Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 22 травня 2024, 03:01
5189
0

Український ексчемпіон світу поділився враженнями від бою Усик – Ф'юрі

Андрій Котельник вважає, що у реванші на боксерів чекають космічні преміальні

| Оновлено 22 травня 2024, 03:01
5189
0
Український ексчемпіон світу поділився враженнями від бою Усик – Ф'юрі
Getty Images/Global Images Ukraine. Тайсон Ф'юрі та Олександр Усик

В розмові з кореспондентом Sport.ua срібний призер Олімпійських ігор в Сіднеї у 2000 році, ексчемпіон світу серед професіоналів по версії WBA в першій напівсередній вазі Андрій Котельник поділився враженнями про мегапоєдинок за звання абсолютного чемпіона серед професіоналів в надважкій категорії між українцем Олександром Усиком та британцем Тайсоном Ф'юрі:

– До протистояння в Саудівській Аравії я оцінював шанси суперників, як 50 на 50. Зрештою, так і вийшло, бій був рівний, хоча, на мій погляд, Усик виграв на три раунди більше, ніж Ф'юрі. Але, повторюю, це моя суб'єктивна думка.

– Багато експертів стверджують, що коли б не спалах активності Олександра в 9 раунді, то все могло закінчитися на користь британця.

– На цю тему можна довго дискутувати. А що, коли б в 9 раунді після нокдауну британця українець в наступній атаці завдав ще 2-3 могутні «постріли»? Тоді що, все закінчилося б нокаутом? Хоча, справді, до середини поєдинку, скоріше всього, за очками була незначна перевага в Тайсона.

– Можливо, саме це відчував Усик й тому в 8 раунді різко додав?

– Про це, переконаний, обов'язково розповість сам Олександр. Головне, що він перетерпів, коли було скрутно після «гармат» Ф'юрі, довівши, що не тільки фізично, а й психологічно він готовий по максимуму. А після його дошкульної серії в 9 раунді вже Ф'юрі похитнувся і якби не арбітр, то все могло закінчитися достроковою звитягою українця.

До речі, у 2021 році мені довелося в Лас-Вегасі спостерігати за поєдинком Ф'юрі з Вайлдером й британець тоді справив дуже сильне враження. Думаю, якби Тайсон перебував у Саудівській Аравії в такій неймовірній спортивній формі, як в бою з Вайлдером чи, як в протистоянні з Володимиром Кличком у 2015 році, то Усику було б непереливки. Але тривалі паузи в кар'єрі британця останнім часом не пішли йому на користь. Знаєте, це, як автомобіль престижної марки, здається, він неперевершений, проте й у нього є певний ресурс. З'являються нові більш сучасні моделі й доводиться звільняти для них дорогу. Отак й Ф'юрі. А Усик – молодець, він з кожним роком, навпаки, нарощував м'язи, збагачувався досвідом, а технічними навичками, швидкістю в прийнятті рішень в рингу він ніколи не був обділений. Тому й збулася мрія Усика – стати абсолютним чемпіоном.

– Пристрасті навколо мегапротистояння в Саудівській Аравії ще не вщухли, а фахівці вже обговорюють, чи відбудеться в жовтні бой-реванш.

– Як на мене, то обов'язково відбудеться. Усика і Ф'юрі вже не здивуєш ніякими чемпіонськими поясами, за класом вони значно переважають конкурентів й ще кілька років будуть диктувати умови. А бій-реванш – це чудова можливість заробити космічні преміальні. То чому б нею не скористатися?

Раніше промоутер Ентоні Джошуа Едді Хірн прокоментував скандальне рішення рефері зупинити бій у 9-му раунді, в якому Усик міг оформити потенційний нокаут.

Оцініть матеріал
(19)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.