Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 16 квітня 2024, 00:58
1758
0

Потенціал золотої збірної. Федерація боксу оцінила успіх молодіжного Євро

Олег Ільченко прокоментував український тріумф

| Оновлено 16 квітня 2024, 00:58
1758
0
Потенціал золотої збірної. Федерація боксу оцінила успіх молодіжного Євро
ФБУ

Збірна України з боксу на молодіжному чемпіонаті Європи стала найкращою командою, здобувши 22 медалі. Українські дівчата та хлопці взяли 8 золотих, 8 срібних та 6 бронзових медалей.

Вдалий для України турнір прокоментував Олег Ільченко, який виконує обов'язки президента Федерації боксу України.

Як оцінюєте виступ збірної?
– По-перше, хочу сказати велике дякую нашим воїнам ЗСУ, завдяки яким наша молодь може займатися спортом і з гордістю підіймати наш прапор на міжнародній арені і показувати, що Україна незламна. Наша перемога на чемпіонаті – це історичний результат, якого ще не було в історії чемпіонату Європи. Ми посіли перше загальнокомандне місце. Ми вибороли медалі у 22-х категоріях з 25 представлених. Нашого спортсмена визнали найкращим боксером чемпіонату. Це все при тому, що наша молодіжна збірна два роки не виїжджала на змагання такого масштабу. Такий результат свідчить про те, що незважаючи ні на що, наші боксери, наша федерація показує результат і має авторитет на міжнародній спортивній арені.

Як оцінюєте суддівство? Чи були несправедливі рішення?
– Суддівство було об'єктивним. Були нюанси. Було кілька боїв, в яких, на мій погляд, був ближчий результат, ніж нарахували в підсумку судді. Але це вже деталі.

Чи є в молодіжній команді імена, на які вже зараз варто звернути увагу?
– Підкреслити можна багато імен, але насамперед виділю нашого Максима Зименка, якого визнано найкращим боксером чемпіонату. Також хочу виділити Артура Кузьменка та Миколу Лактіонова. Взагалі, серед хлопців всі, хто завоював золоті та срібні медалі мають лідерські якості та прогресують з кожним днем. Також для нас було приємно, що декілька спортсменів перевершили всі очікування на цьому чемпіонаті. Наприклад, Таїсія Покусай, яка провела чудові бої та взяла золото в категорії до 52 кг. Ну а безумовним лідером серед дівчат можна назвати Анастасію Таран, вона показує дуже потужний бокс.

Ми вважаємо, що склад молодіжної команди має великий потенціал і має всі шанси в майбутньому стати Золотою збірною, яка принесе успіх на Олімпійських іграх та інших змаганнях.

Як оцінюєте роботу Федерації боксу?
– Команда ФБУ зробила гарну роботу. Хочу подякувати всьому колективу Федерації боксу України, міністерству молоді і спорту України, а також Національному олімпійському комітету за вклад в перемогу команди. Окрема вдячність віце-президенту з міжнародних відносин – Олександру Манчаку, державному тренеру збірних команд Юрію Шевчуку, головним тренерам молодіжних команд – Олегу Кудінову та Валерію Хлистову, а також кожному тренеру, хто вкладав свої знання в спортсменів збірної. Ну а наші спортсмени – це справжні молодці, які попри всі складнощі та обставини продовжують здобувати медалі та піднімати престиж нашої країни.

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.