Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 06 липня 2024, 06:19
4244
0

Капітан виграв трофей. Визначено переможця першого турніру сезону

Алі Картер став переможцем снукерного турніру Championship League

| Оновлено 06 липня 2024, 06:19
4244
0
Капітан виграв трофей. Визначено переможця першого турніру сезону
WST. Алі Картер

Англійський снукерист Алі Картер чудово розпочав сезон 2024/25, обігравши Джексона Пейджа з рахунком 3:1 у фіналі першого турніру сезону – Championship League у Лестері.

44-річний Картер демонстрував чудову форму протягом останніх двох сезонів, вигравши German Masters 2023, а також вийшовши у фінал ще двох турнірів. Тепер він довів кількість своїх рейтингових титулів до шести, зрівнявшись із Кеном Доерті, Стівеном Магуайром, Стюартом Бінгемом та Кайреном Вілсоном.

Десятий номер світового рейтингу Картер заробив 33 тисячі фунтів і отримав місце в турнірі Champion of Champions, який пройде в листопаді. Це важлива перемога для снукериста з Ессекса, оскільки він єдиний гравець, який брав участь у всіх 23 турнірах Championship League з моменту першого проведення у 2008 році. І тепер він уперше тримає цей трофей.

Валлієць Джексон Пейдж грав у своєму першому рейтинговому фіналі. 22-річний спортсмен втратив шанс стати наймолодшим переможцем рейтингового турніру з того часу, як 21-річний Фань Чжен'ї виграв European Masters у 2022 році.

На груповому етапі Пейдж розпочав з перемоги 3:0 над Девідом Ліллі, потім зіграв унічию 2:2 з Лонг Цзехуаном. В останній грі групи йому потрібно було уникнути поразки від Девіда Гілберта, матч закінчився внічию (2:2), і Джексон Пейдж очолив таблицю.

В іншій групі Картер зробив камбек з рахунку 0:2 до нічиєї 2:2 у грі з Мартіном О'Доннеллом, потім зробив брейк 118 в останньому фреймі матчу проти Скотта Дональдсона (3:0). Картеру потрібно було перемагати Марка Вільямса в останньому матчі групи. Він програвав 0:1, але відігрався та здобув перемогу з рахунком 3:1.


WST. Алі Картер

У фіналі у Пейджа був шанс у першому фреймі, але він зробив серію всього 11, а потім промазав червоний у верхній кут, і Картер покарав його брейком у 116. Пейдж повернувся в гру, зробивши серію в 83 очки та зрівняв рахунок (1: 1). Картер скористався флюком (випадково впав у лузу червоний шар) на початку третього фрейму і зробив серію з 96 очок, а потім домінував у 4-му фреймі з брейком у 50 очок.

Алі Картер на прізвисько Капітан виграв фінальний матч із рахунком 3:1 та завоював трофей.

Алі Картер розповів: «Я радий, це чудовий початок сезону. Я відчував себе дуже комфортно у фіналі та добре грав, коли на кону було багато. Я багато працював і відчуваю, що граю краще, ніж будь-коли у своїй кар'єрі. Я намагаюся контролювати свій темперамент і стаю кращим у цьому. Джексон – один із молодих гравців, він має великий потенціал».

За матеріалами World Snooker Tour

Championship League

Лестер (Англія), 2–3 липня

Фінальний раунд

Фінал. Алі Картер (Англія) – Джексон Пейдж (Уельс) – 3:1

Відеофрагменти фіналу

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.