Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 30 червня 2024, 17:48
2658
0

Теофімо переміг, але не здивував. Лопес ніяк не повернеться до перфомансів

Можливо, старого-доброго американця вже ніколи не буде?

| Оновлено 30 червня 2024, 17:48
2658
0
Теофімо переміг, але не здивував. Лопес ніяк не повернеться до перфомансів
Getty Images/Global Images Ukraine

29 червня в Маямі, США, американець Теофімо Лопес (21-1, 13 КО) вдруге в кар’єрі захищав титул чемпіона WBO у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг). Суперником 26-річного чемпіона став 35-річний канадський боксер Стів Клаггетт (38-8-2, 26 КО).
Безумовно, спірний вибір суперника, але у випадку Теофімо, ніколи організація гучних протистоянь не виглядала просто. Разом з цим, Лопес вийшов у ринг вже вдруге у 2024 році і не змушує фанатів подовгу очікувати на його повернення.

Клаггетт був явним аутсайдером. Але у ринзі старався показати свій максимум

Стів Клаггетт – ім’я, про яке більшість фанатів дізналось тільки тоді, коли про бій проти нього оголосив Теофімо Лопес. Воно й не дивно. Канадець виступає в професіоналах з 2008 року, але титульний шанс отримав тільки зараз.

Та й то, отримав він його не тому, що неочікувано увірвався в топ дивізіону, побив когось із близьких до чемпіонства боксерів. Просто Теофімо та його команда підібрали саме такого боксера.

Getty Images/Global Images Ukraine

Сам Лопес каже, що з ним ніхто не хотів битись. З одного боку, це можливо. Іноді ситуація складається так, що жоден з інших чемпіонів не готовий виходити на тебе. Проте претендентів у Теофімо вистачає. Перша напівсередня вага повна на міцних суперників, тому обирати серед інших саме Стіва Клаггетта було доволі дивним.

З іншого боку, з Клаггеттом мало б бути зручно боксувати. За ним не треба ганятись так, як за тим же Джемейном Ортісом у минулому поєдинку. З ним чемпіону довелось помучитись. Ортіс виявився занадто рухливим та некомфортним суперником.
Чого не можна було сказати про Стіва Клаггетта до бою. Основний рух боксера з Канади – вперед. Наступати, атакувати, намагатись донести сильний удар. Чи виглядає це дуже тонко та невловимо? Можна на сто відсотків казати, що ні. Але доволі переконливо – через силу удару та вміння прикластись. Загалом, це основна його перевага – вміння вдарити важко.

Проте для боксера, який перемагав Василя Ломаченка, а після зміни категорії розбирався з колишнім абсолютним чемпіоном Джошем Тейлором, цього якось замало. Все ж Теофімо Лопес у найкращій своїй формі – сильний суперник. Один з найкращих молодих американців на цей момент. Бувають збої, як в поєдинку проти Джорджа Камбососа, але це було пов’язано суто з фізичними можливостями після хвороби. Без таких неприємностей Лопес виглядав, як боксер, який має дуже швидко розбивати Клаггетта.

Швидко не вийшло. Взагалі, розбити у широкому розумінні цього слова теж не вийшло. Лопес грався. З першої секунди вирішив давати супернику робити те, що той хоче, і ловити на помилках.

Виходило насправді добре. Стів діставав, але без чогось критичного. Сильні удари Теофімо пом’якшував, а всі інші не справляли на нього враження. Проте це можна сказати і у зворотному випадку.

Лопес не зміг нокаутувати такого суперника. Можна скільки завгодно говорити про міцність Стіва Клаггетта, про його потужне підборіддя чи впертість, але який у цьому сенс, якщо Теофімо Лопес просто не зміг його нокаутувати? Боксер, який каже, що він ледь не в десятці pound-for-pound, не зміг нокаутувати Стіва Клаггетта.

І добре, якби багато намагався, а голова канадця виявилась по-справжньому залізною. Таке буває, нічого не поробиш. Але ж ні. Навіть, нарешті почавши вкладатись в удари, Лопес не намагався нокаутувати візаві. Пробив важку серію, опонента повело. Теофімо походить довкола нього обережно і починає від початку.

Getty Images/Global Images Ukraine

За бажання вберегтись від зайвого ризику Лопес критикував Шакура Стівенсона. Особливо після бою з Едвіном Де Лос Сантосом, але і не тільки. Казав, що у спарингах він побачив, що, забравши джеб Шакура, його можна побити, бо той боїться бійки.
Чи можна сказати, що Теофімо боїться бійки? Навряд. Він все ж давав агресору робити багато чого і плавав на цих хвилях атак до нескінченності. Але і ризикнути, піти більше вперед і спробувати нокаутувати опонента – не спробував.

Що тепер?

Теофімо потрібні гучні перемоги. Клаггетт – це добре, але без нокауту або хоча б нокдаунів – не дуже. Джемейн Ортіс – точно так само. Лопес переслідував суперника, але так нічого яскравого і не добився. Потрібні опоненти, які продаватимуть його бої. Бо з такими виступами сам Лопес скоро з цією задачею перестане справлятись.

І тут питання в тому, в якій вазі це буде. Сам Лопес, обравши Клаггетта, казав, що, раз той вже бився у напівсередній вазі, то для нього це буде підготовка до переходу. Так собі підготовка, враховуючи, що Стів менший за Теофімо, але як робоча версія, звучить непогано.

Але перехід – ризикована штука. Є великі сумніви, що Лопес потягне Джарона Енніса. Та й щодо якогось умовного Еймантаса Станіоніса поки що є сумніви.
Але це буде цікаво. Точно більш цікаво, ніж бій проти Клаггетта.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.