Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 12 травня 2024, 09:55
11344
15

Камбосос небезпечний для Ломаченка. Але перемога Джорджа малоймовірна

Проте Василь – вже далеко не перший номер легкої ваги

| Оновлено 12 травня 2024, 09:55
11344
15
Камбосос небезпечний для Ломаченка. Але перемога Джорджа малоймовірна
Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко і Джордж Камбосос

12 травня у місті Перт, Австралія, вперше на континенті боксуватиме колишній чемпіон світу у трьох вагових категоріях 36-річний Василь Ломаченко (17-3, 11 КО). Суперником стане місцевий спортсмен 30-річний Джордж Камбосос (21-2, 10 КО). На кону стоятимуть титули IBF та IBO у легкій вазі (61,2 кг).

Бій склався скоріш стихійно, ніж логічно. Одному треба був пояс, щоб отримати більш гучні бої. Другий прийшов вчасно туди, куди було треба. Хоча зараз це протистояння виглядає в рази більш конкурентним, ніж декілька років тому.

Ломаченко програв останній бій. І замість повернення взяв час на довгий відпочинок

Василь Ломаченко востаннє боксував навесні 2023 року. Тоді його суперником став американець Девін Хейні, а на кону стояло омріяне абсолютне чемпіонство. Здавалось, що все склалось. Суперник, якого треба перемагати, непоганий поєдинок і більша кількість виграних раундів підводила до думки, що Ломаченко може отримати омріяні пояси. Але ні.

Судді побачили перемогу Хейні. Можливо, десь і через самого Василя. Точніше, точно десь і через нього. Є у Ломаченка така погана звичка – недопрацьовувати бої. От і тут вона зіграла з ним поганий жарт. Як, загалом, і завжди.

За словами самого ексчемпіона, він був настільки впевнений, що забрав більшість раундів, що вирішив просто допрацювати бій і навіть віддати дванадцятий раунд. Не зовсім зрозуміла логіка, але загалом судді взагалі не збирались віддавали Ломаченку перемогу, а фінальний раунд все тільки додатково зіпсував.

Getty Images/Global Images Ukraine. Василь Ломаченко

Бій-повернення Василю могли зробити ще у 2023-му. Боб Арум пропонував різні варіанти, в тому числі й Шакура Стівенсона за чемпіонський пояс. Але відмовився вже сам Ломаченко – сказав, що йому треба більше часу на відпочинок.
Згодом він сам зізнався, чому було так. Каже, що раніше з ним ніхто не хотів битись, а тепер кожен готовий виходити в ринг. Все через те, що він – віковий боксер і сам Ломаченко це теж визнає. Каже, що зараз треба і більше часу на підготовку, і більше часу на відновлення організму. 36 років та ще й у легкій вазі – для багатьох це вже декілька років, як пенсія.

Ломаченко на пенсію не збирається, хоча й максимально близький до неї. Ось попереду бій проти суперника, якого раніше й суперником не вважали б. А зараз кажуть, що це конкурентне протистояння, а то й взагалі Камбосос – фаворит. Сергій Дзинзирук заявив, що Джордж навіть може перемогти нокаутом.

Він взагалі-то може. Камбосос майже завжди перебуває у чудовій формі і здатен створити проблеми суперникам. Проблема лише у тому, що не завжди вистачає для цього навичок та рівня.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джордж Камбосос

От, наприклад, два поєдинки проти Девіна Хейні. Для цього американця було привезено аж в Австралію. Причому, обидва рази. І при цьому обидва рази було зрозуміло, що Девін – сильно кращий боксер за Джорджа. Але після фантастичної перемоги над Лопесом дещо вірилось, що Джорджу до снаги дати бій претенденту на абсолютне чемпіонство.

Як виявилось, не до снаги. І питання тут було виключно у рівні суперника. При достатньо рівних габаритах, при рідних стінах, Камбосос не зумів показати нічого. Трохи більш конкурентною вийшла друга зустріч – на цьому і все.

Проте він більший за Ломаченка. Він молодший за Ломаченка. І він має поєдинок проти величезного фаворита на очах у рідної публіки. Схоже на те, що Камбосос вкрай заряджений на перемогу, вкрай мотивований. Тому сказати, що на Ломаченка очікують проблеми, мабуть, не можна. А от те, що на Ломаченка можуть очікувати проблеми, можна точно.

Хто фаворит?

Очевидно, що Василь Ломаченко – величезний фаворит цього поєдинку. На нього можна поставити з коефіцієнтом 1.15. На його суперника з Австралії – з коефіцієнтом 6.30.

І загалом, коли шанси боксера впираються у те, чи не здасть фізично його суперник, чи не виявиться він занадто маленьким та в інші дуже теоретичні питання, це справедливо. Цього разу – саме так.

Ломаченко – фаворит бою, якщо тільки сильно не постарішав. Звісно, як боксер, він втратив достатньо. Це далеко не той Ломаченко, який дебютував в профі. Геть не той, який перемагав всіх відмовою від продовження бою. І навіть не той, який дебютував у легкій вазі перемогою над головним бійцем дивізіону.

Але це все ще один із найкращих боксерів легкої ваги. Навіть, якщо взяти всю молодь, таку, як Шакур Стівенсон, Джервонта Девіс, той самий Вільям Сепеда. Все одно Ломаченко буде в топі дивізіону. Деякі видання навіть ставлять його першим номером. Досі, в 36 років, коли бокс Василя заснований на швидкості та реакції.

Камбосос може запропонувати простий план. Молодість, силу, активність, точність, багатоударність. Може пресингувати, накидати багато ударів і змушувати суперника помилятись.

Чи зможе це робити Джордж, якщо Ломаченко за рік не втратив того, що було у ринзі з Хейні? Дуже малоймовірно, що це відбудеться. Василь версії бою проти Хейні доволі легко має розбиратись з Камбососом та ставати чемпіоном світу одразу з двома титулами.

А вже далі йти за тою самою молоддю, про яку йшлось вище. І в поєдинках з якою він буде аутсайдером. Шакур та Джервонта тепер боксери, які мають більше людей, які вірять в їхню перемогу над колись головним боксером дивізіону.

Поєдинок Василь Ломаченко – Джордж Камбосос відбудеться 12 травня у місті Перт, Австралія. Орієнтовний початок бою - 07:00 за київським часом.

Опитування

Голосів 102
🥊 Спрогнозуйте, як завершиться бій між українцем Василем Ломаченком та австралійцем Джорджем Камбососом, який відбудеться вранці 12 травня 2024 року в австралійському Перті

Дострокова перемога Камбососа

22 голоса 21.57 %

Перемога Камбососа за очками

23 голоса 22.55 %

Нічия

2 голоса 1.96 %

Перемога Ломаченка за очками

43 голоса 42.16 %

Дострокова перемога Ломаченка

12 голосів 11.76 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Andros
Вся Твєрь і Пєрьмь за православного
serhiy
Дави московське бидло !!!
batters
Камбосос стилистически удобен для Ломы.
ortomir
рік відновлювався, вату сушив
Алекс 122
Дивитися не буду але сподіваюсь що цього ватного придурка переможуть 
onco-clown
Коэффициенты букмекеров, указанные в статье, выглядят не слишком адекватными. Василий сейчас не пойми какой, год не боксировал и уж точно не помолодел, а на него 1.15...