Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 14 квітня 2024, 09:08
2225
5

Андерсон повертається після затримання. Битиметься з топовим екскрузером

Відмінний тест для серйозного проспекта

| Оновлено 14 квітня 2024, 09:08
2225
5
Андерсон повертається після затримання. Битиметься з топовим екскрузером
Getty Images/Global Images Ukraine. Джаред Андерсон

У ніч на 14 квітня у Корпус-Крісті в США відбудеться поєдинок одного з головних американських проспектів-супертяжів Джареда Андерсона (16-0, 15 КО) проти бельгійця Ріяда Мерхі (32-2, 26 КО).

Досить непогана перевірка для боксера рівня та перспектив Андерсона. Як би не намагались деякі фанати применшити досягнення та рівень Мерхі.

Андерсона плавно підводять до більш серйозних суперників. А він ганяє на машині від поліцейських та втрачає право на керування автомобілем

Джаред Андерсон потихеньку підібрався до статусу одного з головних проспектів світу загалом і надважкої ваги особливо. Зараз він навіть входить до топ-10 рейтингу від The Ring, що можна вважати дуже непоганим досягненням 24-річного супертяжа, який фактично нікого визначного поки що не побив.

Джареда дійсно виділяють. Багато американських боксерських експертів, колишніх боксерів та промоутерів кажуть, що це ледве не наступний домінант та абсолютний чемпіон надважкої ваги. Судити настільки масштабно наразі зарано. Але те, що хлопець талановитий – це, звісно, факт. Як і те, що його ведуть досить обережно, але разом з цим розумно.

Getty Images/Global Images Ukraine. Джаред Андерсон

З 2019-го по 2021 рік Андерсон бив здебільшого різних ноунеймів. Виглядало яскраво, до нього ліпили заголовки про нового Деонтея Вайлдера, але загалом нічого серйозного. Ну от перемога над Луїсом Ернандо Перою що скаже середньостатистичному фанату? Абсолютно нічого, вірно.

Далі опозиція пішла вгору. Володимир Терешкін, Олександр Тесленко, Джеррі Фостер. Всіх їх також побив Джаред. Причому усіх достроково. Для Фостера це взагалі дивина. За п’ять поєдинків, які він програв протягом кар’єри, лише двоє людей нокаутовувало його – Джеральд Вашингтон ще у 2013-му році і ось Джаред Андерсон у 2022-му.

Після цього були Чарльз Мартін, Андрій Руденко і ось тепер – Ріяд Мерхі. Перший – колишній чемпіон світу. Габаритний, великий боксер з хорошими навичками. Але не з залізобетонною головою. Проте Андерсон перемогти достроково не зміг, отримав досвід і вийшов битись проти Руденка. Андрій – складний суперник. Міцна голова, непогана комбінаційна робота. Це, звісно, не елітний рівень, але дуже непоганий, як для суперника після поєдинку, в якому виникли проблеми.

Тут Андерсон вже впорався краще. Джаред переміг українця достроково. Таке вдавалось лише Владиславу Сіренку і от тепер американцю Андерсону. Наступне випробування – боксер із характером та вибуховістю ударів.

Мерхі, звісно, не гігант. Всього 181 сантиметр зросту проти 193 в Андерсона – точно замало. Але Ріяд вміє працювати з опонентами, які більші за нього. Бо всі так чи інакше більші.

За всю кар’єру Мерхі програв двічі. Вперше – у 2018 році. Тоді він зустрівся із на той момент непереможеним Арсеном Гуламіряном. Француз побив бельгійця достроково – технічним нокаутом в одинадцятому раунді. Наступна поразка сталась у 2022 році – у поєдинку проти Кевіна Лерени. Тоді все закінчилось у дванадцятираундовому протистоянні рішенням суддів.

Виходить, обидва рази поразки не проти найбільших суперників. Лерена має 185 сантиметрів зросту. Гуламірян – 186 сантиметрів. А от проти великих хлопців Мерхі вміє створювати проблеми. Наприклад, як в поєдинку проти Тоні Йоки, з яким вони зустрілись у грудні 2023 року.

Французькому олімпійському чемпіону підбирають різних суперників, щоб він міг якось реабілітуватись. Але не виходить. Йоку побив Баколе рішенням суддів – це було прийнятно, бо Мартін теж серед основних проспектів. Йоку побив Такам – це було дивно, бо Карлосу вже дуже багато років. І ось тепер Йоку побив Мерхі, маленький колишній крузер.

Getty Images/Global Images Ukraine. Ріяд Мерхі в поєдинку проти Тоні Йока (справа)

Але проблеми Йоки – це окрема історія. Зараз нас цікавлять проблеми Джареда Андерсона. Перша – те, як він підходить до цього бою. Фактично, нічого страшного не сталось. Одного дня молодий американець був затриманий, коли тікав на автомобілі на високій швидкості від поліцейських. Втекти не вдалося – врізався у відбійник, розбив машину та потрапив у в’язницю.

Згодом його звільнили під заставу, а сам Андерсон вибачився перед фанатами – сказав, що зробив дурню і більше це не повториться. Воно й логічно – наразі у Джареда й прав немає.

Чи завадить це підготовці? Навряд, адже це ніяк не вплинуло на кемп боксера. Він доволі швидко повернувся і пішов тренуватись.

Друга проблема – те, що Мерхі навчений боксувати проти здорованів і вміє скорочувати дистанцію. З тим же Йокою виходило чудово, тож Джареду треба буде згадувати уроки боксу. Це не Руденко зі стоячою моделлю боксування, тут все набагато складніше.

Хто фаворит?

Американець із величезним відривом. На Джареда можна поставити за 1.13. На Ріяда Мерхі – за 6.00.

Загалом, логічно. Занадто велика різниця у габаритах та хайпі довкола боксера. Один тільки-но побив Йоку, якого до цього били двічі. Інший вважається одним з головних проспектів та майбутньою грошовою жилою. Якщо зробити скидку на можливість рівного бою, все одно вимальовується картина, в якій перемога Джареда має більше сенсу для організаторів.

Але повністю не зважати на навички Мерхі не варто. Якщо говорити відверто, вміння боксувати у Андерсона дійсно чудове. Він класно рухається, вміє закрутити опонента та підтримувати насичений темп атак. Це не просто здоровань, який валить суперників ударом.

Саме тому випробування боксером рівня навичок та упевненості Мерхі – вкрай важливе для розуміння того, чи справді американець настільки крутий, як про це говорять усі.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Saar
Майбутнє суперважкого дивізіона! Яскравий, технічний, вибуховий, швидкий з важкими ударами!
Сміх
Ну таке.
Багато про Джареда говорять, але поки він ще нічого не показав.
Нокаутовані пенсіонери - то таке. А те що не зміг Мартіна 
(який просто у жахливій формі) - поганий дзвіночок.