Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 02 червня 2024, 03:04
7822
3

Хргович і Дюбуа – рівно 50 на 50. Впасти може будь-хто

Вибуховий бій на топовому турнірі

| Оновлено 02 червня 2024, 03:04
7822
3
Хргович і Дюбуа – рівно 50 на 50. Впасти може будь-хто
Getty Images/Global Images Ukraine. Даніель Дюбуа і Філіп Хргович

1 червня в Ер-Ріяді, Саудівська Аравія відбудеться величезний турнір, на якому промоутерські компанії Matchroom Boxing Едді Хірна та Queensberry Promotions Френка Воррена проведуть змагання між собою. На чолі змагання два поєдинки супертяжів. Першим буде бій за претендентство на титул IBF у надважкій вазі між чинним претендентом з Хорватії Філіпом Хрговичем (17-0, 14 КО) та британським колишнім «регулярним» чемпіоном WBА Даніелем Дюбуа.

Бій, чий переможець зустрінеться або з колишнім абсолютним чемпіоном, або з колишнім об’єднаним чемпіоном надважкої ваги.

Дуже конкурентне протистояння. Чергове для Дюбуа і перше за понад рік для Хрговича.

Філіп Хргович став претендентом на титул IBF, яким заволодів Олександр Усик, ще у 2022 році. Тоді він зустрівся із китайцем Чжаном Чжилеєм і це то тип протистояння, яке краще б і не відбувалось. Обидва боксери чи то не готувалися, чи то просто були погано готові, чи то стилістично настільки не підходили один одному, що вже до середини зустрічі погано дихали.

Багато клінчів, нокдауни та важке дихання супроводжувало суперників аж до фінального гонгу. Переміг у результаті Хргович, але багато людей виявились незгодними – тому що для них Чжилей виглядав краще за суперника. Звісно, краще саме в розрізі саме цього протистояння, бо загалом це було доволі нудно та нецікаво.

Після того Філіп очікує на свій шанс, багато говорить в інтерв’ю, але по факту не сказати, щоб дивував когось своїм боксом. Як от в поєдинку проти Демпсі Маккіна. Також не найбільш захопливе шоу вийшло, та й зупинка в кінці бою доволі посередня. Це, скоріше, той випадок, коли не переміг кращий боксер, а гірший програв.

І не сказати, що Філіп – поганий боксер. Просто він не дає тієї динаміки у ринзі, яку видавав на початку кар’єри, коли збивав одного суперника за іншим. В андеркарді бою Ентоні Джошуа проти Отто Валліна Хргович зустрівся із таким собі Марком Де Морі, чий зріст 188 сантиметрів, а вік перевалив за 42 роки. Нокаутував, звісно, але чого ми ще могли очікувати?


Getty Images/Global Images Ukraine. Філіп Хргович

З іншого боку, є Даніель Дюбуа. Чи є відчуття, що це новий месія надважкої ваги, який вже у 26 дивує людей? Навряд знайдуться люди, які скажуть так. Але Даніель бере участь в поєдинках, в яких дійсно може програти. І навіть іноді робить це.

Як от Кевін Лерена – теж маленький боксер, як і Де Морі. Але молодший, з ударом і хорошою роботою на ногах. Кевін навіть знайшов, як доставити супернику проблеми, поки не програв достроково. Або Олександр Усик, який нокаутував Дюбуа. Але до того Даніель непогано пручався.

Останній бій проти Джаррелла Міллера теж доволі показовий. Дюбуа помилявся, бився з суперником, який тільки цього і очікував, входив у розміни, в яких ризикував виглядати гірше. Але ж переміг. І, знову ж таки, Джаррелл Міллер – кращий боксер за попередніх суперників Хрговича. При всій повазі до Маккіна, який так і не продемонстрував, чому вважався таким важливим проспектом.

І, дивлячись на це, може здатись, що зараз Дюбуа може вийти і розбити Хрговича, забравши у нього той самий нуль поразок. Здаватись може, але по факту впевнено так сказати не виходить.

Дюбуа, звісно, хороший хлопець. Іноді дивний в інтерв’ю, але в ринзі виглядає добре. Такий типовий британський боксер зі школою боксу: рухається, міцно б’є, непогано фінішує суперників. Навіть того ж Міллера зміг довести до дострокової поразки, скільки б не помилявся.

Разом з цим, Хргович має ось цей упевнений вайб. Коли боксер може багато чого у ринзі робити так, що це виглядає, як спірне рішення, але все одно перемагає. Ну й сила удару – не будемо забувати про це. Джозеф Джойс довів Дюбуа до дострокової поразки в поєдинку, в якому Даніель перемагав. Олександр Усик нокаутував Дюбуа джебом – чи той справді був шокований ударом, чи просто не захотів підійматися, незрозуміло.

Сили удару Хрговича точно вистачить, щоб поставити під питання вміння тримати удар Даніеля. Нагадаємо, що британця хитав навіть Кевін Лерена – не найстрашніший панчер надважкої ваги і боксер, габаритами відповідний, скоріше, до крузервейту. Тому інтриги тут вдосталь. Перемогти дійсно може будь-хто.

Хто фаворит?

Претендент на статус претендента – аутсайдер. Нагадаємо, що претендентом зараз є Хргович, тож аутсайдер – Дюбуа. На нього можна поставити за 2.80. На Філіпа Хрговича – за 1.48. Великий розрив, погодьтеся.


Getty Images/Global Images Ukraine. Даніель Дюбуа

Зрозуміти букмекерів можна. Непереможений боксер проти спортсмена, який двічі програвав достроково. Як не крути, а удар, наглість та потужність Філіпа тримають його близьким до чемпіонських титулів уже декілька років, а роблять одним з головних претендентів на пояс - ще довше.

Філіп – хороший боксер. Він має аматорську школу, він вміє боксувати, просто іноді занадто багато сподівається на свою силу удару. Починає влаштовувати шоу з намаганням влучити, а коли не виходить, бореться у клінчі. Від цього втрачається яскравість поєдинку.

Проте, можливо, саме це проти Дюбуа і треба. Даніель в поєдинку проти Міллера занадто часто дозволяв супернику нав’язувати собі от саме такий бокс. І якщо американець не зміг донести удар, то Хргович у такій грі точно це зробить. Філіп все ж далеко не Джаррелл. Тут школи достатньо, щоб все ж добитись і вимкнення опонента, і великого бою.

А далі переможець отримує все. Або бій проти Усика чи Ф’юрі. Або бій проти Джошуа. Другий варіант – більш ймовірний. Там вже і плани є, і організатори готові робити величезне шоу у Великій Британії для чергової титульної спроби від Ентоні.

Оцініть матеріал
(40)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джордж Форман назвав бійця, який зміг би домінувати у будь-яку епоху боксу
Бокс | 05 липня 2024, 07:21 0
Джордж Форман назвав бійця, який зміг би домінувати у будь-яку епоху боксу

«Великий Джордж» відзначив Евандера Холіфілда

КУДРИК: «Усик часто буває разом із нами»
Бокс | 05 липня 2024, 18:37 0
КУДРИК: «Усик часто буває разом із нами»

Воротар «Полісся» Олег Кудрик розповів про роль, яку боксер зіграв для клубу.

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
LexХХХ
Пропускати будуть обидва. Що в одного, що в іншого захист поганий. Але, вважаю, що Хргович переможе нокаутом, так як  Дюбуа погано тримає удар.
George Abuladze
Хргович зовні схожий на понтуватого Кубрата Пулева, якого Володя Клічко потушив назавжди
Southeast*
За Британца!