Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
|
3530
0

Церемонія відкриття Олімпійських ігор 2024 на межі зриву. Відомі деталі

Усередині Французького союзу артистів спалахнув скандал із приводу зарплат артистів

Церемонія відкриття Олімпійських ігор 2024 на межі зриву. Відомі деталі
Getty Images/Global Images Ukraine

Представники профспілки артистів оголосили організаторам церемонії відкриття Олімпійських ігор у Парижі попередження про страйк.

Напередодні Паризьких ігор усередині Французького союзу артистів (SFA) спалахнув скандал із приводу зарплат артистів. У масштабній постановці вистави на річці Сена 26 липня мають взяти участь 3000 артистів та 400 танцюристів.

На річці столиці пройде блискуче видовище за участю спортсменів у супроводі 600 тисяч глядачів, яке завершиться парадом човнів, що символізують країни-учасниці. Але цей скандал не просто загрожує першій феєрії. Страйк не лише ставить під загрозу церемонію відкриття Олімпійських ігор, а й під ударом перебувають репетиції відкриття Паралімпійських ігор.

«Зараз йдуть генеральні репетиції церемонії, і ми з жалем змушені оголосити про подання повідомлення про страйк шоу 26 липня 2024 року, а також наступні репетиції церемоній на відкриття Паралімпійських ігор.

Хоча гасло «Робити краще разом» сьогодні всюди на вулицях Парижа, ми зазначаємо, що наші умови працевлаштування не обговорювалися разом і не на краще. Ми також виділили сумнівні практики, що говорять про нерівність у зверненні та відсутність соціального діалогу під час підготовки до церемоній»,– заявили в SFA.

SFA також стверджує, що вони кілька разів проводили переговори з Paname 24, компанією, яка брала участь в організації церемонії відкриття, що висловило стурбованість з приводу «договірної практики».

У відповідь Оргкомітет ОІ-2024 опублікував заяву для Telegraph:

«(Комітет) дуже серйозно ставиться до умов роботи всіх, хто сприяє успіху Ігор. Ми зв'язалися з Paname 24, нашим відповідальним постачальником послуг для набору танцюристів на церемонію відкриття, щоб підтвердити рівень чинних умов зайнятості.

Paname 24 суворо дотримується закону при застосуванні колективного договору, застосовного до танцювальної професії. Крім того, винагорода танцюристів перевищує мінімальний рівень, встановлений колективним договором. Винагорода різних танцюристів залежить від своєї ролі, як і в будь-якій іншій постановці.

Paris 2024 та Paname 24 віддані продовженню колективних дискусій; ми беремо участь у регулярному діалозі з профспілкою SFA-CGT і маємо намір продовжувати це робити».

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.