Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Велоспорт
| Оновлено 02 травня 2024, 07:40
3185
0

Після велогонки для нейтрашки увімкнули гімн. НОК вимагає розслідування

Інцидент стався під час перегонів Vicenza Bionde 2024 в Італії

| Оновлено 02 травня 2024, 07:40
3185
0
Після велогонки для нейтрашки увімкнули гімн. НОК вимагає розслідування
Vicenza Bionde 2024

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт, в.о. Міністра молоді та спорту України Матвій Бідний та президент Федерації велосипедного спорту України Андрій Грівко підписали спільний лист, адресований керівництву МОК та Федерації велосипедного спорту Італії, з вимогою провести розслідування щодо інциденту, що стався 28 квітня 2024 року під час шосейної велогонки Vicenza Bionde 2024.

Мова йде про російського спортсмена Віктора Бугаєнка, допущеного до зазначених змагань у «нейтральному» статусі. При цьому організатори грубо порушили рекомендації МОК, коли під час церемонії нагородження переможців відкрито включили державний гімн країни-агресорки.

Відповідно, українська сторона вимагає провести розслідування цього факту та вжити всіх необхідних заходів для недопущення подібних інцидентів.

При цьому вкотре акцентовано увагу на позиції України щодо недопущення російських та білоруських спортсменів до міжнародних змагань, зокрема й кваліфікаційних турнірів на Олімпіаду-2024, а також необхідності посилення контролю за дотриманням міжнародними федераціями та організаторами міжнародних змагань рекомендацій Міжнародного олімпійського комітету щодо нейтрального статусу спортсменів з рф та рб.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.