Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Веслування
| Оновлено 28 квітня 2024, 15:56
424
0

Українці вибороли дві олімпійські ліцензії в академічному веслуванні

Путівки отримали Євгенія Довгодько, а також Ігор Хмара та Станіслав Ковальов

| Оновлено 28 квітня 2024, 15:56
424
0
Українці вибороли дві олімпійські ліцензії в академічному веслуванні
НОК. Євгенія Довгодько

Збірна України здобула дві перепустки на Олімпіаду-2024 в академічному веслуванні. В угорському місті Сегед відбулася європейська кваліфікаційна регата, де за ліцензії на ОІ-2024 змагалися три українських човни.

Першою квиток до Парижа виборола Євгенія Довгодько, яка фінішувала третьою. Потрапляння до трійки найкращих дозволило українській веслувальниці завоювати для України ліцензію на Олімпійські ігри в жіночій одиночці. Жіночий український одиночний екіпаж ніколи раніше не був представлений на Іграх. Євгенія стала першою, кому підкорилося це досягнення.

Євгенія Довгодько: «Почуваюся дуже добре, у мене неймовірні емоції. Було дуже важко: під час гонки я час від часу втрачала мотивацію. Це моя перша Олімпіада в цьому човні, і це перша кваліфікація для України в одиночці. Я дуже щаслива!»

Ліцензії в Париж також здобули Ігор Хмара та Станіслав Ковальов у двійці парній легкої ваги. У фінальному заїзді український дует не підпустив до себе конкурентів і посів перше місце.

Станіслав Ковальов прокоментував переможний заїзд: «Остання кваліфікація в Токіо була моєю мрією, тепер це моя мета. Гонка була дуже важка. Ми повинні були зробити це разом».

У Токіо Хмара та Ковальов були єдиними представниками України в академічному веслуванні та посіли третє місце у втішному заїзді B. На ОІ-2024 у Парижі двійка парна легкої ваги матиме останній шанс завоювати медалі Олімпійських ігор, адже ця дисципліна не буде представлена на ОІ-2028.

Якщо на Іграх-2020 у Токіо збірна Україна була представлена лише в одній дисципліні у академічному веслуванні, то у Парижі виступлять, щонайменше, два українських екіпажі. Попереду ще останній етап відбору – світова кваліфікаційна регата. Змагання пройдуть у швейцарському Люцерні 19–21 травня.

Загалом 89 українських спортсменів у 16 видах спорту здобули ліцензії на Олімпійські ігри 2024.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.