Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 червня 2024, 15:27
7573
7

Гвоздик не впорався та програв Бенавідесу. Але не все втрачено

Олександр показав, що і в 37 він може багато чого

| Оновлено 16 червня 2024, 15:27
7573
7
Гвоздик не впорався та програв Бенавідесу. Але не все втрачено
Getty Images/Global Images Ukraine. Девід Бенавідес і Олександр Гвоздик

У ніч на 16 червня в Лас-Вегасі відбулось протистояння між мексикансько-американською суперзіркою Давідом Бенавідесом (29-0, 24 КО) та українським колишнім чемпіоном світу у напівважкій вазі Олександром Гвоздиком (20-2, 16 КО). На кону цього поєдинку стояв «тимчасовий» пояс чемпіона WBC у напівважкій вазі (до 79,4 кг).

Переможцем вийшов молодший та потужніший боксер. Бенавідес продемонстрував, що він у повному порядку й у цій ваговій категорії. Але просто йому тут не буде точно.

Бенавідес з’їв Гвоздика. Олександр не мав шансів

До поєдинку здавалось, що бій Гвоздика та Бенавідеса може скластись навіть дуже конкурентно. Річ у тім, що ми ніколи не бачили Давіда у напівважкій вазі. З одного боку, для людини, яка між поєдинками може важити і понад дев’яносто кілограмів, більша вагова категорія має бути лише на користь. З іншого, тут є свої мінуси.

Наприклад, можна стати більш повільним. Або швидше втрачати сили. Але головне, що опоненти будуть більшими та важчими. У випадку з Гвоздиком, ще й з дійсно сильним ударом.

Сперечатись з тим, що Гвоздик може нокаутувати жорстко, навряд варто. Адоніс Стівенсон, близько вісімдесяти відсотків суперників та навіть Олександр Усик після спарингів – усі відзначали, що харків’янин б’є дуже потужно. Тому всі очікували нарешті побачити, як Бенавідес витримуватиме удари більш сильних суперників, які не мають дефіциту у габаритах.

Але і цього разу не вийшло. Так вже вибудував Давід план на бій, що одразу вийшов ламати суперника, і одразу це почало виходити. Влучання Бенавідеса виявились і занадто швидкими, і занадто точними.

Не можна сказати, що Гвоздик посипався, зламався під цими ударами і розгубився. Взагалі, українець виглядав добре. Згадуючи бій проти Бетербієва, коли з часом Олександр відверто не хотів знаходитись під ударами опонента, тут він підготувався на максимум. Був не тільки готовим фізично, а й морально розумів, що удари прилітатимуть, буде боляче і неприємно.


Getty Images/Global Images Ukraine

Гвоздик стерпів, але дати достатньо відповіді не вдалось. Олександр майже не бив сильно. Здебільшого працював джебом, намагався вицілити опонента, але не вдавалось. Все ж 37 років – це багато.

З іншого боку, ви можете сказати, що вони з Усиком однолітки, але той Олександр розбиває топів, на відміну від цього. Можливо, основна різниця полягає у кількості великих боїв. Усик, хоч і мав перерви, але це були перерви між виступами, а не між частинами кар’єри.

Гвоздик після повернення не перемагав нікого. Добре, Річард Болотнікс. Його українець знищив швидко та жорстко. Але це геть не той самий рівень, що й Бенавідес.

У підсумку віковий боксер після перерви, який тільки-но набирає форму, зустрівся з молодим боксером, який виступає на чемпіонському рівні весь цей час. От і вся різниця.

Після середини поєдинку Бенавідес все ж став трошки повільнішим. Саме в реакції. Більше пропускав, Гвоздик навіть приклався з акцентом. Проте це були лише епізоди. У всьому іншому Давід виглядав і був кращим.

Можливо, це навіть хороший результат. Боксер на десять років молодший, який є однією з головних зірок боксу, не зміг протиставити українцю такого, що б дійсно зруйнувало його.

Підсумковий рахунок бокових суддів: 117-110, 116-112 та 119-109. Лише одні розгромні цифри. Дуже непогано, як для поєдинку, в якому більшість закордонних експертів прогнозували тотальне домінування і розбивання українця та його дострокову поразку до 9 раунду.

Що тепер?

Гвоздик може робити те, що хоче. Окрім титульного поєдинку. Для цього треба, щоб зійшлось занадто багато факторів. Зараз пояси у Бетербієва і Бівола. Їм хочуть зробити об’єднавчий бій. Взагалі, він вже мав відбутись, але фанат Рамзана Кадирова травмувався, тож протистояння перенесли.


Getty Images/Global Images Ukraine. Олександр Гвоздик

Те, що Гвоздик не отримає поєдинок проти переможця, є очевидним. Просто, тому що він програв цей бій, а є інші боксери, які принесуть більше грошей. Наприклад, британець Джошуа Буатсі, який вже давно має битися за титули. І, можливо, саме він претендуватиме на переможця.

Також є варіант і з Давідом Бенавідесом, але, схоже, цей варіант все ж відкладається. Річ у тім, що після перемоги американець заявив, що він хоче повернутись назад – у другу середню вагу, де також має титул «тимчасового» чемпіона. Там він хоче спробувати побитись за повноцінний титул. В ідеалі – проти Сауля Альвареса.

Його право. Хоча шансів на титул більше було в напівважкій вазі – цим зацікавлений Туркі Аль аш-Шейх. Він же зацікавлений і мегафайтом проти Канело, але Альварес хоче страшних грошей і Туркі, можливо, вважає, що це занадто дорого.

А от Гвоздик може ще боксувати. Він у хорошій формі, а британці радо приймуть його у себе. Ден Азіз, Ентоні Ярд, Каллум Сміт і той самий Буатсі – все це цікаві поєдинки для Олександра.

Оцініть матеріал
(35)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Airwolf77
Альварес после такого боя вряд ли выйдет против Бенавидеса.
Виктор Войцеховский
Серьезно? Выглядел хорошо? Проиграв 2-10 по раундам? Это всегда называлось в одну калитку. И для чемпионских поединков Гвоздик никакой. 
Сміх
Насправді втрачено.
Програв беззубо. Буржуїни вражені, як на стільки атлетичніший боксер міг так беззубо програти.
Тепер тільки як сходинка на гору розглядається.