Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 червня 2024, 17:48
1454
0

Родрігес з’їв Естраду. Судді розчарували, але Джессі не дав їм шансу

Черговий топ-бій від молодого американця

| Оновлено 30 червня 2024, 17:48
1454
0
Родрігес з’їв Естраду. Судді розчарували, але Джессі не дав їм шансу
Getty Images/Global Images Ukraine. Джессі Родрігес

У ніч на 30 червня у Фініксі, США, відбувся титульний поєдинок між чемпіоном другої найлегшої ваги (до 52,2 кг) за версією WBC Хуаном Франциско Естрадою (44-4, 28 КО) та Джессі Родрігесом (20-0, 13 КО), який залишив подвійне чемпіонство за версіями IBF та WBO у найлегшій вазі (до 50,8 кг) та перебирався у нову вагову категорію.

Суто технічно та стилістично цей поєдинок можна було б назвати головним поєдинком тижня. Адже бій Теофімо – Клаггетт все ж не дотягував за загальним рівнем суперників, бо мав занадто великий розрив в класі між чемпіоном та претендентом. А тут ідеально склалося все.

Джессі прийшов за поясом, який вже завойовував. Проте Естрада – не той, кого можна легко посунути

Джессі Родрігес уже володів цим самим титулом, за який довелось битись проти Естради. Молодий американець навіть встигнув захистити його до того, як вирішив перебратись на одну категорію вниз.

Рішення виявилося вдалим. Джессі об’єднав два титули, побив раніше непереможного Санні Едвардса та претендував на мегафайти. Очікувалось, що традиційний учасник багатьох десяток рейтингів pound-for-pound буде намагатись об’єднати пояси. Все ж хлопцю всього 24 роки. Була можливість навіть стати наймолодшим абсолютом в історії, якби обставини склались відповідним чином. Але Джессі ухвалив інше рішення.

Повернення у важчу категорію одразу поєдинком із одним з найбільш досвідчених чемпіонів у світі просто зараз. Хуан Франциско Естрада не програє з 2018 року, коли поступився Срісакету Сор Рунгвісаї рішенням більшості суддів. А достроково не був побитий взагалі ніколи.

За останні декілька років Естрада став тим, хто добився повторних боїв проти Романа Гонсалеса, зробив з ним трилогію і закрив її перемогою. Спочатку, у 2012-му, тоді ще непереможний Гонсалес переміг Естраду одностайним рішенням суддів. Але Хуан Франциско знайшов відплату – переміг двічі рішеннями суддів (рішенням більшості та розділеним рішенням) Романа та став переможцем трилогії.

Але після того не боксував. Востаннє перед боєм з Джессі Родрігесом Хуан Франциско виходив у ринг у грудні 2022 року. Перерва у півтора року все ж задовга, як для боксера легшої вагової категорії, якому за тридцять років. Тому було велике питання, чи потягне мексиканець бій проти молодого потужного бійця. І чи стане тією самою перевіркою досвідченим топом.

Перевіркою він став. Але, скоріш, тією, яка підтверджує, що молодий хлопець уже давно пішов далеко вперед. Занадто сильнішим був Джессі Родрігес за чемпіона у кожному компоненті. Буквально у кожному.

Фактично, Родрігес підлаштувався до чемпіона вже у першому раунді. Саме тоді він почав заходити за передню ногу і насипати силовими ударами. Хуан Франциско перетерпів, але не надовго.

У третьому раунді Естраду вперше повело. Джессі легко прослизав на зручну для себе дистанцію, влучав, йшов убік. Нічого не міг мексиканець поробити проти такого опонента.

Нокдаун прийшов майже одразу – у четвертому раунді. Це було просто підтвердження того, наскільки Джессі швидший, гостріший та точніший. Різниця у десять років (34 роки проти 24 років) та перерва у виступах у понад півтора року у чемпіона тут кидались в очі. Хоча і без цього суто технічно Джессі все ж дуже й дуже майстерний боксер.

З кожною хвилиною здавалось, що Естрада ось-ось програє остаточно. Але на те він і досвідчений опонент, щоб дивувати і в такі моменти. В шостому раунді Хуан Франциско викинув праву руку та відправив суперника у нокдаун. Не важкий, але чистий. Сюрприз?

Ні, цього разу без них. Джессі швидко повернувся у бій, почав влучати ще більше, а вже наступного раунду нокаутував опонента. Чистий нокаут ударом по тулубу у сьомому раунді.

Тим більше здивували записки після бою. Як виявилось, в одного судді на момент зупинки бою була нічия, а у другого перемагав Хуан Франциско Естрада. Це в бою, де він не встигав взагалі ні за чим. Як це називається?

Що далі?

Естрада хоче реваншу. І Едді Хірн каже, що саме цей бій розглядається для Джессі Родрігеса наступним.

Але навіщо? Хуан Франциско був побитий без шансів. Так, раніше він класно відплачував за свої поразки. Тричі програвав і тричі проводив реванші, щоб забрати свою перемогу. Але це раніше.

Родрігес – занадто молодий, швидкий, жорсткий та точний. Естрада вже просто не встигає за ним і не встигатиме.

З іншого боку, поєдинок вийшов чудовим та дуже цікавим. Для глядачів це саме те, за чим вони приходять. Значно краще шоу, ніж бій Теофімо та Клаггетта – як і очікувалося. Тож добре, чекаємо на ще одну бійку, чому б і ні.

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

УЄФА може жорстко покарати Беллінгема за інцидент на Євро. Що трапилось?
Футбол | 01 липня 2024, 16:11 7
УЄФА може жорстко покарати Беллінгема за інцидент на Євро. Що трапилось?

Джуда можуть дискваліфікувати на чвертьфінальний матч проти Швейцарії

Колишній чемпіон дав пораду Ф'юрі про те, як перемогти Усика
Бокс | 01 липня 2024, 22:11 1
Колишній чемпіон дав пораду Ф'юрі про те, як перемогти Усика

Насім Хамед вважає, що Ф'юрі потрібно показати агресію

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.