Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 06 червня 2024, 11:21
2284
0

СОСНОВСЬКИЙ: «Коли я прийшов, мені ставили завдання здобути 1–2 ліцензії»

Головний тренер збірної підбив підсумки турніру в Таїланді

| Оновлено 06 червня 2024, 11:21
2284
0
СОСНОВСЬКИЙ: «Коли я прийшов, мені ставили завдання здобути 1–2 ліцензії»
Дмитро Сосновський

З Бангкоку повернулася збірна України з боксу, яка на світовому відбірному турнірі виборювала останні олімпійські ліцензії.

В розмові з кореспондентом Sport.ua головний тренер збірної України Дмитро Сосновський оцінив виступ своїх підопічних на рингу в Таїланді:

– Коли я повернувся після доволі тривалої перерви до керма збірної України, то мені поставили завдання підготувати атлетів, які завоюють 1-2 олімпійські ліцензії. Це завдання навіть вдалося перевиконати.

– Торік на Європейських спортивних іграх в Польщі першу перепустку здобув Олександр Хижняк, а кілька днів тому стало відомо, що компанію йому в столиці Франції складуть Айдер Абдураїмов та Дмитро Ловчинський. Ви очікували, що в Таїланді саме ці наші хлопці «вистрілять»?

– В боксі, на жаль, ще дуже багато суб'єктивного. І я радий, що в Бангкоку наша збірна була сильна командним духом, що всі горіли бажанням прославити вітчизняний бокс, підтримували одне одного. Всі мої підопічні плідно попрацювали на зборах, були в бойовій спортивній формі й, переконаний, заслуговували більшого.

– Ви натякаєте на те, що не обійшлося без упередженості суддів?

– Так, на мою думку, Дмитро Замотаєв та Юрій Захарєєв свої бої виграли, а Ярослав Харциз, принаймні, не програв, проте судді чомусь віддали перевагу суперникам. Прикро, найгірше, що ти безсилий проти такої несправедливості. Втім, вихід тільки один: демонструвати свої найкращі якості, щоб ні в кого не виникало сумнівів в твоїй звитязі. Як це зробили в Бангкоку згадані Абдураїмов та Ловчинський. Що ж до Сергія Горскова, то він склав гідну конкуренцію своєму візаві з Франції, але був менш точний. Тут усе справедливо.

– Згідно Регламенту, аби завоювати ліцензії, Абдураїмову достатньо було пробитися до фіналу, а Ловчинському – до півфіналу.

– Айдер, якого тренує Сергій Данильченко – дуже здібний боксер, але я переживав, чи не стане йому на заваді незначний досвід боїв на такому рівні. Але харків'янин не підвів, довівши, що в майбутньому може стати «зіркою» українського боксу. Дмитро – учень легендарного тренера Олександра Поліщука - за антропометрією поступався всім своїм опонентам в надважкій вазі. Проте броварчанин – дуже фізично міцний, креативний боксер, аргументи якого виявилися більш вагомими, ніж у його суперників-гренадерів. Молодець.

– Що далі?

– З 10 по 30 червня наші олімпійці Олександр Хижняк, Айдер Абдураїмов та Дмитро Ловчинський в Конча-Заспі проведуть передостанній збір, де основна увага приділятиметься спеціальній підготовці. А 8 липня в Конча-Заспі розпочнеться заключний етап підготовки, де акцент буде зроблено на техніко-тактичним навичкам. Потім - олімпійський ринг в Парижі, який, сподіваюся, стане щасливим для українських боксерів.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.