Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 червня 2024, 16:09
929
0

Матіас закінчив серію поразкою від Паро. Ліам увірвався до списку топів

Тепер об’єднання чи шанс для Кеттеролла?

| Оновлено 16 червня 2024, 16:09
929
0
Матіас закінчив серію поразкою від Паро. Ліам увірвався до списку топів
Twitter

У ніч на 16 червня в Пуерто-Рико з’явився новий чемпіон IBF у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг). Тепер вже ексчемпіон Субріель Матіас (20-2, 20 КО) програв рішенням суддів австралійському боксеру Ліаму Паро (24-0, 15 КО), який приїздив до пуерториканця в гості в статусі тотального аутсайдера.

Матіас вважався боксером, від якого найбільше тікають у цій вазі. Паро довів, що проти нього можна боксувати

Субріель Матіас став тим самим «бугіменом», як це прийнято називати в американському фанатському середовищі. Боксером, проти якого не хоче виходити битись ніхто. І це не просто так.

Субріель – дуже незручний опонент. Масивний, постійно йде вперед, тисне, багато б’є. П’ятеро його попередніх опонентів просто здались – заявили про неготовність продовжувати бій. Той самий «no mass», яким свого часу сильно хвалився Василь Ломаченко, називаючи себе «номассченком».

Єдиним чемпіоном, який говорив про готовність битись проти Субріеля Матіаса, був Теофімо Лопес. Але чи дійшло це до діла? Як бачимо, американець зустрінеться із маловідомим канадцем. А проти Матіаса вийшов австралійський боксер.

Ліам Паро ще геть недавно лише подавав надії. Побитий Йомар Аламо виглядав добре. Нокаутований Монтана Лав – взагалі чудово. Саме друга перемога принесла Паро більшу популярність. Топовий проспект повертався після не найкращої в кар’єрі поразки. Аж раптом Ліам зустрів його аперкотом та добиванням.

При всьому цьому Паро вважався великим аутсайдером. 1 проти 4,5 і навіть 5 – ось такі ставки були на користь Субріеля Матіаса. Пуерториканець чавив суперників та ще й боксував вдома. Більше того, цей бій став першим, в якому Матіас представляв

Marchroom Boxing Едді Хірна. Загалом, Ліаму треба було показувати свій абсолютний максимум. А він взяв - і так і зробив.

Паро стартував чудово. Рухливість довкола агресивного суперника, але не з метою втекти, а з метою створити для себе можливості для атаки. Постійні удари назустріч. Багато ударів. І в тулуб, і в голову. Ліам видав чудові три хвилини і не зупинився.

Старт зустрічі був повністю за претендентом. Матіас декілька разів класно влучив аперкотом, декілька разів активізувався в роботі в атаці. Але на цьому все. Здебільшого йому доводилось прориватись через купу ударів назустріч від Ліама.

Twitter

Звісно, без проблем для Паро не обійшлось. Все ж Субріель – не хлопчик для биття. Епізодично пуерториканець класно перехоплював ініціативу, підтискав суперника до канатів та змушував того клінчувати. Разом із цим мало працював по тулубу, що є однією з фішок Матіаса. Все через те, що прорватись на зручнішу дистанцію не вдавалося.

Дивував і рефері. Досвідчений суддя, який двічі судив поєдинки Усика та Джошуа, зняв бал з Ліама Паро «за удари по потилиці». Рухи в той бік були, але це навіть не були удари. І, тим більше, це не тягнуло на зняття балів.

Пуерториканець класно бив знизу. А кожен вибух його активності сприймався повною ареною так, неначе ось-ось і станеться нокаут. Але нічого такого й близько не було. Субріель Матіас ніяк не міг підлаштуватись під Паро і знайти свою дистанцію. А Ліам підготувався настільки, що був готовий рухатись довкола хоч цілий бій.

Так він і зробив. Багато рухів і дуже багато ударів. Практично ідеальний план і таке саме виконання. При всьому бажання пуерториканський тепер вже колишній чемпіон так і не зміг знайти комфортні для себе умови у ринзі. У підсумку програв.

Комфортна перемога рішенням суддів для Ліама Паро та входження до четвірки чемпіонів однієї з найкращих вагових категорій боксу на даний момент.

Поразку визнав навіть Матіас. В момент оголошення переможця він разом з ринг-анонсером сказав «and new» – підтверджуючи, що він згоден з тим, що Паро був кращим цього разу.

Що тепер?

Матіас програв, але не страшно. Було очевидно, що хороший боксер може перебоксувати Субріеля, якщо зможе протиставити його пресингу свої переваги. Паро зміг протиставити швидкість, розумну роботу на ногах та чудовий бокс у стійці шульги.

Twitter. Ліам Паро

Матіас ще точно повернеться. У нього величезний потенціал для боксу, як вдома, так і в США. А Едді Хірн підписав його саме для цього – для розширення свого впливу далі за межі Великої Британії. І це розумне підписання.

Ліам Паро тепер має трьох головних конкурентів – Теофімо Лопеса, Ісаака Круза та Девіна Хейні. Останній має офіційного претендента в обличчі Сандора Мартіна. Теофімо Лопес битиметься проти маловідомого канадійця. Ісаак Круз не має суперника. І це хороший варіант для об’єднання.

Якщо зараз же IBF не вимагатиме від Ліама захисту. Ця організація вміє підкласти таку умову. Але там все доволі непогано. Джек Кеттеролл, який все життя чекає на свій шанс, та Річард Гітчінс. А ще Реджис Прогрейс є, але у цього хлопця, здається, особисті рахунки із Субріелем Матіасом.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чому Нідерланди грають у помаранчевому, хоча не мають кольору на прапорі
Футбол | 25 червня 2024, 12:33 11
Чому Нідерланди грають у помаранчевому, хоча не мають кольору на прапорі

Чемпіонів Євро-1988 нерідко називають Oranje («помаранчеві») чи Uurwerk oranje («заводний апельсин»)

Таблиці Євро-2024. Які шанси Хорватії в рейтингу третіх місць?
Футбол | 25 червня 2024, 06:23 10
Таблиці Євро-2024. Які шанси Хорватії в рейтингу третіх місць?

Іспанія та Італія вийшли у плей-оф, шанси Хорватії примарні

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.