Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Боротьба
| Оновлено 24 травня 2024, 05:05
548
0

Україна звернулася до МОК: позбавити борців з рф ліцензій на Олімпіаду

Окремі представники рф та рб відкрито підтримують війну проти України

| Оновлено 24 травня 2024, 05:05
548
0
Україна звернулася до МОК: позбавити борців з рф ліцензій на Олімпіаду
UWW

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Асоціації спортивної боротьби України Юрій Копитко надіслали спільного листа Міжнародному олімпійському комітету в зв’язку з кваліфікацією на Париж-2024 представників рф і рб, які відкрито підтримують воєнні дії проти України.

Зокрема, кваліфікацію під нейтральним статусом на Літні Олімпійські ігри 2024 отримали Садик Лалаєв, Ольга Хорошавцева, Кирило Маскевич, Сергій Кутузов, Ванесса Каладзінська, Заурбек Сідаков, Завур Угуєв, Мілад Алірзаєв, Сергій Семенов, Надія Соколова, Аліна Касабієва, Ханум Велієва, Наталія Малишева, Артур Наіфонов.

У листі наведені факти підтримки війни цими атлетами. Підписанти просять взяти до уваги інформацію та забезпечити запобігання участі російських та білоруських спортсменів, що є членами військових організацій або прихильниками війни проти України, у міжнародних змаганнях, зокрема у кваліфікаційних турнірах до Олімпійських ігор та інших кваліфікаційних турнірах.

Непохитною залишається й позиція України: доки російські війська за підтримки уряду білорусі продовжують вести свою жорстоку війну проти українського народу, необхідно запровадити заборону на участь російських та білоруських спортсменів у будь-яких міжнародних змаганнях у будь-якому статусі.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.