Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 червня 2024, 08:14
1517
1

Матіас з Паро можуть видати головну бійку літа. Напружений чемпіонський бій

Бій, який не варто пропускати

| Оновлено 16 червня 2024, 08:14
1517
1
Матіас з Паро можуть видати головну бійку літа. Напружений чемпіонський бій
Getty Images/Global Images Ukraine. Субріель Матіас

15 червня в Манаті, Пуерто-Рико, відбудеться поєдинок чинного чемпіона IBF у першій напівсередній вазі (до 63,5 кг) пуерториканця Субріеля Матіаса (20-1, 20 КО) та претендента на його пояс австралійця Ліама Паро (24-0, 15 КО). Протистояння, яке точно збере багато пуерториканських глядачів, але претендує на те, щоб стати головним боєм літа, не просто так.

Бій, на який варто звернути увагу.

Матіас – найжорсткіший боксер категорії. Ніхто з топів не хоче битись з ним

Пуерториканці завжди були далеко не найбільш приємними суперниками. І Субріель Матіас ризикує з такими результатами, як зараз, встати на одну сходинку з найкращими.

Не можна сказати, что Субріель боксує краще за Мігеля Анхеля Котто чи Фелікса Трінідада. Але те, що його виступи виглядають не менш яскраво, вже є стовідсотковим фактом. Вже пʼять опонентів поспіль, які виходили проти Матіаса, відмовлялись від продовження поєдинку.

Статистика звучить страшно, дійсно. Але причини різні. Здебільшого це все ж потужний атакувальний бокс пуерториканця, який розбиває опонентів та чавить своєю активністю. Але от попереднє протистояння закінчилось через травму суперника Матіаса. Хоча, звісно, і там Субріель виглядав чудово.

Знайти суперника при таких розкладах доволі важко. Пуерториканець – чемпіон світу і бажана ціль для будь-кого. Разом з цим, він недостатньо популярний боксер. Якщо взяти всіх чотирьох чемпіонів, Субріель, схоже, має найменш відомий статус і найменше активних фанатів. Як мінімум, поза межами Пуерто-Рико.

Тому Девін Хейні та Теофімо Лопес не дуже хочуть з ним битись. У цих поєдинках саме вони диктуватимуть умови, але й вони продаватимуть квитки. А разом з цим і дадуть Матіасу хороший шанс вирватись у популярності далі – завдяки перемозі над ними.


Getty Images/Global Images Ukraine. Субріель Матіас

На щастя, існує Едді Хірн, який любить підписувати контракти з ось такими боксерами. І претенденти, які все одно можуть дати класний бій чемпіону. Друге якраз про Ліама Паро.

Австралієць Паро дістався до титульного шансу після яскравої та неочікуваної перемоги. У грудні 2023-го він провів єдиний поєдинок – проти Монтани Лава. Американський проспект повертався після першої в карʼєрі поразки – дискваліфікацією.

Звісно, Паро не був тотальним аутсайдером. Якщо не у букмекерів, то хоча б фанати розуміли – Ліам є хорошим випробуванням для Монтани. Проте те, як Паро розібрався з опонентом, виглядає прекрасно.

Поєдинок проходив рівно. Монтана класно працював джебом, ловив опонента прямим між руками. Боксери показували розумне технічне протистояння. Аж раптом Паро вибухнув ударом.

У шостому раунді Ліам двічі відправив американця в нокдаун. Вдарив аперкотом. Потім, коли той піднявся, дістав уже прямим. Закінчив це все довгим добиванням біля канатів, коли рефері вирішив, що з проспекта досить пропускати такі удари у такій кількості.

У поєдинку Паро і Матіаса на нас чекає агресивний вибух. І неможливо зрозуміти, з якого ж боку.

Хто фаворит?

Згідно з котируваннями букмекерів, чемпіон Субріель Матіас є фаворитом поєдинку проти Ліама Паро. На пуерториканця можна поставити за 1.14. На його суперника – за 5.50.

Зрозуміла логіка букмекерів. Пуерториканець боксує в Пуерто-Рико. Можливо, судді й не допомагатимуть, але рідні стіни так точно будуть проти гостя, який приїхав із далекої Австралії.

Окрім цього, все ж Матіас має більш потужний рекорд. Він одного за одним бʼє бійців з нулем у графі поразок. Потужні цифри, потужні перемоги із домінуванням і дуже хороші суперники.

З ким бився Паро? Якщо бути абсолютно відвертим, перемога над Монтаною Лавом – найбільша в карʼєрі Ліама. Вона, звісно, крута та вражаюча. Але чи достатньо цього для того, щоб бути фаворитом у поєдинку проти домінуючого чемпіона? Звісно ж, що ні.


Getty Images/Global Images Ukraine. Ліам Паро

Але бокс – він не тільки про цифри та факти. Ліам Паро і Субріель Матіас створені, щоб зробити шоу. Просто стилістично підходять для міцної бійки.

Це бій шульги проти правші. Поєдинок, в якому обидва гарантовано будуть пропускати. І від точності та міцності влучань з обидвох сторін буде залежати багато чого.

Наприклад, не можна виключати те, що Паро нокаутує Матіаса. Субріель все ж пропускає чимало, а Ліам має такий удар, який може звалити будь-кого.

Так само не варто виключати й того, що Субріель розібʼє Паро. Причому, як достроково, так і за очками. Кількість та якість ударів Матіаса, як мінімум, дивують, а те, як він розбирався до цього з дуже технічними суперниками, наштовхує на думку про складний бій для претендента.

Шкода лише, що цей бій відбудеться в один день із поєдинком Джервонти. А отже, його подивиться сильно менше людей, ніж він на це заслуговує.

Але ми ж не пропустимо таке шоу, правда?

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aliv
За Субриэля Ноумаса!