Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Фехтування
| Оновлено 04 травня 2024, 23:41
515
0

Українські рапіристки вперше в історії зійшли на п'єдестал етапу КС

Бронзу взяли Дар'я Миронюк, Ольга Сопіт, Аліна Полозюк та Катерина Буденко

| Оновлено 04 травня 2024, 23:41
515
0
Українські рапіристки вперше в історії зійшли на п'єдестал етапу КС
НОК / FIE

Українські рапіристки вперше в історії здобули командну медаль етапу Кубка світу з фехтування. На змагання у Гонконгу в командній першості серед жінок на рапірах українська збірна здобула бронзову медаль.

Збірна України розпочала свій шлях з перемоги в 1/8 фіналу над Канадою (45:32). У чвертьфіналі українки впевнено подолали команду Австрії (36:28). У півфіналі українки поступилися лідерам світового рейтингу – збірній Італії (32:45), а у поєдинку за бронзу перемогли представниць Південної Кореї (34:31).

У складі українського квартету, що посідає 11-те місце у світовому рейтингу FIE, виступали: Дарія Миронюк, Ольга Сопіт, Аліна Полозюк та Катерина Буденко.

Цей результат став найкращим за історію виступів жіночої збірної України у цьому виді зброї на рівні Кубків світу. Раніше найкращим результатом було шосте місце, яке українки посіли в лютому 2024 року в Єгипті.

Чоловіча збірна України програла Італії в один укол (44:45) в 1/8 фіналу етапу Кубка світу в Гонконгу. Перед тим, у 1/16 фіналу, українські рапіристи здолали збірну Австрії (45:33). За українську збірну виступали: Дмитро Чучукало, Даниїл Гойда, Євген Лазаренко та Андрій Погребняк.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.