Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 27 травня 2024, 14:34
1372
0

Тейлор і Кеттеролл потребують перемоги. Хто справжній фаворит?

Британський серіал має отримати завершення

| Оновлено 27 травня 2024, 14:34
1372
0
Тейлор і Кеттеролл потребують перемоги. Хто справжній фаворит?
Getty Images/Global Images Ukraine

25 травня у Лідсі, Велика Британія, відбудеться поєдинок, який напрошувався вже два роки. Колишній абсолютний чемпіон світу Джош Тейлор (19-1, 13 КО) та його, мабуть, найголовніший суперник Джек Кеттеролл (28-1, 13 КО) зустрінуться у матчі-реванші. Вони так багато говорили про повторну зустріч, що, здавалось, її вже ми й не дочекаємось. А на певних етапах кар’єри вона вже здавалась не особливо потрібною. Проте, так вже склалося, що просто зараз бій цих двох необхідний обом. Він може дати шанс перезапустити те, що трохи забуксувало. Або і не трохи у випадку Джоша Тейлора.

Тейлор і Кеттеролл зустрілись, коли Джош ще був великою зіркою. З того моменту Тейлор виглядає не дуже

Якщо ви не дивились перший поєдинок цих боксерів у прямому ефірі – воно й не дивно. Вперше вони зустрілись 26 лютого 2022 року – через два дні після повномасштабної атаки російських військ на територію України. Ця атака, на жаль, не закінчується і до сьогодні.

На той бій Тейлор виходив, як справжня зірка. Він тільки-но переміг Хосе Карлоса Раміреса і став абсолютним чемпіоном світу. Першим абсолютом із Шотландії в епоху чотирьох поясів. Не менш важливо й те, як саме був побитий Рамірес. Хосе Карлос теоретично виглядав, як боєць, який все ж може нав’язати свій бій Джошу. Він габаритніший за Реджиса Прогрейса, який відправив додому Тейлора з величезною гематомою на оці. І все ж краще ріже кути за американця, який знайшов, як створити проблеми Джошу.

Але не склалося взагалі ні з чим. Тейлор виглядав прекрасно. Він крутився довкола суперника, точно атакував і взагалі не давав йому шансів. А протягом поєдинку ще й двічі відправляв того у нокдаун – у шостому та сьомому раундах. А потім вийшов на протистояння проти Кеттеролла – і все пішло не так. Джек своєю манерою поєдинку зміг створити чи не найбільше проблем у кар’єрі для Джоша. Абсолютний чемпіон нервував, зривався у бійку, падав, не влучав. Виглядав дуже дивно. Отримав розсічення на рівному місці. З нього знімали бали за порушення правил.

Getty Images/Global Images Ukraine. Кеттеролл

Врятувало лиш те, що Кеттеролл був не кращим. Зазвичай спокійний та іноді навіть аж занадто розважливий, Джек займався приблизно тим самим у ринзі. Показував себе не з найкращого боку. Теж намагався битись, а не боксувати. Теж нервував, сперечався з суперником. Теж отримав зняття балу за порушення правил. Поєдинок розкручується, як гаряче протистояння. Як бій людей, які ненавидять одне одного. І загалом, так воно і є. Просто, чи йде це на користь, ми зможемо побачити тільки 25 травня. Тому що у першому протистоянні на користь це не пішло. Емоції переважили й у підсумку боксери займались чимось іншим, але не боксом.

Ненависть продовжилась і далі – вони хапали один одного за горло і під час пресконференцій перед реваншем. На це було весело дивитись, але дуже важливо, до чого це призведе. Чи призведе до класного бою? Тому що минулого разу були такі ж самі емоції, а у ринзі ми не побачили саме боксу. Побачили якісь розбірки двох британців, які намагались набити один одному в перерві між клінчами. Не такого очікували від бою абсолютного чемпіона.

Що цікаво – після цього бою Тейлор тільки те й робив, що виглядав погано. Спочатку по черзі залишився без усіх титулів першої напівсередньої ваги. Організації стверджують, що вони залишили боксера без поясів, хоча він не згоден. Лишився тільки WBO. Але захистити його не вдалося.

У першому ж поєдинку після перемоги над Кеттероллом Тейлор зустрівся з Теофімо Лопесом. Американець видав неймовірне шоу, розбивши Джоша так, як ніхто раніше. Домінував у кожному епізоді шоу. Як Тейлор дотримався до фіналу навіть без нокдауну, незрозуміло. Якесь диво.

Кеттеролл після поразки тільки перемагав, але мав усього два поєдинки. Спочатку Джек перебоксував Даррага Фоулі. Потім зустрівся із Хорхе Лінаресом. Не можна сказати, що поєдинки були настільки захопливими, що дивитися на них хочеться повторно. Навіть не дивлячись на іменитий скальп у себе в колекції, Кеттеролл не отримав додаткового промо і залишився у тому ж статусі, що і раніше – боксером, проти якого ніхто особливо не хоче виходити. Бо він незручний, а грошей принесе мінімум.

Кар’єри обидвох британців прийшли одна до одної. Тепер далі піде тільки один.

Хто фаворит?

Тейлор набоксувався і дійшов до того, що тепер він – аутсайдер поєдинку проти Кеттеролла. На колишнього абсолютного чемпіона, який колись мав легко проходити такого боксера, як Джек, можна поставити за 2.10. На Кеттеролла котирування починаються з 1.73.
Чому ж так? Все просто.

Джек переміг двох останніх суперників. Тейлор більше розмовляв та обіцяв. У ринг вийшов один раз – програв Теофімо Лопесу і ось тепер хоче повернутись. Вкрай важливий поєдинок для обидвох суперників. У разі поразки Джош Тейлор може навіть закінчити кар’єру. Про це йому каже Кеттеролл – каже, що це буде останній вихід опонента у ринг.

Getty Images/Global Images Ukraine. Тейлор

Проте й Кеттеролл має вже кудись рухатись. Йому 30 років, а позаду одне більш-менш велике ім’я і спірна поразка від Тейлора. Така собі статистика, враховуючи, що перша напівсередня вага зараз одна з найбільш насичених на цікаві імена у боксі. У разі перемоги обидва будуть максимально близькі до топу. Переможець матиме пояс WBA Inter-Continental – зможе претендувати на Ісаака Круза. Хороший поєдинок для обох та бій, на який точно погодиться Круз. Важливе протистояння, як не подивись.

А хто переможе – невідомо. Теоретично Тейлор все ж більш класний боксер. Тільки ця теоретичність не дала йому нічого ні в бою проти Кеттеролла, ні проти Теофімо Лопеса. Тож лишається сподіватись, що вони не перетворять друге протистояння на другу серію шоу, яке відбулось у лютому 2022-го.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джервонта розчавив Мартіна. Тепер Ломаченко і Шакур?
Бокс | 16 червня 2024, 15:37 1
Джервонта розчавив Мартіна. Тепер Ломаченко і Шакур?

Девіс може диктувати свої умови

Євро-2024. Група D: лайт-версія квартету смерті
Футбол | 16 червня 2024, 10:41 8
Євро-2024. Група D: лайт-версія квартету смерті

Польща, Нідерланди, Австрія та Франція. На папері це звучить дуже грізно…

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.