати? Ну, я не знаю, але очевидно, що якщо їх немає, вони не виявили бажання.

Проблеми із фінансами? Після Олімпіади-2022 усі передбачені законодавством преміальні лінії Мінспорту були виплачені. Не скажу, що миттєво, але до кінця осені все було виплачено. Я з Анною та Марією регулярно спілкуюся, у мене з ними абсолютно нормальні робочі стосунки. У цьому жодних проблем або конфліктів нема.

Вони ще й чинного контракту (з Мінспорту) не мають. Після початку повномасштабної війни Мінмолодьспорту вимагає щороку перепідписувати контракт. Щоб спортсмени приїжджали до Києва оновити контракт. Так, вони не приїхали. Хто тут винен, я не буду оцінювати. Наприкінці 2022 року вони не приїхали, відповідно з початку 2023 року вони не мають контракту з Міністерством молоді та спорту. Про що йшлося у переговорах Федерації з Музичук я не знаю, але очевидно, що не домовилися.

Вийшов такий склад, який вийшов. Він не взятий зі стелі, в межах можливого. Якби були Анна та Марія, то я був би більше задоволений, склад би відповідно дуже посилився. Тому що це два гравці світової десятки, і зрозуміло, що нам це не завадило б.

У нас завжди мета потрапити до першої трійки, здобути медалі, але зараз, звичайно, буде складніше досягти її. Але одразу можу сказати, що без сестер буде складно. Хоча й так було б складно.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мессі – 3-й, Роналду не в топ-10. Рейтинг найкращих спортсменів XXI ст.
Футбол | 19 липня 2024, 07:05 20
Мессі – 3-й, Роналду не в топ-10. Рейтинг найкращих спортсменів XXI ст.

Найкращим спортсменом було визнано Майкла Фелпса

БАКОЛЕ: «Усик навіть не доторкнувся до мене, я розбив його і нокаутував»
Бокс | 19 липня 2024, 15:35 7
БАКОЛЕ: «Усик навіть не доторкнувся до мене, я розбив його і нокаутував»

Претендент на титул чемпіона світу не втомлюється нагадувати про свої подвиги у спарингах

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
as and
ну а хулі якщо міністр спорту бідний був помічником проросійського пітараса портнова.а дружина міністра займалася постачанням компресорів до російських ракетних комплексів...
Falko
Знову пацанва бавиться заголовочками. Яким боком контракт до виступу за збірну? За збірну спокійно можна грати і без контракту. Просто дєффкам влом, у них турніри, вони працюють.