Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 квітня 2024, 19:59
2748
0

Україна – Німеччина. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ

Українки зіграють з найсильнішою командою нашої групи

| Оновлено 04 квітня 2024, 19:59
2748
0
Україна – Німеччина. Прогноз та анонс на матч кваліфікації ЧЄ
Федерація гандболу України

Поєдинок Україна – Німеччина відбудеться в четвер, 4 квітня, в Гайдельберзі. Початок зустрічі о 20:00 за київським часом. В прямому ефірі матч покажуть телеканали Xsport та Sport 1.

Для жіночої гандбольної збірної України настало третє, заключне ігрове вікно у кваліфікації до чемпіонату Європи-2024, за підсумками якого й стане зрозуміло, чи зіграють «синьо-жовті» на континентальній першості. На фінішному відрізку українки протистоятимуть німкеням та словачкам, а починають наші співвітчизниці формально домашньою зустріччю проти збірної Німеччини. Однак насправді підопічні Бориса Чижова проведуть повноцінний виїзний поєдинок, оскільки відбудеться дана гра в німецькому Гайдельберзі.

Попри те, що на даний момент обидва сьогоднішні суперники мають однакову кількість очок і ділять перше місце в групі, тішитися шанувальникам українського ручного м'яча не варто. Так склалося завдяки тому, що «синьо-жовті» провели на один матч більше, а насправді жіночий гандбол в Україні та Німеччині перебуває на різних рівнях розвитку. Бундестім належить до однієї з найсильніших європейських збірних і проходження різноманітних кваліфікацій для них є не більш ніж турнірною необхідністю, завдяки якій можна награти склад та подивитися у справі новачків. Ось і зараз Німеччина виграла три матчі з трьох і буде дуже дивно, якщо німкені не завершать відбір зі стовідсотковим показником набраних очок.

Саме очною зустріччю Україна та Німеччина відкривали для себе нинішню кваліфікацію дванадцятого жовтня минулого року в німецькому Вецларі. І в цьому матчі підопічні тоді ще Віталія Андронова виглядали досить непогано, ведучи в рахунку більшу частину першого тайму. Однак під завершення першої тридцятихвилинки Бундестім ліквідував відставання, а в другій половині гри все стало на свої місця. Фінальна сирена зафіксувала на табло рахунок – 31:24 на користь господарок майданчика. Найрезультативнішою того вечора стала розігруюча збірної Німеччини Аліна Грійселс, яка вісім разів вразила ворота українок, а у складі нашої збірної відзначилася також розігруюча Тамара Смбатян, на її рахунку шість м'ячів.

Перед заключними матчами відбору для української збірної продовжує гостро стояти кадрове питання, яке мучить команду практично усю нинішню кваліфікацію. Цього разу до нашого традиційно широкого списку травмованих додалися лінійна Карина Колодюк та нещодавня дебютантка Ванесса Лакатош, яка зробила суттєвий внесок у дві перемоги над Ізраїлем півтора місяці тому. З добрих новин можна відзначити хіба що повернення до гри правої крайньої Катерини Козак.

Загалом, розширений склад «синьо-жовтих» на ігри з Німеччиною та Словаччиною виглядає наступним чином:

Воротарі: Юдіт Балог («Вашаш», Угорщина), Вікторія Салтанюк («Кобежице», Польща), Ганна Жомер («Варшава», Польща), Марина Шалімова («Сокіл Поруба», Чехія)

Ліві крайні: Аліса Петрів («Галичанка»), Надія Пойманова («Карпати»), Ольга Шлюхтіна («Познань», Польща)

Ліві напівсередні: Ірина Компанієць, Каріна Соскіда (обидві – «Ювента», Словаччина), Тетяна Волубцева, Валерія Нестеренко (обидві – «Карпати»), Тетяна-Олександра Прикоп («Залеу», Румунія)

Розігруючі: Тамара Смбатян («Альба Фехервар», Угорщина), Анастасія Оржаховська («Спартак»), Любов Росоха («Хайдунанаш», Угорщина)

Праві напівсередні: Євгенія Когуч («Ювента», Словаччина), Ганна Гававка («Карпати»)

Праві крайні: Ірина Краснянська («Ювента», Словаччина), Катерина Козак («Галичанка»)

Лінійні: Лілія Горільська («Майора Будаорш», Угорщина), Андріяна Науменко («Залеу», Румунія), Юлія Нечаєва («Спартак-ШВСМ»)

Попри те, що перемога в сьогоднішньому поєдинку виведе нас на чисте перше місце в групі, краще ставити перед собою реальні цілі. Відібрати залікові пункти у Німеччини буде дуже важко, а ось провести підготовку до вирішальної зустрічі зі Словаччиною шляхом поєдинку з таким потужним сьогоднішнім суперником, буде явно не зайвим. Отже, турнірні розклади залишимо на останній тур, а сьогодні побажаємо нашим дівчатам показати гідну гру.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної Німеччини

Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Україна – Німеччина

Команди

Ігри

Перемоги

Нічиї

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Німеччина

3

3

0

0

103:60

+43

6

2. Україна

4

3

0

1

109:106

+3

6

3. Словаччина

4

1

0

3

87:119

-32

2

4. Ізраїль

3

0

0

3

77:91

-14

0

4 квітня

Україна – Німеччина

Ізраїль – Словаччина

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.