Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Баскетбол в Європі
| Оновлено 10 квітня 2024, 21:36
5056
0

Складна перемога. Прометей здолав ризький ВЕФ у першому півфінальному матчі

Другий поєдинок між цими командами у ЛЕБЛ відбудеться 14 квітня у Ризі

| Оновлено 10 квітня 2024, 21:36
5056
0
Складна перемога. Прометей здолав ризький ВЕФ у першому півфінальному матчі
БК Прометей

У півфінальному протистоянні Латвійсько-Естонської ліги зійшлися друга та третя команди регулярного сезону – український Прометей та ВЕФ Рига.

Ця пара є бiльш конкурентною, ніж Калев – Вентспілс. На користь цього свідчить перший поєдинок переможця регулярної першості ЛЕБЛ та латвійського клубу, в якому останній поступився команді з Таллiнна за всіма статтями (65:91).

У протистоянні титанів і гордості латвійського баскетболу з перших секунд на паркеті ризького Олімпійського центру Римі спостерiгалася запекла боротьба. При цьому команди в дебюті поєдинку не радували своїх уболівальників якісним баскетболом (у обох відсоток влучань з гри у стартовій чверті дорівнював 33%), але інтриги в матчі було достатньо.

Титани першими у матчі створили невеликий відрив (15:8), проте суперник нівелював його двома поспіль влучаннями з периметра (Гулбіс та Блумс). Перед сиреною на перерву команди обмінялися вдалими атаками здалеку, і остання з них – у виконанні Іллі Сидорова – зафіксувала перемогу Прометея у першій чверті – 19:17.

У дебюті 2-ї чверті підопічні Ронена Гінзбурга значним ривком 11:0 втекли вперед, принагідно вперше в матчі встановивши свій гандикап на двозначній позначці. В один з моментів чверті відрив української команди від суперника становив 15 пунктів, проте ВЕФ із Риги вдався двохвилинний відрізок перед великою перервою. Суперник зумів скоротити своє відставання лише до двох володінь (35:41), а головне – повернув поєдинку неабияку інтригу.

На цьому підопічні Яніса Гайлітіса не зупинилися і на екваторі третьої чверті зрівняли рахунок (45:45). Однак протягом наступних чотирьох хвилин титани зберігали свій кошик у недоторканності, що дозволило повернути свою перевагу на позначку 10+. Дуже хороший снайперський матч проводив капітан команди Ілля Сидоров – 5 успішних триочкових спроб із 7 за 30 хвилин.

У дебюті заключної десятихвилинки ВЕФ Рига трохи підібрався до номінальних господарів паркету, проте червоно-бiлi не втратили контроль над грою. У найнеобхідніший момент гравці титанів змушували помилятися своїх суперників, після чого відразу карали їх за ці помилки. Саме у вирішальні хвилини позначився високий клас Прометея, хоча, до честі підопічних Яніса Гайлітіса, вони боролися практично до фінальної сирени.

У підсумку українська команда перемогла з рахунком 76:66 i вийшла вперед у півфінальній серії. Другий поєдинок на цій стадії відбудеться у неділю, 14 квітня. Початок матчу – о 19:00.

Латвійська-Естонська баскетбольна ліга

1/2 фiналу. 1-й матч. Рига (Латвiя). 10 квiтня. Олiмпiйський центр Рiмi. 543 глядача.

БК Прометей (Україна) – БК ВЕФ Рига (Латвія) – 76:66 (19:17, 22:18, 20:14, 15:17)

Прометей: Марч (11 + 5 пiдбирань), Ткаченко (4), Лукашов (2), Кеннедi (4 + 8 пiдбирань), Одiасе (15) – стартова п'ятiрка; Клавелл (4 + 6 передач), Санон (2), Сидоров, капiтан (15), Балвiн (7 + 7 пiдбирань + 4 передачi), Бобров (12 + 6 пiдбирань + 5 перехоплень).

ВЕФ Рига: Бумейстерс (1), Пайпс (23 + 8 передач), Уiттiнгтон (12 + 8 пiдбирань + 4 передачi + 4 перехоплення), Блумс (10), Торо Бареа (6 + 10 пiдбирань) – стартова п'ятiрка; Гулбiс (14 + 9 пiдбирань), Пiннiс (0), Путанс (0).

Відеозапис матчу

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Плей-оф НБА. Даллас пройшов Кліпперс, Орландо надалі б'ється з Клівлендом
Баскетбол | 04 травня 2024, 08:32 0
Плей-оф НБА. Даллас пройшов Кліпперс, Орландо надалі б'ється з Клівлендом

Близький до завершення перший раунд нокаут-стадії

ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле
Футбол | 05 травня 2024, 07:01 8
ВІДЕО. Український воротар забив божевільний гол через усе поле

Максим Воронов відзначився першим голом за «Атлетіко Паранаенсе»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.