Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 12 квітня 2024, 05:23
1124
0

Вперше у легкій атлетиці запроваджуються призові для переможців Олімпіади

Загальний призовий фонд у розмірі $2,4 млн виділено із частки доходів від МОК

| Оновлено 12 квітня 2024, 05:23
1124
0
Вперше у легкій атлетиці запроваджуються призові для переможців Олімпіади
Getty Images/Global Images Ukraine

World Athletics оголосила, що стане першою міжнародною федерацією, яка виплачуватиме призові гроші на Олімпійських іграх, фінансово винагороджуючи спортсменів за досягнення спортивних успіхів, починаючи з літніх ОІ-2024 у Парижі.

Загальний призовий фонд у розмірі 2,4 млн доларів виділено з частки доходів від Міжнародного олімпійського комітету (МОК), яку World Athletics отримує кожні чотири роки.

Цю суму буде використано для нагородження спортсменів, які здобудуть золоту медаль на кожній з 48 легкоатлетичних дисциплін у Парижі, у розмірі $50 тисяч.

Ця ініціатива World Athletics також включає тверде зобов'язання надати призові на багаторівневому рівні для володарів срібних та бронзових медалей Олімпійських ігор 2028 у Лос-Анджелесі.

Ділячись подробицями рішення, президент World Athletics Себастьян Коу прокоментував:

«Введення призових грошей для олімпійських золотих медалістів є поворотним моментом для World Athletics та легкої атлетики в цілому, підкреслюючи нашу відданість розширенню прав та можливостей спортсменів та визнання вирішальної ролі, яку вони відіграють в успіху будь-яких Олімпійських ігор.

Це продовження шляху, який ми розпочали ще у 2015 році, коли всі гроші, які World Athletics отримує від МОК за Олімпійські ігри, повертаються назад у наш спорт.

Ми почали з виплати олімпійських дивідендів нашим федераціям-членам, внаслідок чого ми розподілили додаткові 5 млн. доларів на рік понад існуючі гранти, спрямовані на проекти розвитку легкої атлетики. Тепер ми можемо також фінансувати спортсменів, які завоюють золоті медалі в Парижі-2024, із зобов'язанням нагородити всіх трьох медалістів Олімпійських ігор 2028».

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.