Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 19 травня 2024, 17:32
6957
5

Берінчик розібрав Наваррете. Ще один український чемпіон

Це було дуже розумно

| Оновлено 19 травня 2024, 17:32
6957
5
Берінчик розібрав Наваррете. Ще один український чемпіон
Twitter. Денис Берінчик

У ніч з 18 на 19 травня в Сан-Дієго, США, відбувся поєдинок між українським боксером легкої ваги (до 61,2 кг) Денисом Берінчиком та мексиканцем Емануелем Наваррете. Перший бій в кар’єрі Дениса Берінчика за пояс чемпіона світу. Наваррете ж виходив на бій вже у четвертому для себе дивізіоні. Настільки велика різниця у титульному досвіді.

Берінчик виходив на головний бій в кар’єрі. Перемагати – абсолютна необхідність

Звісно, різниця у титульному досвіді нічого не означає. Рівень боксу – він є рівнем боксу. Денис Берінчик – хороший, навчений боксер, який вміє багато чого у ринзі.

Наваррете міг провести скільки завгодно поєдинків за титул, але, якщо суперник краще – він краще. Разом з цим, титульні бої важливі. Це інший тиск, інше моральне навантаження на боксера. Проте питання в іншому – Берінчик в Україні пережив стільки, що тиск від мексиканців на якійсь там арені в США для нього – просто відпочинок.

Звісно, до титульного бою Денис дістався пізно. 36 років у легкій вазі – фактично фінал кар’єри. Декілька поєдинків, і час йти на пенсію. Як би добре Ломаченко у такому ж віці не виглядав проти Камбососа, очевидно, що він втрачає рефлекси та навички, а викручується тільки на досвіді. Звісно, це ж стосується і Берінчика, який ніколи не був настільки ж швидким та майстерним.

Проте Берінчик перекривав іншим. Він вміє працювати чітко за планом. Слухає тренера, змінює свій план на бій, працює по-різному. Може побитись, може відбоксувати розумно.

Звісно, лякали габарити суперника. При всьому тому, що Денис давно боксує у легкій вазі, Наваррете все одно більший. Має довші руки, трохи вищий. Плюс Емануель – сильно молодший. Йому 29 років. І він вміє працювати без зупинки усі дванадцять раундів.

Все це зробило з Берінчика величезного аутсайдера з розрахунку 1 до 4. Тому треба було викручуватись і показувати не просто свій максимум, а свій подвійний максимум. Боксувати в 36 років фактично на території суперника за титул. В поєдинку проти опонента, який сильно більш вигідний фінансово. Для перемоги треба було показувати найкращий поєдинок в кар’єрі.

Twitter

І Денис його показав. Можливо, колись Берінчик міг би відбоксувати краще. Бути швидшим, свіжішим. А можливо, і ні. Можливо, саме у цьому віці до Дениса прийшло розуміння важливості дотримання плану на бій та слухання свого тренера.

Тому що бій проти Наваррете був якраз не про повноцінну бійку, а про розумний бокс і дії, які відштовхуються від слабких сторін суперника. Тих у мексиканця вистачало, але це жодним чином не допомагало суперникам.

Емануель з усіма своїми мінусами на момент виходу на Берінчика мав за спиною три титули в трьох категоріях і побитих дійсно крутих суперників. Один тільки Оскар Вальдес чого вартий – боксер, який постійно б’ється з найбільшими суперниками. А з Наваррете не впорався.

А Берінчик впорався. Денис все зробив правильно. З перших раундів був активним, але не настільки, щоб довго стояти навпроти суперника та розмінюватися з ним ударами. Працював назустріч та не застоювався перед візаві. Змінював стійки, а, працюючи у стійці шульги, регулярно кидав лівою рукою точно між рукавичками мексиканцю.

Не менш важливим став і той момент, що нехай Наваррете і був габаритнішим, це ніяк не вплинуло на Берінчика. На ближній дистанції перетиснути українця не вийшло, з дальньої дістати - також. Емануель зривався в комбінаційну роботу, хотів тиснути, але важко це робити, коли натикаєшся обличчям на удари суперника і це не закінчується і у фінальних раундах.
Фізична форма Дениса була вкрай важливим моментом. І це теж не підкачало. Берінчик працював активно аж до самого кінця. Захищався тулубом, блоком, рухався і атакував. Буквально все це виглядало добре навіть в останніх раундах поєдинку.

А Наваррете? Емануель атакував, йшов вперед, бив-бив, але влучав взагалі не так часто, як раніше. Та ще й за статистикою завдав менше ударів, ніж Берінчик – майже на сто, тобто, Денис перепрацював опонента і тут.

Судді віддали дивно. Двічі Денису: 116-112 та 115-113. І один суддя побачив перемогу Наваррете – 116-112. Ну, добре. Можливо, людина дивилась якийсь інший поєдинок і помилилась.

Що тепер?

Денис Берінчик може навіть обирати. Він назвав імена Шакура Стівенсона, Реймонда Мураталли, Кейшона Девіса. Перший бачиться малоймовірним варіантом. Хіба що сам Шакур захоче битись і зробить для цього бою щось. Але той націлений на Арутюняна і потім на Ломаченка. І там теж об’єднання.

Twitter. Денис Берінчик

А от Реймонд Мураталла та Кейшон Девіс – реальні варіанти. Останній так взагалі має пояс Інтерконтінентального чемпіона WBO – якраз може претендувати на Дениса. Але все це складні поєдинки проти молодих левів.

Що робити Наваррете, незрозуміло. Один титул втратив, інший не отримав. Давно з ним такого не було. Можна повернутись для реваншу проти Консейсао. Можна спробувати отримати реванш. А можна лишитись у легкій вазі. Він – зірка і бої проти нього будуть збирати аудиторію. Головне, щоб не проти Берінчика. Бо знову доведеться програвати.

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, хто запрошений 3-м віковим гравцем України на Олімпіаду
Футбол | 01 липня 2024, 20:37 1
Стало відомо, хто запрошений 3-м віковим гравцем України на Олімпіаду

На ОІ можуть виступити 3 гравці старше 23 років – Таловєров, Криськів та Назаренко

Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції
Футбол | 02 липня 2024, 09:54 22
Євро-2024: календар, результати, таблиці, анонси, трансляції

Чемпіонат Європи з футболу відбувається в Німеччині з 14 червня до 14 липня

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
KvlaD
Разобрал  Там вообще победа спорная вышла 
Golhrenshtanga
Давно бы стал чемпионом,если бы не странные бои в Броварах
Максим Колісник
Зовсім не розбірав. Бій жахивий як для перегляду так і для суддівства. Але результат як кажуть на табло)
Игорь Нестеренко
Денис вразив всіх результатом! Але хто пам'ятає, цей хлопака на довбаному бімері вилетів з траси і перевернувся, а потім, лежачи в машині, посміхався і казав "Пацани, все Ок"