Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 18 травня 2024, 15:37
3187
3

5 найкращих поєдинків у кар’єрі Тайсона Ф’юрі

Топові виступи британського чемпіона

| Оновлено 18 травня 2024, 15:37
3187
3
5 найкращих поєдинків у кар’єрі Тайсона Ф’юрі
Getty Images/Global Images Ukraine

18 травня в Саудівській Аравії відбудеться поєдинок між чемпіоном WBA, WBO, IBF, IBO та The Ring Олександром Усиком (21-0, 14 КО) та чемпіоном WBC у надважкій вазі Тайсоном Ф’юрі (34-0-1, 24 КО). На кону стоятиме статус абсолютного чемпіона світу у надважкій вазі. Це головний бій в кар’єрі обидвох спортсменів.

Ми підібрали п’ятірку найкращих поєдинків у кар’єрі Тайсона Ф’юрі.

Стів Каннінгем

Коли: 20 квітня 2013 року
Результат: перемога Тайсона Ф’юрі нокаутом у 7 раунді

Перше дійсно величезне випробування в кар’єрі Стівена Каннінгема. Навіть попередні поєдинки проти того ж Дерека Чісори не були такими.

Каннінгем на той момент уже був віковим спортсменом. А ще чемпіоном у крузервейті та боксером, який тричі завойовував титули. А ще перемагав багато справді топових спортсменів.

Проте перевага у габаритах Тайсона все ж виглядала величезною – так само, як в бою Усика проти Ф’юрі. Але вже на старті американець дістав опонента. Лівий оверхенд через джеб суперника залетів жорстко – і Ф’юрі впав на бік.

На відміну від нокдауну, який стався в поєдинку проти Пайкіча, це стало лиш початком головного шоу. Пайкіча Ф’юрі розмазав після цього. А от із Каннінгемом так не сталось.

Стів продовжив тиснути, розмінюватись і взагалі не боятись суперника. Не дивлячись на габарити, Каннінгем влучав і взагалі виглядав краще за візаві. Більше того, Каннінгем до кінця поєдинку вів на записках суддів.

Але вже так сталося, що віковий боксер не зміг протистояти супернику, який настільки сильно переважав його в габаритах. І в результаті Ф’юрі таки переміг – нокаутом.

Володимир Кличко

Коли: 28 листопада 2015 року
Результат: перемога Тайсона Ф’юрі одностайним рішенням суддів

Getty Images/Global Images Ukraine

Візуально це був не найкращий бій від Тайсона Ф’юрі. Як і від Володимира Кличка. Відверто нецікаво було дивитись на таке протистояння.

А все тому, що Ф’юрі мав чудовий тактичний план. Він ідеально користувався габаритами. Тримав суперника на відстані, а як тільки той наближався, починав боротись. І це був той випадок, коли Кличко не зміг нічого показати в клінчі, де домінував усі ці роки.

Нехай це не найбільш яскравий поєдинок у виконанні Тайсона Ф’юрі. Але це точно найбільш успішний його бій. Тактично правильний, розумний, і головне для нього – переможний.

Том Шварц

Коли: 15 червня 2019 року
Результат: перемога Тайсона Ф’юрі технічним нокаутом у другому раунді

Getty Images/Global Images Ukraine

А цей поєдинок – повна протилежність попереднього. Тому що Том Шварц і Володимир Кличко – це настільки протилежні боксери, наскільки можна уявити.

Шварц не зміг зробити взагалі нічого. Ф’юрі повністю нівелював опонента. Не давав влучати, бив на вибір, а ще – красиво йшов від атак.

Пам’ятаєте оте відео, де Тайсон Ф’юрі ухиляється від суперника, перебуваючи біля канатів. Прямо, як Мухаммед Алі. От це епізод з поєдинку проти Тома Шварца.

Звісно, рівень опонента поганий. Не жахливий, не геть ноунейм, але порівняно з Тайсоном Ф’юрі – ні про що. Але поєдинок від британця крутий.

Тайсон добре атакував, розбивав суперника і фактично знищив його без жодної подряпинки.

Деонтей Вайлдер

Коли: 22 лютого 2020 року
Результат: перемога Тайсона Ф’юрі технічним нокаутом у сьомому раунді

Getty Images/Global Images Ukraine

Саме другий поєдинок проти Деонтея Вайлдера – еталонний. Мабуть, це найкращий поєдинок у кар’єрі Тайсона Ф’юрі.

Після першого поєдинку, де Вайлдера врятував від поразки жорсткий удар, а Тайсона – вміння вставати після влучань, Ф’юрі змінився. Почав атакувати, тиснути і накидатись в клінчі. Все це забрало сили у нокаутера.

А потім панчер потрапив у нокаут – вперше в кар’єрі. Так сильно над Вайлдером не домінував взагалі ніхто. Навіть потім Ф’юрі у третьому поєдинку. Це виглядало неймовірно.

Ділліан Вайт

Коли: 23 квітня 2022 року
Результат: перемога Тайсона Ф’юрі нокаутом у шостому раунді

Getty Images/Global Images Ukraine

Ділліан Вайт очікував на титульний шанс довгі роки. Встигав навіть програвати претендентський статус, а потім вигравати його назад.

Зустрічей з Ф’юрі перед поєдинком він намагався уникати. Вайт самоусунувся від будь-якого промо поєдинку, щоб не перетинатись із Тайсоном і не вислуховувати його розмови.

Але у ринзі це не допомогло. Тайсон Ф’юрі зупинив усі намагання суперника. Не спрацювала робота по тулубу. Взагалі нічого не спрацювало через розумний бокс від Тайсона.

А потім ще й склалося з нокаутом. Ділліан Вайт завжди був уразливим для аперкотів. І саме на цьому його упіймав Тайсон Ф’юрі. Звісно, потім Вайт казав, що його штовхнув суперник, він вдарився потилицею і тому програв. Але навряд це правда. А от майстерний аперкот чемпіона виглядає, як реальна причина.

Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
LexХХХ
От про Каннінгема вже б не треба. По-перше, Каннінгема його тоді красиво відправив в нокдаун, а по-друге, циган нокаутував порушуючи правила.
Андрій Лупак
Бій з Канігемом тут явно зайвий. Циган на момент зупинки бою програвав і є питання до того як він нокаутував опонента.
andre_lui
А як же Чисора?