Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Теніс
| Оновлено 14 червня 2024, 12:06
2015
0

У МОК заявили, що не ухвалили рішення щодо тенісистів з росії на Олімпіаді

Марк Адамс повідомив, що найближчим часом все стане відомо

| Оновлено 14 червня 2024, 12:06
2015
0
У МОК заявили, що не ухвалили рішення щодо тенісистів з росії на Олімпіаді
Марк Адамс

13 червня росЗМІ поширили інформацію про те, що тенісистів з росії та білорусі допустили на Олімпійські ігри 2024 в Парижі. Крім того, голова Федерації тенісу росії шаміль тарпіщев навіть назвав гравців, які виступатимуть на ОІ-2024.

Український медійний проект The Watchers запитав у Міжнародного олімпійського комітету (МОК), чи це правда.

Офіційний представник МОК Марк Адамс: «Ні, не на цьому етапі. Комісія (AINERP) зараз перебуває в процесі оцінки і прийняття рішення. Я думаю, оголошення буде дуже скоро, найближчими днями ми очікуємо оголошення [результатів]. Сам процес ветування все ще продовжується».

Спортивний директор МОК Кіт Макконнелл: «Як ми казали вчора, процес ветування все ще триває у AINERP, про яку ви знаєте. Поки що рішення немає, але воно ось-ось буде оголошено. Ми не можемо коментувати про рішення щодо піднятого вами питання. Ми бачили повідомлення [російських пропагандистів], на яке ви посилаєтесь, але процес ветування Комісією все ще триває у всіх видах спорту, де виступатимуть нейтральні спортсмени».

Справа в тому, що росЗМІ разом з Тарпіщевим посилаються на те, що Міжнародна федерація тенісу (ITF) допустила їхніх спортсменів до Ігор, хоча ITF не має такого права.

Процесом допуску до змагань займається створена МОК AINERP (Індивідуальна комісія з перевірки відповідності нейтральних спортсменів). Ця комісія, зокрема, перевіряє потенційні факти підтримки війни росіянами та білорусами.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.