Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 15 травня 2024, 10:44
253
0

Василь САЧКО: «У фіналі бувають сюрпризи, але фаворит – однозначно Шахтар»

Колишній нападник «Ворскли» поділився очікуваннями від фіналу Кубка України

| Оновлено 15 травня 2024, 10:44
253
0
Василь САЧКО: «У фіналі бувають сюрпризи, але фаворит – однозначно Шахтар»
Василь Сачко

Колишній нападник полтавської «Ворскли» Василь Сачко поділився очікуваннями від фіналу Кубка України 2023/24, в якому його колишня команда зіграє проти донецького «Шахтаря»:

«У фіналі завжди бувають сюрпризи, але фаворит – однозначно «Шахтар», вони зараз на ходу та заслужено оформили чемпіонство.

Мій переможний гол у 2009 році? Спогади дійсно яскраві. Таких моментів досить мало буває у житті, їх важко забути. Ми постійно на контакті з футболістами Ворскли-2009, спілкуємось, згадуємо той час.

Тоді «Шахтар» був не просто чемпіоном України, а й свіжим володарем Кубка УЄФА, дуже потужним суперником. У нас також команда була непроста – завдяки керівництву клубу, які ставили відповідні завдання, та тренерському штабу Миколи Петровича Павлова. Згадую ті часи, як ми налаштовувались, готувались до матчу та й взагалі провели класний сезон. У нас була чудова команда, колектив не тільки на полі, але й поза полем, якісні легіонери, які стали нам рідними.

«Шахтар» і тоді був фаворитом, вони змусили себе поважати в Європі, але завдяки плану нашого тренерському штабу, який спрацював, ми досить відповідально та з концентрацією провели цей матч і дочекались свого моменту, щоб забити переможний м’яч. Скажімо так, «Шахтар» тиснув, ми терпіли. Завоювали для всієї Полтави цей трофей. Спогади неймовірні.

Форма «Ворскли»? Щоб розуміти, чому «Ворскла» програє, треба бути всередині команди. Бувають спади та різні причини, про які ми можемо не знати. Так, до фіналу Кубку України команди підходять з різним настроєм. Але тренерський штаб «Ворскли» розуміє, що це кубок, тут бувають дива, хоча буде й непросто проти команди, яка на ходу та вмотивована.

Мені тяжко давати оцінки колезі, розумію, що нелегко. Слідкую за «Ворсклою» і вважаю, що вони досить непогані матчі проводили, десь не щастило, мали перевагу, але допускали помилки. Тяжко, не найкращий сезон. Бажаю Сергію Миколайовичу терпіння! У Полтаві є якісні футболісти, з якими ще я працював, знаю їх характер, думаю, команді потрібно якесь перезавантаження, очікую більшого від «Ворскли».

Не люблю давати прогнозів. Розумію, що «Ворсклі» буде дуже непросто, будуть грати від оборони, «Шахтар» буде домінувати першим номером та намагатися забити швидкий м’яч. Спрогнозувати фінал все одно важко, тому що в кубку є місце сенсаціям».

Фінал Кубка України між полтавською «Ворсклою» та донецьким «Шахтарем» відбудеться 15 травня о 19:00 за київським часом.

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Мілевський розповів, як замовив дівчат легкої поведінки претенденту на ЗМ
Футбол | 22 червня 2024, 11:28 13
Мілевський розповів, як замовив дівчат легкої поведінки претенденту на ЗМ

Послугами Артема скористався Франк Рібері

Все дуже сумно. Букмекери оцінили шанси України вийти у плей-оф Євро-2024
Футбол | 23 червня 2024, 01:30 0
Все дуже сумно. Букмекери оцінили шанси України вийти у плей-оф Євро-2024

Перед 3-м туром групового етапу у всіх команд квартету Е однакова кількість очок

Уже воїни, але ще не герої
Футбол | 22.06.2024, 06:25
Уже воїни, але ще не герої
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.