Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Снукер
| Оновлено 28 квітня 2024, 17:11
7050
1

Як кролика у світлі фар. О'Салліван на старті ЧС розгромив суперника

Ракета виступає в театрі Крусібл у Шеффілді в 32-й раз поспіль

| Оновлено 28 квітня 2024, 17:11
7050
1
Як кролика у світлі фар. О'Салліван на старті ЧС розгромив суперника
WST. Ронні О'Салліван

Знаменитий англійський снукерист Ронні О'Салліван здобув перемогу з рахунком 10:1 над Джексоном Пейджем у першому раунді чемпіонату світу 2024, розпочавши свою спробу виграти рекордний восьмий титул. Ракета виступає в театрі Крусібл у Шеффілді в 32-й раз поспіль!

Відновивши співпрацю із колишнім тренером Ніком Берроу, 48-річний О'Салліван визнав, що задоволений своєю грою і на тренуваннях грає так само добре, як і протягом попередніх кількох років. Вигравши трофеї ЧС у 2001, 2004, 2008, 2012, 2013, 2020 та 2022 роках, Ронні за кількістю може перевершити Стівена Хендрі, у якого теж 7 перемог. Дійшов він до 1/8 фіналу в Крусіблі в 28-й раз,

Перший номер світового рейтингу проводить чудовий сезон, вигравши п'ять титулів. У разі перемоги у Шеффілді він стане лише четвертим гравцем – після Стіва Девіса, Стівена Хендрі та Марка Вільямса – який завоює всі три турніри Triple Crown в одному сезоні (UK Championship, Мастерс та чемпіонат світу).

Ронні О'Салліван розповів: «У цьому матчі добре грав. Я морально сильний та міцний. Щиро кажучи, я грав жахливо протягом двох років. Я вигравав, бо знаю, як перемагати. Раніше я грав не дуже гладко, що засмучує, але зараз знову почав працювати з Ніком Берроу, тренером, який знає мою гру якнайкраще. Він багато працював з Френком Адамсоном, якого більше немає з нами, приголомшливим тренером. Я вирішив, що не можу більше тренувати себе сам. Останні кілька тижнів я відчував себе майже так само добре за тренувальним столом, який у мене вже 6–7 років.

Я не брешу, коли кажу, що граю погано. Я знаю, що багато людей так думають, але я не брехун. Я думаю, що більшість людей це знають. Я говорю те, що відчуваю. Мене не турбує, якщо я залишаю себе вразливим. Я маю впевненість, щоб продовжувати. Я знаю, що здібності є, мені 48. Як довго це можливо? Як довго я зможу продовжувати? Чи можу я виграти чемпіонат світу в 50 років? Хто знає, я, мабуть, єдиний гравець, який здатний на це. Тож подивимося.

У мене була найбільша кар'єра серед усіх гравців у снукері. Скільки людей можуть сказати, що вони були найкращими чи найуспішнішими у своїй роботі? Я маю похвалити себе, тому що я завжди дуже строгий до себе. Але реальність така, що ніхто не досяг того, чого досяг я за статистикою. Якби я мав голову протягом 30 років, я міг би виграти 10 або навіть 20 титулів чемпіона світу, хто знає. Але це чудово дізнатися, давайте подивимося, що може статися. Головне для мене – отримувати задоволення від гри».

​Брейки в 54, 52, 81, 122, 66 і 53 допомогли О'Саллівану здобути перевагу 8:1 у першій сесії в середу. А в четвер, 25 квітня, Ронні зробив серію 79 очок у 10-му фреймі, а потім завершив матч у 11-му фреймі.

Джексон Пейдж розповів: «Я був як кролик у світлі фар на початку матчу. Крім того, що я зробив сенчурі, коли програвав із рахунком 0:6, я грав погано. Мої відіграші були поганими, і я не мав шансів.

Важко грати з Ронні, бо ти знаєш, що не можна промахуватись. Зазвичай мені подобається грати проти найкращих гравців, можливо, наступного разу я до цього звикну».

Ронні О'Салліван тепер 28–29 квітня зустрінеться в 1/8 фіналу з Райаном Дейєм, який обіграв Баррі Хокінса (10:8).

За матеріалами World Snooker Tour

ВІДЕО. Райан Дей порадував публіку неймовірним дальнім ударом із відтяжкою

Чемпіонат світу 2024 зі снукеру

1/16 фіналу. 24–25 квітня, Шеффілд (Англія)

  • Кайрен Вілсон (Англія) – Домінік Дейл (Уельс) – 10:1
  • Дін Цзюньхуей (Китай) – Джек Лісовськи (Англія) – 9:10
  • Марк Аллен (Північна Ірландія) – Роббі Вільямс (Англія) – 10:6
  • Баррі Хокінс (Англія) – Райан Дей (Уельс) – 8:10
  • Джон Хіггінс (Шотландія) – Джеймі Джонс (Уельс) – 10:6

Ронні O'Салліван (Англія) – Джексон Пейдж (Уельс) – 10:1

Сітка турніру

Відеофрагменти

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
LeMishoK
Гугл транслейт перевёл бы лучше