Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

UFC
| Оновлено 30 червня 2024, 19:29
1365
0

Перейра перебив Прохазку двома ударами. Нереально упевнений бій від Алекса

Бразильцю треба йти вище

| Оновлено 30 червня 2024, 19:29
1365
0
Перейра перебив Прохазку двома ударами. Нереально упевнений бій від Алекса
Getty Images/Global Images Ukraine

У ніч на 30 червня в Лас-Вегасі, США, відбувся турнір UFC 303. Спочатку в рамках нього в клітку мав повернутися Конор Макгрегор – поєдинком проти Майкла Чендлера. Але ірландець зламав палець, і бій перенесли. А головним протистоянням турніру став реванш між бразильцем Алексом Перейрою та чехом Їржі Прохазкою. І це апріорі топове протистояння.

Насправді, якщо говорити про потенціал перед поєдинком, другий бій Перейри проти Прохазки інтригував навіть більше, ніж зустріч Конора та Чендлера.

Реванш був необхідний. У першому бою Їржі виглядав занадто добре

Бій Конора і Чендлера виглядав, як лотерея. Макгрегор чи то готувався, чи то ні. Чи то вживав допінг, чи то ні. В якій він буде формі і чи буде хоч частково схожий на того самого Конора, якого колись всі так любили? Все це було невідомо і не було зрозумілим, чи варто заради цього ризикувати часом, витраченим на бій. Хоча, звичайно, Макгрегор завжди забирає на себе багато уваги.

З іншого боку, зустріч Перейри та Прохазки – це бій, в якому обидва спортсмени гарантовано тренуються. Причому, весь час. Навіть, коли травмовані. Алекс Перейра виходив на попередній поєдинок, тільки-но так-сяк залікувавши зламаний палець. Така собі відсилка до Конора.

Так само й Їржі. Вони фанатичні у своєму підході до єдиноборств. Постійно займаються, використовують різні методики тренувань і геть різних суперників. Наприклад, Перейра легко може спарингувати з боксерами-професіоналами. Причому, представниками надважкої ваги. Алекс, наприклад, спарингував свого часу із Чжаном Чжилеєм. Прекрасно розуміємо габарити китайця.

Прохазка традиційно підтримує свій образ самурая. Ніколи не кидає тренування, а навіть вийшовши на цей бій фактично на короткому сповіщенні (як і Перейра), виглядав на зважуванні пречудово. Справжні спортсмени.

Та й попередній бій викликав питання. Їржі, як і очікувалось, створив для суперника купу проблем. Завдяки своєму нетрадиційному стилю, Прохазка пробирався на зручну для себе дистанцію, багато влучав і навіть боров габаритного суперника.

До моменту, який призвів до поразки, Прохазка виглядав чудово. І рухався, і атакував, і не загравався. Але в останньому пункті все ж прогадав. Трошки проспав боковий Перейри – той став для нього фатальним. Далі лише добивання і чергова дострокова перемога бразильця.

От саме в таких боях потрібні реванші. Коли після першого поєдинку геть усі питання не закриті і поговорити є про що. Чи втримається Прохазка цього разу і чи дасть Перейра так само прориватись до себе, як минулого разу? Цікаво, було дуже цікаво.

Цього разу в Їржі не виходило нічого. Прохазка намагався, рухався, смикав суперника. Але Перейра не реагував. Відповідав жорстко та вчасно й геть не нервував. На відміну від попереднього поєдинку, коли Їржі вдавалось тиснути саме тим, що вміє він.

Прохазка не зміг поборотись – бо бразилець розумно перекрив йому можливості для атаки у клінчі. А переводити суперника, який після зважування набрав до понад ста кілограмів – погана ідея.

Битись на дистанції теж не вдавалось. Алекс постійно перерубував всі підходи, пробивав у тулуб, бив прямими та чекав можливості для контратаки фірмовим ударом. І все ж дочекався. Разом із гонгом Перейра вгатив своїм лівим боковим так, що Прохазка в моменті впав на спину. Здавалось, це кінець, але оскільки Їржі був при свідомості і раунд формально скінчився, бійців розвели по кутках.

Взагалі, продовження бою для Прохазки виглядало спірним рішенням. Він явно перебував не у найкращому фізичному стані. Але, звісно, не збирався здаватись. Тому ще трохи зіпсував здоров’я вже на старті другого раунду.

Перейра так само спокійно підібрався до суперника. Кинув хайкік – той впав. Спокійно добив суперника і довів бій до нокауту візаві. Страшенно впевнений бій та рівень Алекса.

Getty Images/Global Images Ukraine

Що далі?

Прохазці – здоров’я та розумного відновлення. Він так погано виглядав після пропущених ударів, що за нього було навіть трохи страшно. Намагався вставати, йти кудись, хоча на ногах тримався тільки через те, що його втримував рефері.

Головне - дати організму прийти до тями, а не лізти на тренування через 2 тижні, коли почнеш почуватись трошки краще. Все ж в Їржі чудова техніка та великий потенціал. Не хочеться дурно губити його через недотримання режиму та бажання вже знову тренуватись.

Перейрі треба у хевівейт. Він сам цього хоче і серйозно говорить про такий можливий шанс для себе. Це було б чудово. Фізичний потенціал там є – Алекс в бою якраз важить близько ста кілограмів. І він морально готовий.

Більше того, у цьому поєдинку зацікавлений і Джон Джонс, який каже, що Перейра зробив достатньо, щоб вийти битись проти нього. Щоправда, Джону треба привести себе в форму і вийти хоча б на наступний поєдинок, який знову затягнувся. Поки Перейра постійно б’ється, Джон проводить семінари. Може, воно і не треба – пропускати такі удари?

Попередньо, до речі, можна вийти й на Тома Аспіналла. Крутий бій і якраз тест. Якщо переможе – іншого шляху, окрім як бій проти Джонса, не буде. А якщо ні, то й кидатись далі не варто.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хто зіграє у складі збірної України на Олімпіаді у Парижі?
Олімпійські ігри | 01 липня 2024, 14:20 28
Хто зіграє у складі збірної України на Олімпіаді у Парижі?

Блогер Sport.ua Сергій Тищенко вважає, що Руслан Ротань повезе на Олімпіаду конкурентну команду

Леннокс Льюїс припустив, хто б переміг: Майк Тайсон чи Володимир Кличко
Бокс | 02 липня 2024, 07:05 3
Леннокс Льюїс припустив, хто б переміг: Майк Тайсон чи Володимир Кличко

Легендарний боксер вважає, що українець здолав би американця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.