Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 29 серпня 2024, 15:43
3174
1

Джервонта має розбивати Мартіна. Але Френк без свого шансу не піде

Чи вдасться цього разу упіймати зірку?

| Оновлено 29 серпня 2024, 15:43
3174
1
Джервонта має розбивати Мартіна. Але Френк без свого шансу не піде

15 червня в Лас-Вегасі, США, нарешті відбудеться повернення у ринг американця Джервонти Девіса (29-0, 27 КО). Його суперником стане співвітчизник Френк Мартін (18-0, 12 КО). Не сказати, щоб саме Мартіна очікували в суперниках Джервонти, але від цього саме протистояння гіршим не стає.


Тим більше, що весь турнір за участі Джервонти – велика подія. Шкода тільки, що доводиться очікувати так довго.

Девіс не виходив у ринг після перемоги над Раяном. Американець має занадто великі розриви у часі виступів

На цей момент востаннє у ринг Джервонта Девіс виходив ще навесні 2023 року. Тоді його опонентом став Раян Гарсія, який ще не був людиною, що вживає допінг, а виступав, як спортсмен, який готовий йти на поступки для великого шоу.

І це насправді було так. Гарсія погодився і на умови щодо перевірки організму на регідрацію, і на умови щодо дотримання певного ліміту ваги перед поєдинком. Джервонта хотів, щоб суперник мав ці обмеження, адже в житті Раян більший за Девіса. Претендент погодився на все.

Чи допомогли ці умови Джервонті перемогти? Ну, якщо уявити, що Раян був би настільки ж великим, як у протистоянні проти Девіна Хейні, то, звісно, допомогли. А взагалі чемпіон WBA просто виявився більш вправним боксером.

Старт поєдинку був програний, але Девіс не нервував. Вже у другому раунді Джервонта перевернув Раяна ударом лівою рукою. І що найважливіше – не якимось випадковим ударом назустріч, а зрячим випадом у бік суперника: пішов під руку опонента, після чого завдав того самого удару.

Раян дещо зупинився. Якщо з початку зустрічі він біг вперед, намагаючись атакувати, то далі був більш обережним. А Джервонта тільки цього й чекав. Вже після середини зустрічі Девіс вдарив по тулубу та завершив протистояння на свою користь.

Після цього Девіс не боксував. Спочатку у нього були проблеми із законом. Певний час чемпіон навіть провів у в’язниці через порушення правил домашнього арешту. А потім просто не міг знайти собі суперника.

Американець не повинен мати проблем із опонентами. Він – один із найбагатших боксерів світу на цей момент і генерує гроші просто виходами у ринг. Навіть проти тих опонентів, які не є дуже бажаними. Але варто розуміти, що цього замало для організації мегафайтів. Частіше за все, такий статус навіть заважає.

От, наприклад, бій проти того ж Шакура Стівенсона. Його дійсно можна зробити. Є декілька формальних проблем. Перша – промоутери. Все ж Боб Арум і команда, яка займається справами Джервонти, не сильно дружать. Друга – транслятори. Стівенсона транслюють на ESPN, а Девіса на Amazon Prime +. Проте і тут можна було б домовитись. Тим більше, що Шакур матиме останній бій в Top Rank. Але ніхто не захотів ризикувати.

Тепер Джервонта матиме суперника фактично з його ж команди. Premier Boxing Champions займається і справами Девіса, і справами Мартіна. Але це нормально. І поєдинок від цього не буде гіршим.

nypost.com. Френк Мартін

Мартін – один із головних проспектів США на цей момент. Щоправда, важливо враховувати вік. Джервонта у 29 років – одна з головних зірок США. Френк – один із головних проспектів у цьому ж віці.

Френк підходить до бою на серії з двох перемог рішеннями суддів та однією перемогою нокаутом. Достроково Мартін перемагав у 2022 році – побив технічним нокаутом в останньому десятому раунді Джексона Мартінеса. Після того рішеннями суддів були переможені Майкл Рів’єра та Артем Арутюнян.

Хороші перемоги, але не настільки зіркові та потужні, як у Джервонти. На то тут і таке розділення між зіркою та проспектом. Хоча ту ж перемогу над Арутюняном не варто недооцінювати. Дуже незручний представник Німеччини, який цією поразкою заробив для себе поєдинок із чемпіоном Шакуром Стівенсоном цього ж літа.

Джервонта отримує фізично потужного суперника, якому саме час доводити, що він знаходиться на своєму місці. Мартін – габаритніший за Джервонту, розумний боксер з хорошими навичками. Списувати його точно зарано.

Хто фаворит?

Джервонта Девіс - фаворит із великим відривом. На його перемогу можна поставити з коефіцієнтом 1.14. На перемогу Френка Мартіна в середньому дають 5.40.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джервонта Девіс

Логічно, що саме чемпіон є фаворитом. Суто статистично та візуально він кращий у всьому, окрім габаритів. Джервонта провів більше титульних боїв та поєдинків проти справді сильних опонентів. Він – нокаутер. Один з найкращих панчерів світу на цей час. Він продає шоу. А ще вміє боксувати. Тобто, не завжди сподівається тільки лише на нокаут.

На що ж розраховувати Френку Мартіну? Першочергово – на габарити та те, що бій шульги проти шульги для Джервонти не буде таким же комфортним, як звичні йому протистояння проти правші. На те, що вдасться в’язати та нав’язувати Девісу свій бокс. На жаль для Мартіна – він хороший, розумний боксер, а не борець, який може тиснути суперника. Тобто це геть не більша версія Ісаака Круза. Це менш потужна в ударі версія самого Джервонти. Суто американське протистояння.

Але не будемо забувати, що упіймати можна будь-кого. Особливо боксерів, які настільки сильно вірять у свою силу удару, як Девіс. Все ж американець упевнений, що його удар покладе будь-кого. Через це він ледь не поплатився у поєдинку з Ісааком Крузом. Тоді сталась травма, а удар не спрацював. Довелось боксувати та набирати бали.

От на це й розрахунок. При всіх інших рівних Джервонта – великий фаворит, за чиїм боксом треба буде просто дивитися з насолодою зі сторони, поки він ще виступає і б’ється на найвищому рівні.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найкрасивіша дівчина-арбітр світового футболу родом із Польщі. Хто вона?
Футбол | 27 вересня 2024, 15:19 8
Найкрасивіша дівчина-арбітр світового футболу родом із Польщі. Хто вона?

Кароліна Бояр-Стефанська вже давно є об'єктом пильної уваги футбольних вболівальників…

ФОТО. Слідом за Харлан. Усик знявся для відомого журналу Playboy
Бокс | 27 вересня 2024, 20:33 5
ФОТО. Слідом за Харлан. Усик знявся для відомого журналу Playboy

В українця запланований реванш з Тайсоном Ф'юрі 21 грудня 2024 року

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aliv
"Призрак" может оказаться очень неудобным для "Танка", посмотрим.