Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 серпня 2024, 15:43
2202
1

Клаггетт – дивний суперник для Теофімо. Але він потрібен Лопесу

Далі американець може боротися з іншими чемпіонами

| Оновлено 29 серпня 2024, 15:43
2202
1
Клаггетт – дивний суперник для Теофімо. Але він потрібен Лопесу
Getty Images/Global Images Ukraine. Теофімо Лопес

29 червня в Маямі, США, відбудеться другий захист чемпіонського титулу американцем Теофімо Лопесом (20-1, 13 КО). 26-річний американець буде захищати пояс чемпіона WBO у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг) у поєдинку проти 35-річного канадця Стіва Клаггетта (38-7-2, 26 КО).

Не той суперник, якого очікували всі. Але Теофімо каже, що проти нього ніхто не хотів виходити. І, можливо, він правий хоча б частково.

Це буде перший бій Теофімо після невдалого виступу проти Ортіса. Йому необхідно реанімуватись

2024 рік Теофімо Лопес розпочав із дивного вибору суперника. Його опонентом став Джемейн Ортіс, і це був добровільний захист поясу. Пояс WBO американець завоював, яскраво побивши Джоша Тейлора та відібравши у нього останній з наявних поясів, який залишився після періоду, коли шотландець був абсолютним чемпіоном.

Ортіс виглядав дивно у якості суперника, тому що він – не найзручніший боксер. І, тим більше, для стиля Теофімо. А зазвичай для захисту саме обирають або суперників, які принесуть гроші, або опонентів, які дадуть показати себе у всій красі. У цьому випадку одразу два з двох не в ціль.

Теофімо переміг Ортіса, але бій, як і варто було очікувати, вийшов посереднім. Точніше, сам поєдинок у виконанні загалом – хороший. А от те, що продемонстрував Лопес – не найкраще шоу у житті. Американцю було складно підлаштуватись під опонента, непросто упіймати того, і загалом все скотилось у протистояння швидкостей з дистанції та поєдинок, де важко було рахувати бали.

Настільки непросто, що не тільки Ортіс залишився впевненим у своїй перемозі, а й деякі експерти та фанати. За їхніми словами, Джемейн зробив достатньо для того, щоб забирати мінімальну перемогу.

Getty Images/Global Images Ukraine. Теофімо Лопес (праворуч) і Джамал Ортіс

Це не просто спірне твердження, а й загалом малологічне. Річ у тім, що Ортіс тримався на безпечній дистанції і просто намагався влучити та піти з лінії атаки. Чи достатньо цього, щоб у рівному бою перемогти чемпіона? Можливо. А коли чемпіон влучає не менше, а то й більше, і при цьому по-боксерськи виглядає непогано? Точно ні.

А от далі Лопес все ніяк не міг народити якогось суперника. Звісно, ходили розмови і про Шакура Стівенсона, і про Девіна Хейні, і про Раяна Гарсію. Згодом там же у списку з’явилися Субріель Матіас, Ісаак Круз. Оголосивши бій проти Клаггетта, американець заявив, що ніхто не хотів битися проти нього. І хоча звучить це дивно, можливо, це й є правда.

Тут все просто. Шакур Стівенсон збирався якось повернутись після ще менш впевненої перемоги, ніж у Теофімо. Звісно, можна вийти одразу на топа, але такі бої найкраще продаються, коли обидва на підйомі, а не зависли після посередніх перемог.

Девін Хейні розбирався з Раяном Гарсією. Вийшло досить посередньо – Хейні програв. А потім Раяна було упіймано з допінгом. Тож Гарсія не зможе битися з Лопесом – бо оголосив про завершення кар’єри. Як кажуть – бо його збираються дискваліфікувати. Хейні також не зможе – бо йому треба якось реанімовуватись після Раяна. Але побачивши, що попереду Сандор Мартін, Девін вже зацікавився. Проте пізно.

Субріель Матіас – боксер, про якого Теофімо казав, що готовий до бою. Але Лопес має не найкращі стосунки з Едді Хірном, який є новим промоутером пуерторіканця. Можна навіть сказати, що стосунки погані. Ісаак Круз – цей бій взагалі не обговорювався. Можливо, через те, що Ісаак виступає від Premier Boxing Champions і на Amazon Prime. А це конфлікт інтересів між промоутерами і трансляторами.

Тож, можливо, Теофімо дійсно було важко знайти дійсно топового суперника або отримати об’єднання. Або, можливо, він все вигадує, бо Лопес завжди так робить. Тож тут не варто все сприймати всерйоз.

Хоча сприймати серйозно бій проти Клаггетта все одно не виходить. Це настільки маловідомий суперник, що й уявити важко було, що команда Теофімо знайде саме його. Проте, для підтримання активності – нормально.

Хто фаворит?

Логічно та зрозуміло, що чемпіон. На Теофімо Лопеса можна поставити з коефіцієнтом 1.12. На Стіва Клаггетта – за 6.50.

Getty Images/Global Images Ukraine. Теофімо Лопес

Цього разу суперник для Теофімо підібраний зручний. Стів Клаггетт – досвідчений, але далеко не топовий боксер. Спортсмен, який постійно атакує, але без занадто активного пресингу. Працює джебом, але не так яскраво, як топові боксери дивізіону. Бажає проводити багато часу в атаці, але часто діє одноманітно.

Стів може доволі важко вдарити. Але не так, щоб цього удару треба було б по-справжньому боятись. Та й не настільки швидкий той удар, щоб дуже через нього переживати. Його точно можна помітити.

Ви можете запитати: навіщо такий опонент. І це запитання буде логічним. Важко зрозуміти, навіщо цей опонент, якщо хочеться бачити тільки топове протистояння за топовим. Але, на жаль, так не буває. Навіть вкрай насичені топ-суперниками рекорди Теренса Кроуфорда та Олександра Усика мають пробіли. Але не всі настільки ж круті в цьому плані, як вони.

Можливо, не маючи топових протистоянь, Теофімо Лопес мав провести саме такий бій. Проти хорошого, але зручного і не найпотужнішого суперника. Показати, що він у повному порядку, повернути собі упевненість. Мати козирі для можливих перемовин з іншими чемпіонами або просто топами.

Клаггетт, звісно, створений саме для цього. Чи погано це? Навряд. Якби тільки топи билися між собою, ми б мали вкрай мало поєдинків, які б вкрай рідко організовувались. До топових боїв треба підвести і бій проти Стіва Клаггетта – саме такий у кар’єрі Лопеса.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
Якби Теофімо більш серйозніше відносився до боксу , то й поразок би не було. Все ж є: техніка, витривалість, таймінг, удар, швидкість рук і ніг!