Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Олімпійські ігри
| Оновлено 17 квітня 2024, 17:12
2898
3

Як поводитися з росіянами? Правила для українських атлетів на Олімпіаду

Правила для олімпійців озвучив Гутцайт

| Оновлено 17 квітня 2024, 17:12
2898
3
Як поводитися з росіянами? Правила для українських атлетів на Олімпіаду
Getty Images/Global Images Ukraine

Президент Національного олімпійського комітету України Вадим Гутцайт розповів про те, що українські спортсмени отримали правила поведінки на Олімпіаді-2024 щодо «нейтральних спортсменів» з росії та білорусі.

«Це дуже прості речі [в протоколі] і всі спортсмени це все знають: не тиснути руку, не фотографуватися, не стояти поруч, не розмовляти. Тобто робити все так, щоб вони бачили, що ми взагалі не хочемо поруч з ними стояти. Не контактувати в принципі. Не давати спільні інтерв'ю. Дай Боже, щоб наші спортсмени стояли на п'єдесталі. Але потрібно всім зрозуміти, що медаль на Олімпійських Іграх — це таке задоволення, що спортсмен може й забувати, хто стоїть поруч. Уже були такі випадки. Тому потрібно, щоб вони це контролювали».

«На Олімпійських іграх є обов'язкові моменти. Наприклад, коли на п'єдестал виходять наші спортсмени і там будуть спортсмени з «тієї країни». Звісно, що вони будуть під нейтральним прапором, у білих костюмах. Але потім, як зазвичай — це за протоколом МОК, — [робиться] спільне фото. Таких фото не робити», – сказав Гутцайт.

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Український Крим
Росіян потрібно ліквідовувати, а не "як поводитись"
sandy60
Гутцайт, ти не правий. якщо це треба за протоколом МОК, то чому б не сфотаться? багато хто робить фотки з папугами, мавпами і навіть з гадюками і падлюками.