Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 21 квітня 2024, 01:29
628
0

Барбоса ризикує у бою з Маккомбом. Ірландець може стати сюрпризом

Хоч і виглядає, як тотальний аутсайдер

| Оновлено 21 квітня 2024, 01:29
628
0
Барбоса ризикує у бою з Маккомбом. Ірландець може стати сюрпризом
Getty Images/Global Images Ukraine. Арнольд Барбоса і Шон МаКомб

21 квітня у Нью-Йорку, США в андеркарді чемпіонського поєдинку між Раяном Гарсією та Девіном Хейні, свій другий бій у 2024 році проведе 32-річний американець Арнольд Барбоса (29-0, 11 КО). Він зустрінеться із 31-річним ірландцем Шоном Маккомбом (18-1, 5 КО).

Попередньо здається, що це доволі незрозумілий опонент для Барбоси. Маловідомий, не зірковий і взагалі Арнольду час виходити на когось більш цікавого. І останні твердження дійсно мають рацію. Але з висловлюваннями про те, що Маккомб – незрозуміло хто і не несе жодної загрози, треба бути обережнішим. Можливо, все не так просто.

Барбоса давно має битись за чемпіонство. Ще трохи, і його кар’єра скінчиться без жодного шансу

Дивна кар’єра в американця. Однозначно можна сказати, що він – талановитий спортсмен. Розумний у ринзі, технічний, з гарним відчуттям суперника та моменту. Дивитись на його бокс приємно, тому що це – класика боксу.

Разом із цим, з ким бився Арнольд? Даніеліто Зорріллья. Хосе Педраса не у найкращій формі. Майк Альварадо ще аж у 2019 році. Декілька добре навчених середняків. Та й все.

Незрозуміло, чого хочуть від нього промоутери. За рівнем боксу, за навичками цей хлопець реально може претендувати на чемпіонство. Навіть у настільки конкурентній ваговій категорії, як перша напівсередня.


Getty Images/Global Images Ukraine. Арнольд Барбоса

І це точно не та ситуація, коли боксера бережуть та розвивають, бо його грошовий час наступить пізніше. Очевидно, що Барбоса – не суперзірка і ніколи нею не стане. Хороший боксер, не більше того. Такі можуть розкрутитись тільки через те, що перемагають більш гучні імена. Але такі імена Арнольд не отримує.

Про кого тільки останнім часом не говорили. Тут був і можливий бій проти Теофімо Лопеса серед обговорюваних. І хто завгодно. У підсумку маємо Маккомба.

А перед цим був Ксоліані Ндонгені. Теж хороший боксер, з міцною головою та чудовими навичками. По-справжньому класне випробування. Але не тоді, коли тобі 32 роки, тебе сватають чемпіонам, а ти виходиш битись проти нього. Дивно це все.

Зараз проти Барбоси вийде Шон Маккомб. І це ризик, бо можна програти не зірці та продати свій талант за безцінь. Не сказати, щоб раніше Арнольд ризикував стати мегазіркою. У разі поразки ірландцю ці шанси знизяться ще сильніше.

А шанси на поразку є. Маккомб – маловідомий широкому загалу боксер, але від цього він гірше боксувати не починає. Так вже склалося, що абсолютно всю кар’єру, окрім одного поєдинку у 2018 році, Шон пробоксував у Великій Британії. Але там встиг показати себе, як дуже незручний опонент.

Навіть останній поєдинок у грудні 2023 року проти Сема Максвелла. Досвідчений, чудовий суперник. Так, після поразки, але рівень Максвелла дуже солідний. Все звелось до того, що Сем весь бій намагався знайти суперника ударом, але так і не упіймав.

Маккомб – дуже рухливий хлопець. Постійно крутиться, рве дистанцію, зближується і знову розриває відстань між собою та опонентом. Додаємо сюди ще й те, що Шон – шульга. Незручність на незручності. Хороший боксер. Класний тест для Барбоси. Та й для Маккомба також. Але дивно бачити проти Арнольда саме цього хлопця.

Для Шона цей бій може стати, якщо не виграшним квитком, то величезним кроком вперед. Все ж Барбоса, нехай і не суперзірка, але ім’я впізнаване. Не дарма його називають одним із головних претендентів на титул останні декілька років. Його перемоги не дивують, а от поразка сколихне фанатів. Ті зацікавляться, захочуть подивитись, хто ж там розібрався з Арнольдом. От вам і квиток для Маккомба.

Що дасть Барбосі можлива перемога? Нічого. У плані медійності взагалі. Виходу на британський ринок не отримати – Шон не зірка, а бій у Нью-Йорку відбудеться. Спортивний досвід – так. Чи вартий він цього ризику? Питання чудове.

Хто фаворит?

Американець з великим відривом. На Арнольда Барбосу можна поставити з коефіцієнтом 1.10. На його опонента – з коефіцієнтом 6.20.

Логічно, що букмекери не вірять в перемогу гостя. По-перше, ірландець в США. Хто буде віддавати йому перемогу у близькому бою, у разі чого? Хіба раптом на цьому вечорі боксу прокинеться адекватність, а не якісь грошові плани промоутерів.


Getty Images/Global Images Ukraine. Арнольд Барбоса

По-друге, могло здатись протягом тексту, що Маккомб – ледь не кращий боксер за Барбосу. Це, безумовно, неправда. Шон – гарний боксер. Але Арнольда не просто так сватають в чемпіони чи хоча б претенденти. Йому не вистачає тільки потужного удару. Він міцний, але не більше того.

У всьому іншому, Барбоса – топовий боєць. Розумно рухається, розумно атакує. Може вмикатись в моментах так, що забиває навіть вкрай міцних опонентів. Ндонгені не дасть збрехати.

Американець вміє різати кути. Це, звісно, не Геннадій Головкін, але для бою проти Маккомба має вистачити. Тримати дистанцію і тримати на ній опонента – також.

Раніше ми говорили тільки про незрозумілі ризики. Адже поєдинок має вийти по-спортивному цікавим. Упіймати ірландця непросто, закрити у куті чи біля канатів – також. Той може перестукати з дистанції та перебігати Барбосу. А Арнольд від цього бою нічого не отримає, окрім грошей.

Разом з цим, хочеться сподіватись, що це остання серія протистоянь проти маловідомих загалу імен для Барбоси. Він вже переріс ці всі бої. А у такому випадку є ризик постраждати в найбільш неочікуваний момент, втративши мотивацію.

До кінця року хочеться бачити його проти Хейні (або Раяна), Теофімо або іншого чемпіона. Ісаак Круз чи той самий Субріель Матіас – також класні варіанти. Арнольд Барбоса гідний таких протистоянь.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»
Футбол | 02 травня 2024, 16:13 0
Екс-воротар Реала: «Мало хто думав, що Лунін виявиться таким гравцем»

Каньїсарес не очікував, що Лунін гратиме на такому рівні

ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)
Хокей | 02 травня 2024, 10:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України (оновлюється)

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.