Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 травня 2024, 13:26
3567
2

Канело легко пройшов Мунгію. Аж занадто

Хайме не створив Саулю жодних проблем

| Оновлено 05 травня 2024, 13:26
3567
2
Канело легко пройшов Мунгію. Аж занадто
Getty Images/Global Images Ukraine. Сауль Альварес і Хайме Мунгія

У ніч з 4 на 5 травня у Лас-Вегасі, США, у головному шоу вечора від Amazon Prime та Premier Boxing Champions відбувся поєдинок між мексиканськими боксерами. Абсолютний чемпіон світу у другій середній вазі (до 76,2 кг) Сауль Альварес (61-2-2, 39 КО) зустрівся із Хайме Мунгією (43-1, 34 КО).

Поєдинок, який розкручувався Оскаром Де Ла Хоєю та багатьма оглядачами ледь не як головна загроза для Альвареса, був проведений Саулем настільки легко, неначе він не відпрацював і сорока відсотків від того, що може зробити у ринзі. З іншого боку, це може бути і передвісником боксерської пенсії. Розбираємось, що відбулось у ринзі у головному поєдинку цього вечора боксу.

Мунгія добре виглядав весь бій. Не вистачило швидкості та сили удару

Сауль Альварес – не найкращий піарник своїх поєдинків. Він не робить гучних заяв, не нападає на суперників і загалом зберігає холодну голову. Те ж саме стосується і Хайме Мунгії. Жодної експресії чи емоцій. Вони отримали свою аудиторію через те, що вони – мексиканці, які перемагають майже усіх суперників та мають титули. Все так просто.

Але так склалося, що цього разу бій отримав додаткову розкрутку, і не через протистояння бійців. Промоутер Мунгії та колишній промоутер Альвареса Оскар Де Ла Хойя згадав про всі образи, які він має на Канело. Той відповів тим самим. І понеслося.

Спочатку промоутер та боксер сперечались заочно – через заяви у ЗМІ. Де Ла Хойя казав, що не поважає колишнього свого спортсмена, як людину. Канело відповідав, що у його колишнього промоутера лайно в голові.


Getty Images/Global Images Ukraine

Потім баттл продовжився при зустрічі. Де Ла Хойя згадав, що його промоутерська компанія стала першою, яка розкручувала Альвареса. Закликав поважати його ім’я та згадав про допінг, на якому попався Сауль. Альварес заявив, що промоутер обкрадає своїх бійців і навіть ледь не напав на колишнього чемпіона світу.

Альварес дійсно злився, а, говорячи про суперника, казав, що хотів би нокаутувати того. Навіть говорив за приблизний термін – до восьмого раунду. Але у ринзі Сауль це бажання не підтвердив.

Традиційно віддавши стартові раунди, Альварес знайшов свою дистанцію для атак і почав потрохи підбиратись до суперника. Перший нокдаун у поєдинку та у кар’єрі Хайме Мунгії стався вже у четвертому раунді. Насправді, ідеальна зв’язка бокового та аперкоту спрацювала ідеально – Мунгія впав по-справжньому, жодних флеш-нокдаунів.

Здавалось би, ось усе й закінчиться. Нехай не в четвертому, але у найближчі декілька раундів точно. Альварес – справжній фінішер. Якщо він вже зачепив суперника, то не відпускає. Але ж ні, відпустив.

Причому відпустив не тільки у цьому раунді, а й загалом. Більше жодних намагань нокаутувати суперника від Альвареса й не було.

Разом з цим варто відзначити, що Мунгія добре відновився. Через декілька секунд після нокдауну він виглядав не найкращим чином і валився на бік. А після того, як піднявся, вже міг і знову атакувати, і доволі результативно відбиватись.

Хайме провів непоганий бій. Мабуть, навіть хороший, але оцінювати це важко, адже дійсних намагань добити співвітчизника у Канело не було, тож і оцінювати, як би Мунгія виживав у таких умовах, ми не можемо. Але загалом, атакував мексиканець добре. Викидав багато ударів, постійно працював джебом, старався. Іноді все одно валився за ударами та помилявся в простих моментах – але схоже це те, що це лишиться з ним назавжди.

Епізодично Хайме дуже непогано влучав по супернику. Десь Сауль застоювався сам, а десь Мунгія дійсно обдурював опонента і діставав того ударами. Проблема лише в тому, що про претендента доводиться говорити у розрізі того, що Альварес не сильно намагався дістатись до суперника. Працював, як завжди, у спокійному темпі, але без вибухів активності, які зазвичай і вирішують, чи буде суперник нокаутований.


Getty Images/Global Images Ukraine

І це може наштовхнути на думку про спортивну старість Альвареса. Він не бив сильно в епізодах, де зазвичай пробиває боковим або аперкотом так міцно, що опоненти ламаються. Він іноді занадто довго стояв навпроти суперника. В деяких епізодах заходила ціла комбінація між рукавичками, а Канело як стояв, так і стоїть собі. Сауль не намагався форсувати події та дотиснути суперника, бо переживав, що не вистачить сил?

Звісно, це можливо, але малоймовірно. Більше схоже на те, що Канело просто не бажав нокауту, а розмови про дострокову перемогу до кінця 8 раунду були лише розмовами. Альварес хотів попрацювати весь бій – він це зробив. Занадто великою була різниця в ефективності дій в епізодах, коли Канело все ж бив.

Після бою Сауль заявив, що Мунгія – хороший боксер, але трошки повільний для нього. Каже, що бачив усі удари та встигав або амортизувати їх, або піти від них. Тож навряд тут йдеться про старість.

Що далі?

У Канело ціла купа варіантів.

Є Давід Бенавідес, який був у залі цього разу. Бій з ним – мрія фанатів. Він - як сильно краща та ще більша версія Хайме Мунгії. Але Альварес хоче за нього багато грошей. Настільки, що навіть Туркі Аль аш-Шейх не поспішає робити такий бій.

Теренс Кроуфорд. Американцю треба для початку дебютувати у новій вазі. Далі будуть обов'язкові захисти та додаткові об’єднання. Але навряд Теренс відмовиться, якщо такий бій зроблять. А от Сауль може – він казав, що не бачить свою вигоду у цьому протистоянні.

Джермалл Чарло. Американець взагалі заявив, що він буде мститись за брата у вересні 2024 року. За рік до цього Канело побив Джермелла, тепер може мати бій проти Джермалла.

Едгар Берланга, який є претендентом на пояс WBA. Цей також каже, що його навичок та розмірів вистачить, щоб побити Альвареса. І це обов’язковий претендент на пояс.

Але очевидно, що всі хочуть зустрічі проти Бенавідеса, який влітку битиметься проти Гвоздика. Тож, якщо Канело повернеться у вересні, Давід точно не встигне підготуватись та відновитись. Але, можливо, у 2025-му?

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Likarua
автор цих слів хоч дивився весь бій? Де він побачив легку перемогу? Бій був дуже видовищний і конкурентний. Альвересу було дуже не просто, в його віці , те що він робить, це щось немислиме. Йому велика повага! 
onco-clown
Альваресу доставалось в этом бою, соперник составил конкуренцию определенную