Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 22 квітня 2024, 14:22
5150
6

Час на підвищення: гравці, які можуть перейти в топ-клуби влітку

Виділяємо яскравих представників цього сезону

| Оновлено 22 квітня 2024, 14:22
5150
6
Час на підвищення: гравці, які можуть перейти в топ-клуби влітку
Getty Images/Global Images Ukraine

Невдовзі після закриття зимового трансферного вікна почалися розмови про літнє. І на те є причини. У нинішній кампанії багато гравців проявляють себе належним чином. Хтось навіть виступає вище за очікування. Не дивно, що до таких футболістів придивляються топ-клуби. Можливо, хтось із них перейде на новий рівень уже за кілька місяців.

Сантьяго Хіменес (Феєнорд)

Хіменеса обговорюють протягом більшої частини сезону. Це легко пояснюється тим, що багатьом командам потрібні якісні форварди, але їх досить складно підписати. Цього сезону 22-річний нападник зіграв 28 матчів в Ередивізі і забив 21 гол – на 6 більше, ніж за всю попередню кампанію. Молодого мексиканця пов'язують із багатьма клубами, серед яких Наполі, Вест Хем та Арсенал. Можливо, влітку на гравця буде ще більше претендентів. Хіменес проводить уже другий сезон поспіль на високому рівні, будучи найкращим бомбардиром своєї команди, і заслуговує шансу на підвищення.

Оллі Воткінс (Астон Вілла)

Воткінс уже давно зарекомендував себе якісним гравцем у англійському футболі. Він пройшов шлях від четвертого дивізіону до Прем'єр-ліги, і лише одного сезону забив менше 10-ти голів. Дивно, що досі ніхто з топ-клубів АПЛ нічого не запропонував за 28-річного нападника з огляду на те, що він проводить в Англії всю кар'єру. Воткінс проводить свій найкращий сезон в АПЛ, забивши 19 м'ячів у 32-х матчах. Причому з кожним роком він все більше забиває. Минулого сезону форвард забив 15 голів, позаминулого – 11. Для Астон Вілли буде успіхом вихід до Ліги чемпіонів і навіть до Ліги Європи, але такий гравець заслуговує на те, щоб виступати в цих турнірах регулярно.

Getty Images. Оллі Воткінс

Айвен Тоуні (Брентфорд)

У Тоуні схожа ситуація. Він теж пройшов довгу дорогу в англійському футболі, починаючи з четвертого дивізіону. Вперше про Тоуні почали серйозно говорити у сезоні 2020/21, коли він забив 33 голи у Чемпіоншипі. Айвен допоміг Брентфорду вийти в елітний дивізіон, після чого забив 12 та 20 м'ячів у двох сезонах Прем'єр-ліги. У нинішній кампанії 28-річний нападник забив лише 4 голи в 13 поєдинках, але варто врахувати, що він пропустив половину сезону через дискваліфікацію. Все йде до того, що Брентфорд втратить свого найкращого бомбардира. Це підтвердив і головний тренер бджіл Томас Франк. Для такого гравця знайдеться місце в АПЛ на вищому рівні.

Віктор Дьокереш (Спортінг)

Дьокереш уже не перший рік змушує говорити про себе – ще з виступів у Чемпіоншипі. У сезоні 2020/21 Віктор забив 17 м'ячів за Ковентрі у другому дивізіоні чемпіонату Англії, а наступного року – 21, і подарував надію небесно-блакитним на підвищення у класі. Після такого вдалого виступу в Чемпіоншипі футболіст отримав багато серйозних пропозицій, але вибрав Спортінг, щоб пограти під керівництвом Рубена Аморіма. Там у нього справи йдуть ще краще. У нинішньому розіграші португальської Прімейри 25-річний нападник забив 22 голи у 26 матчах і встановив особистий рекорд результативності. Якщо Аморіма активно пов'язують із відходом зі Спортінга, то й швед, мабуть, там надовго не затримається.

Тен Копмейнерс (Аталанта)

Аталанта вміє знаходити хороших гравців і вигідно їх продавати. Влітку 2021 року бергамаски підписали Копмейнерса з АЗ за пристойні для себе 14 млн євро, але цей трансфер виправдав себе. Нідерландець став важливим гравцем для команди і допомагає їй досягати певних цілей. У поточному сезоні 26-річний хавбек набрав 14 очок за системою гол+пас (11+3) у Серії А – стільки ж, скільки за всю попередню кампанію. Нещодавно Копмейнерс заявив про бажання залишити Аталанту, перейти на більш високий рівень і допомогти бергамаскам заробити пристойну суму на його продажу. Все це може статися влітку.

Паскаль Гросс (Брайтон)

Незважаючи на те, що в поточному сезоні Брайтон виглядає на так добре, як у попередньому, клуб, як і раніше, має хороший набір гравців. І не лише молодих. Поки всі обговорювали прогрес Каору Мітоми та Евана Фергюсона, раптово почав прогресувати Паскаль Гросс. Німець перейшов до Брайтона, маючи за плечима досвід виступів у складі Інгольштадта та інших німецьких клубів, але саме в Англії він вийшов на новий рівень. Причому справи у Гросса пішли настільки добре, що він навіть отримав виклик до збірної Німеччини. У поточному сезоні АПЛ 32-річний хавбек віддав 10 результативних передач, у попередньому було 8. Німець пізно заявив про себе, але все ж таки не настільки пізно, щоб не спробувати зачепитися десь за трофеї.

Ніко Вільямс (Атлетік)

Getty Images. Ніко Вільямс

Атлетік став командою-сюрпризом поточного сезону. У басків багато футболістів роблять свій внесок в успіх, але все ж таки кількох гравців можна виділити окремо. Наприклад, Ніко Вільямса, за рахунок його молодості та великого потенціалу. Зараз 21-річний вінгер проводить дуже хороший сезон, записавши на свій рахунок 3 забиті м'ячі та 8 результативних передач у 24-х матчах Ла Ліги. Він набрав 11 очок за системою гол+пас – більше, ніж за попередню кампанію. За чутками, великий інтерес до Вільямса виявляє Барселона. Гравець не проти переходу до каталонського клубу. Якщо футболіст матиме реальний шанс перейти на топ-рівень – потрібно пробувати. Попереду ще вся кар'єра, тож помилитись не страшно.

Джонатан Девід (Лілль)

ЗМІ вже кілька років відправляють Девіда до топ-клубу, але він все ще залишається у Ліллі й продовжує штампувати голи. У поточному сезоні 24-річний нападник забив уже 17 м'ячів у 29 матчах Ліги 1. Це його другий найкращий показник результативності за весь час перебування у Франції. У минулій кампанії він забив 24 голи. Канадець поступається у гонці бомбардирів лише Кіліану Мбаппе. Цілком імовірно, що обидва ці хлопці покинуть свої клуби найближчим часом. Куди перейде Мбаппе, практично відомо. З Девідом все не так однозначно. Серед претендентів на футболіста називають Мілан та Наполі, сам гравець хоче в АПЛ. Все буде залежати від пропозицій, а влітку вони обов'язково мають з'явитися.

Текст: meta.ua/uk/sport

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна
Футбол | 03 травня 2024, 12:33 3
Легендарний клуб АПЛ зробив Реалу пропозицію щодо трансферу Луніна

«Манчестер Юнайтед» націлився на українського воротаря

Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді
Теніс | 03 травня 2024, 01:01 2
Все вирішилося на тай-брейку. Визначено другу фіналістку турніру в Мадриді

Аріна Соболенко у трьох сетах здолала Єлену Рибакіну на змаганнях WTA 1000 в Іспанії

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.