Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 червня 2024, 20:27
14084
1

Відомий промоутер розповів повну історію організації бою Льюїс – Кличко

Том Леффлер зізнався, що це був його найбільш пам'ятний момент співпраці з Віталієм

| Оновлено 23 червня 2024, 20:27
14084
1
Відомий промоутер розповів повну історію організації бою Льюїс – Кличко
Getty Images/Global Images Ukraine. Леннокс Льюїс і Віталій Кличко

Відомий промоутер Том Леффлер розповів повну історію організації легендарного бою між Ленноксом Льюїсом і Віталієм Кличком, який відбувся 21 червня 2003 року.

«Віталій Кличко довгий час був обов'язковим претендентом, і у WBC сказали: «Добре, Ленноксе, ти можеш провести ще один добровільний захист, проти Кірка Джонсона». Нагадаю, ми привезли Віталія, Майк Тайсон повинен був битися в співголовній події, щоб продавати квитки, а Леннокс був чемпіоном у головній події. Ми сказали Володимиру і Віталію, які були в Лос-Анджелесі: «Підіть на пресконференцію».

Леннокс Льюїс щойно поспілкувався з представниками ЗМІ, розповів їм, що Кличко – обов'язковий претендент, і щойно ви вийшли з машини, Стів Кім, мій друг і журналіст, підійшов до машини та сказав: «Томе, Майк Тайсон відмовився від участі в шоу. Ти маєш поставити Віталія в співголовну подію шоу з Ленноксом Льюїсом». І раптом я загорівся: «Так, це гарна ідея».

Ми йдемо туди, даємо інтерв'ю, і всі ЗМІ хочуть поговорити з Кличками. Володимир – золотий медаліст Олімпійських ігор... і тоді я запитав у промоутера Гері Шоу, чи поставить він Віталія на HBO. Гері не хотів ставити Віталія, він хотів поставити одного зі своїх бійців. Але потім у нас склалися хороші стосунки з Тімом Лейвеком з AEG, який керував Staples Center (арена, де мав відбутися бій – ред.). Вони вирішили поставити Віталія, тому що їм потрібен був той, на кого йтимуть люди. У Лос-Анджелесі проживало багато російськомовних людей, і це повинно вбуло иглядати так, що якщо Віталій виграє свій бій, а Леннокс Льюїс свій – далі буде їхній бій як обов'язковий захист титулу. І, звичайно ж, ми поставили його в співголовну подію. Потім сталося те, що сталося: Кірк Джонсон отримав травму і вибув з бою.

У HBO було трохи більше двох тижнів до бою, Джонсон отримав травму під час спарингу. І вони сказали Віталію і Ленноксу: «Якщо ви хочете битися, то єдиний спосіб врятувати це шоу – це якщо ви, хлопці, битиметеся один з одним. Ленноксе, якщо ти не будеш битися з Віталієм, то нам доведеться відкласти шоу». Потім у WBC сказали: «Гаразд, оскільки Кірк Джонсон зазнав травми, тепер наступний, з ким ти повинен битися, – Віталій Кличко».

Тож ми знали, що так чи інакше повинні битися з ним, і він погодився на бій із Віталієм. Ми сиділи в офісі нашого адвоката, обговорили все з Віталієм і запитали: «Ти згоден на цей бій?». А він такий: «Я все життя чекав бою за титул чемпіона світу за версією WBC. Я битимуся з Ленноксом Льюїсом».

Це був один із найзахопливіших боїв у надважкій вазі, який я бачив. Віталій вигравав бій чотири раунди проти двох, але отримав велике розсічення. На жаль, лікар зупинив бій, а Віталій безумовно хотів його продовжити. Починаючи той бій, усі знали, яким чемпіоном був Леннокс Льюїс. Вісімдесят відсотків фанатів вболівали за Леннокса, бо вони не знали, хто такий цей великий українець. Потім, коли Віталій проявив стільки мужності і бажання продовжувати, він схопився на канати, і я готовий заприсягтися, що 80 відсотків уболівальників уболівали за Віталія. Буквально за один вечір він підкорив усіх цих фанатів. На жаль, Леннокс так і не вийшов на реванш. Натомість він відмовився від титулу. Тоді Віталій фактично став чемпіоном у своєму наступному бою, проти Коррі Сандерса», – сказав Леффлер.

Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джошуа відсторонено від боксу після нокауту у бою з Дюбуа. Що трапилось?
Бокс | 28 вересня 2024, 07:16 4
Джошуа відсторонено від боксу після нокауту у бою з Дюбуа. Що трапилось?

Ентоні несподівано поступився Даніелю у бою за титул IBF

Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024
Футзал | 27 вересня 2024, 19:50 2
Як зіграла Аргентина? Визначено двох останніх чвертьфіналістів ЧС-2024

27 вересня на мундіалі з футзалу Франція обіграла Таїланд, Аргентина здолала Хорватію

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
an52
Ця історія - приклад, як вхопитися за свій шанс і використати його на всі 100. Якби не травма Кірка Джонсона, не відомо, чи дочекався б Віталій шансу колись зустрітися з Льюїсом. Якби Віталій тоді заявив, що 2 тижнів аж ніяк не достатньо для підготовки, теж не відомо, скільки б його німці мурижили на мішках. А так, хоч і де-юре програв, але по факту саме після цього бою його кар'єра пішла стрімко вгору