Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Збірна України
| Оновлено 14 квітня 2024, 15:35
3110
1

ОФІЦІЙНО. Збірні України з волейболу отримали головних тренерів

Рауль Лосано очолив чоловічу збірну, жінок продовжить тренувати Іван Пєтков

| Оновлено 14 квітня 2024, 15:35
3110
1
ОФІЦІЙНО. Збірні України з волейболу отримали головних тренерів
CEV. Іван Пєтков

Збірні України з волейболу офіційно отримали головних тренерів на 2024 рік. Кандидатури спеціалістів затвердила комісія Міністерства молоді та спорту України.

Чоловічу збірну України очолив аргентинець Рауль Лосано, який замінив на цій посаді Угіса Крастіньша із Латвії. Збірна України стане шостою національною командою в кар'єрі Лосано. Раніше аргентинець працював з Іспанією, Польщею, Німеччиною, Іраном і Китаєм.

Жіночу збірну України (за новим контрактом) продовжить очолювати Іван Пєтков із Болгарії, який останні два роки працює з командою. У 2023 році під його керівництвом Україна виграла Золоту Євролігу та дійшла до 1/8 фіналу чемпіонату Європи.

У порівнянні з минулим сезоном, цього року збірні України з волейболу виступатимуть лише у Золотій Євролізі та, ймовірно, у Кубку Виклику. Фінальних частин чемпіонату Європи та чемпіонату світу в 2024 році немає, а на Олімпійські ігри українці не відібралися.

У Золотій Євролізі (чоловіки та жінки) на груповому етапу буде зіграно по 6 матчів (з 18 травня до 2 червня), а фінал чотирьох пройде 15–16 червня.

У разі успішного виступу в Золотій Євролізі збірні України зможуть зіграти у Кубку Виклику (4–7 липня) за путівки до волейбольної Ліги націй.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oleksandrid
Ну, що ж. Бажання Матусевича виконане. Глянемо на збірну з Лосано.