Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
1256
2

У Федерації біатлону України пояснили відсторонення легендарної спортсменки

Федерація обіцяє сприяти якнайшвидшому вирішенню цього питання

У Федерації біатлону України пояснили відсторонення легендарної спортсменки
Getty Images/Global Images Ukraine. Віта Семеренко

Федерація біатлону України прокоментувала інформацію про відсторонення Віти Семеренко від спорту за порушення антидопінгових правил.

«У низці ЗМІ з'явилося повідомлення про тимчасове відсторонення біатлоністки Віти Семеренко від змагань у зв"язку із порушенням антидопінгових правил.

Реагуючи на цю інформацію, Федерація біатлону України повідомляє: Відсторонення Віти Семеренко дійсно мало місце. Згідно статті 2.4 АДП НАДЦ (Порушення порядку надання інформації про місцезнаходження спортсмена. Будь-яка комбінація з трьох (3) пропущених тестувань та/або ненадання інформації про місцезнаходження, як це визначено Міжнародним стандартом з обробки результатів, протягом 12-місячного періоду, вчинене спортсменом, якого включено до Реєстраційного пулу тестувань)

ФБУ поінформована про дану ситуацію і ознайомлена із відповідним повідомленням на офіційному сайті Національного антидопінгового центру України (НАДЦ).

Дана ситуація склалася через технічні неузгодженості між спортсменкою та НАДЦ.

Зауважимо, що усі контакти Національний антидопінговий центр України веде безпосередньо напряму із спортсменами. Федерація не впливає та не контролює ні графіки, ні процедури проходження антидопінгового тестування.

Але ми уважно стежимо за ситуацією та будемо сприяти, в рамках нашої компетенції, якнайшвидшому вирішенню даного питання.

Віта Семеренко завершила виступи на міжнародних змаганнях, як біатлоністка національної збірної України, у біатлонному сезоні 2021-2022.

Проте продовжує бути у складі національної збірної та брала участь у Чемпіонатах України», – сказано у заяві федерації.

Віта Семеренко – олімпійська чемпіонка 2014 року в естафеті та бронзова призерка у спринті. Терміни закінчення її дискваліфікації не повідомлялися.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Обсервер Влад
Якщо вона завершила спортивну кар'єру, то навіщо розсусолювати цю тему? Всім пох на це відсторонення, включно з самою Семеренко. Подякуємо їй за її спортивні досягнення і відпустимо з миром, нехай уже собі спокійно живе на пенсії.
Shturmgewehr
Хай краще пояснять відсторонення Теленя!
І там не пропуски, там підозра на допінг!